TAG – Furry Friend

Ik wilde al een tijdje wat meer vertellen over mijn favoriete pluizebol en toen kwam ik de Furry Friend TAG tegen. Dus ik dacht laat ik die maar eens invullen en volplakken met foto’s.
Vandaag, over mijn liefste pluizigste kat ooit ♡

 

Wat is de naam van je huisdier?
Scarlett

De eerste dag dat ze bij ons was. Nog een beetje bang, tussen het matras en de muur gekropen.

 

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Scarlett is een kat en haar ras is Heilige Birmaan.

   

 

Hoe lang heb je je huisdier al?
Ik kreeg haar op 12 Juni 2012.

 

Hoe kom je aan je huisdier?
Ik heb haar gekregen van de moeder van mijn vriendin Tini. Scarlett zat niet zo goed op haar plek daar dus zocht ze iemand die goed voor haar kon en wilde zorgen. Omdat ik al tijden een crush op Nuka had dachten ze aan mij. Nuka is de kat van Tini en hij is de zoon van Scarlett. Natuurlijk was ik super enthousiast en kon niet wachten om te gaan kijken. Het was liefde op het eerste gezicht en ik mocht haar meenemen.

 

Hoe oud is je huisdier?
Scarlett is geboren op 19 januari 2009 en dat maakt haar zo meteen alweer 7 jaar oud. Gaat veel te snel!

 

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je dier?
Dat ze echt een persoonlijkheid heeft. Ik heb mijn hele leven lang normale huiskatten gehad en Scarlett is mijn eerste raskat. En hoewel normale huiskatten ook wel een persoonlijkheid hebben snap ik nu wat mensen bedoelen dat raskatten dat vaak nog specifieker hebben.

Ze is echt een dametje en gedraagt zich nog liever als princes. Als ze niet genoeg aandacht krijgt laat ze dit graag even merken door haar hoofd vol tegen mij aan te drukken in de hoop dat ik haar dan wel opmerk. En anders haakt ze al snel een nagel in mijn hand of pakt ze mijn vingers in haar bekje om mijn hand naar haar toe te trekken. Of duwt gewoon mijn telefoon uit mijn handen. Daarnaast loopt ze me werkelijk de hele tijd achterna door het huis en is ze super nieuwsgierig. Ze lust bijna niks maar wil toch van alles wat ik in de handen heb even zeker weten dat ze het inderdaad niet lust. Dus totdat ik het haar laat zien en ruiken schreeuwt ze op vol volume naar me. MEEEAAAUWW!

Daarnaast is ze de koningin van het lief liggen en smelt ik dagelijks weg als ik haar weer heerlijk in een van mijn warme vesten zie liggen. Ze is dan ook mijn favoriete fotomodel en ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg duizenden foto’s van haar te hebben. Zelfs nog nu mijn telefoon gestolen is.

Een nest in mijn vest

 

Hoe belangrijk is de band met je huisdier?
Heel belangrijk! Ze is als een kind voor me en ik kan me echt nauwelijks voorstellen dat ik meer van een kind zou kunnen houden als van haar. Als ik me rot voel begraaf ik me diep in haar warme vacht en door haar lieve gepurr voel ik me vaak al snel wat beter. Bij het idee alleen al dat haar iets kan overkomen krijg ik soms tranen in mijn ogen.

Ze is 1 keer ontsnapt doordat onze deur soms ontzettend slecht sluit en ik heb toen hysterisch tot 3 uur in de nacht samen met mijn vriend de hele wijk doorgerend om haar te vinden. Uiteindelijk vonden we haar op de bovenste verdieping van onze flat. Ze zag er zo ontzettend bang en verwilderd uit, weggekropen in de hoek van de portiek, dat wij haar bijna niet herkenden. Het voelde echt alsof ik mijn verloren kind terug vond.

Daarnaast zit ik eraan te twijfelen om een verzekering voor haar af te sluiten omdat ik werkelijk doodsbang ben dat ik haar door mijn slechte financiële positie niet de zorg zou kunnen geven die ze misschien ooit nodig zou kunnen zijn. Ik ben hier alleen nog niet zo bekend mee en zit nog even rond te kijken wat het beste is. Tips hierover zijn welkom!

Ze helpt bij alles wat ik doe

 

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdier?
Flufje, Pluizebol, Lief en Poopsie gebruik ik het meest over het algemeen.

 

 

Zo, dat waren de vragen alweer. Ik kan nog wel even doorgaan. Maar ik maak een andere keer wel weer eens een artikel over haar.

Heb jij ook een huisdier? Neem hem over en vul hem ook in, en let me know!
Vind ik leuk! 🙂

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.