TAG – Blogger love

Ik kwam en hele tijd terug de blogger love TAG tegen, deze vond ik wel erg leuk en in heb hem ingevuld. Ik weet niet wie de bedenker van deze tag is, maar ik heb hem dus in elk geval niet zelf bedacht.

 

Wat was de eerste blog die je ooit tegenkwam?
Beautylab van Serena was de aller eerste blog die ik tegenkwam en ook de eerste die ik echt ging volgen.

 

Favoriete beautyblogs
Beautylab en By Aranka. Stiekem ben ik niet meer zo van de beautyblogs. Nu zullen jullie vast denken: ‘Huhh, maar je doet zelf ook beauty dingen!’ Klopt! Maar dat doe ik dus omdat ik het met mate juist wel leuk vind om te lezen, maar dus ook om te schrijven. En ik vind het nog best een goede combinatie om beauty met persoonlijk te combineren. Teveel make-up is ook niet meer leuk. 😉

 

Beste blogvrienden
Ik ken eigenlijk maar één andere blogger. Tini van One in a melon. Maar ik denk dat meer niet altijd beter is. Tini is namelijk wel meteen echt een goede vriendin van me waar ik lang niet alleen maar mee praat over bloggen. Ik denk wel dat ik nog met een heleboel andere bloggers bevriend zou kunnen zijn. Ik zeg niet willen, want zo graag wil ik geen nieuwe vrienden, maar er zijn best een aantal bloggers die mij erg aanspreken als persoon.

 

Noem een blog die je overhaalt tot het kopen van dingen
Beautylab zeker weten. Ik heb al meerdere dingen gekocht omdat Serena echt de beste reviews schrijft. Tot zo ver altijd tevreden geweest met de producten. Daarnaast vind ik dat Mariska van Matte and Shimmer ook wel een grote kopen kopen vibe overbrengt. Mede door haar artikelen ben ik ondertussen bijna koningin van Aliexpress haha. Beide wel op een positieve manier natuurlijk. Ik zal niet snel iemand anders de schuld geven van mijn eigen uitgaven.

 

Vijf blogs die iedereen zou moeten lezen en inspireren
Mijn eigen blog natuurlijk! Maar nee even serieus, eigenlijk vind ik dat je sowieso alle bovengenoemde blogs moet lezen maar ik zal er hier nog vijf noemen die er voor mij echt uitspringen.

One in a melon door Tini, al heb ik deze al wel genoemd bij ‘bloggervrienden’ maar voor iedereen die mijn site volgt denk ik serieus dat je de blog van Tini ook leuk vind. Zij beantwoord namelijk elke dag, net als mij, een vraag. En vult dat verder, net als mij, aan met haar persoonlijke verhalen. Zij heeft alleen ondanks onze overeenkomsten, wel een totaal ander leven.

Lisanne Leeft door Lisanne, wat mij enorm aanspreekt aan deze blog is de persoon die er achter zit. Niet eens de onderwerpen zo zeer. Volgensmij zijn Lisanne en ik echt hele andere personen namelijk. Maar ik heb zoveel bewondering voor haar en hoe zij alles aanpakt. Ben je op zoek naar iemand die altijd het positieve in kan zien en er uit kan halen? Kijk dan even op de blog van Lisanne. Ondanks haar verre van ideale situatie door chronische Lyme vind ik dit één van de meest inspirerende bloggers.

♡ Bob’s adventures door Bob, eerlijk, open en met een dosis humor. Dit is op één ander na de enigste mannelijke blogger die ik echt volg en ik vind hem geweldig! Bob kan enorm goed schrijven over alles wat hij mee maakt, denkt en vind. En ik vind het geweldig. En soms een beetje herkenbaar. Ondanks dat Bob in de meeste verhalen niet overkomt alsof hij het perfecte leven heeft, komt hij op mij toch wel over als een interessante persoon waar ik telkens maar meer over wil weten. Bij hem heb ik een hoog ‘Hoera’ gehalte als er een nieuw artikel online staat.

