11.1.2017 – Wat is de beste eigenschap die mensen kunnen bezitten?

11.1.2017 

Wat is de beste eigenschap die mensen kunnen bezitten?

Ik ben het nog steeds eens met mijn antwoord van vorig jaar. Namelijk eerlijkheid.

Ik zei vorig jaar ook dat mocht er iets zijn waardoor iedereen nu spontaan super eerlijk zou worden dat dat niet goed zou komen. Daar ben ik nu nog steeds van overtuigd. Er zijn ook nog verschillende vormen van eerlijkheid naar mijn mening. Zo heb je eerlijkheid nodig is en eerlijkheid die onnodig is. Met de eerste bedoel ik situaties waarin het van belang is dat je eerlijk bent. Of dat voor jou eigen belang is of dat van een ander maakt niet zoveel uit. Dit is bijna elke situatie dus. Met de tweede bedoel ik eerlijke opmerkingen die je ook gewoon niet had kunnen maken, zoals: ‘Ik vind die schoenen/tas/jas/trui van jou echt lelijk hoor!’ Als je dat echt vind is dat natuurlijk een goudeerlijke opmerking, toch voegt het niks positiefs toe aan het gesprek en had je het eigenlijk helemaal niet hoeven zeggen.

Met mijn antwoord ‘eerlijkheid’ op deze vraag doel ik niet op dat laatste. Iedereen moet doen waar hij of zij zin in heeft, niet iedereen hoeft daar wat op aan te merken te hebben, zelfs al is het wel eerlijk. Maar die andere vorm van eerlijkheid kan ik wel erg waarderen. Dat mensen gewoon eerlijk en duidelijk zijn. Veel mensen zijn dat trouwens ook! Misschien komt dat doordat ik in Nederland woon. Ik hoor en lees wel eens dat wanneer mensen naar Nederland emigreren zij vinden dat Nederlanders zo eerlijk en direct zijn en weinig moeite doen om iets met mooie woorden in te pakken. Niet altijd leuk, uiteindelijk wel het beste in mijn ogen.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

11.1.2016

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.