Telefoon gestolen, dag 5

Als je mijn vorige berichten gelezen hebt weet je vast dat mijn telefoon gestolen was. Een van de ergste dingen die me overkwam.

Het is nu een paar dagen verder en ik voel me ondertussen al wel iets beter over het verlies. Ik kan weer slapen, functioneren en wat eten. Maar ik vind het nog steeds verschrikkelijk, vooral dat zoiets zoveel met je kan doen. En dat iemand zoiets zo makkelijk doet. Het vertrouwen dat beschadigd is bij mij, ik heb meer moeite dan ooit om iemand op zijn woord te geloven en zal mensen die enigzins lijken op de dader al helemaal niet vertrouwen.

Überhaupt mijn beeld van de wereld, het is nog verder stuk geslagen. Ik snap mensen ondertussen wel die veel nare en oneerlijke dingen meegemaakt hebben. Boos op alles en iedereen. Want dat ben ik ook een beetje. Na veel vervelende dingen ging het net weer een beetje goed met mij. En dan steelt iemand ineens je meest belangrijke materiële bezit.. Als mensen mij zoveel ‘pijn’ mogen doen, waarom mag ik dat dan niet?

Maar ik ben netjes opgevoed en zou zoiets niet eens overwegen. Soms baal ik er van. Het voelt alsof ik me altijd maar laat pesten en niks terug kan doen. Want de dader, die leeft vast nog lang en gelukkig.
Behalve in mijn fantasie, daar spelen we een horror film na en ben ik eens de dader.

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.