Lilyrose door Jacky en de rest van de redactie, geweldig! Ik houd echt enorm van deze schrijfstijl. Vooral van die van Jacky zelf, maar eigenlijk vind ik echt alle verhalen leuk die hier online komen. Deze blog ontdekte ik een kleine maand voordat ik mijn eigen blog online zette en Lilyrose was zelfs bijna de reden geweest dat ik helemaal geen blog begonnen was. Ik had voor mijn gevoel namelijk een heel uniek concept verzonnen. Totdat ik Lilyrose tegenkwam. Bijna alle verhalen op deze site hadden door mij geschreven kunnen zijn! Misschien waren ze dan lang niet zo goed geworden, maar echt, alles wat hier staat is enorm herkenbaar voor mij. Zo erg dat ik bloggen bijna opgaf toen ik erachter kwam dat deze site al bestond. Uiteindelijk besloot ik toch wel een blog te starten en te hopen dat het er toch niet teveel op ging lijken. Is redelijk gelukt. Maar echt, deze blog is top!

Inmates my story & more about me  door Kim, dit is één van de meest nieuwe blogs die ik volg. Als in nieuw voor mij. Ik vind niet zo heel vaak blogs die mij echt heel erg aanspreken, maar dit is er zeker één van. Al moest ik eerst even wennen aan de schrijfstijl van Kim, nu zit dat helemaal goed en ben ik elke keer weer heel benieuwd naar haar nieuwe blogs. De focus ligt bij haar, zoals je misschien al vermoed door de naam, op het schrijven met gevangenen. Maar vind ik dat interessant dan? Ja blijkbaar! Voordat ik haar blog las wist ik eigenlijk niet tot nauwelijks dat dit iets is wat je kan doen. Maar hoe meer ik van haar lees, hoe gemotiveerder ik zelf raak om ook met iemand te schrijven die vast zit. Op de site writeaprisoner.com kun je een beetje zien hoe en wat. En hoewel ik hier eerst weinig voor voelde is het nu iets wat ik zeker weten zou willen doen. Daarnaast schrijft ze ook nog over haar persoonlijke leven, wat ik ook erg interessant vind omdat ze een herkenbare manier heeft van net iets anders denken dan ‘normaal’.

 

Favoriete manier om blogs te lezen
In bed op mijn telefoon. Beter dan dat kan het eigenlijk niet. En altijd via Bloglovin. Als je blog niet te vinden is op Bloglovin zal ik je helaas niet volgen.. Niet omdat je niet leuk bent waarschijnlijk, maar wel omdat ik na mijn rondje Bloglovin moe ben en geen zin meer heb om nog te zoeken via Google of jou blog misschien ook iets nieuws heeft. Ik volg 50+ blogs. Als ik die allemaal één voor één moest opzoeken was bloggen serieus een 80 urige werkweek geworden. Wat ik vooral enorm waardeer aan Bloglovin is hoe je alle nieuwe blogs ziet staan onder elkaar. Dus ook al upload iemand 5 maanden niet. Die ene keer dat ze het wel weer doen krijg ik daar meteen een melding van. Leuk voor mij, misschien nog leuker voor de blogger zelf. Je zult mij als lezer dan ook niet snel kwijt raken omdat je een beetje vergeet, want ik word automatisch herinnerd aan jou nieuwe blog. Het enige nadeel aan Bloglovin vind ik wel dat ik soms dus geen idee heb hoe iemands blog eruit ziet in ‘niet-Bloglovin-stijl’.. Je kan mij via Bloglovin vinden hier.

 

Wat is je favoriete lay out?
Ik heb niet echt iets met lay out. Maar ik houd er wel van als iemand kiest voor een strak thema. Niet teveel poespas en duidelijk en overzichtelijk waar ik alles kan vinden. Een balk aan de zijkant met Social media buttons, wat info over de blog(ger), of de blog categorieën vind ik een kleine must. Verder vind ik een zoekfunctie op je blog super belangrijk. En het kunnen bladeren in je pagina’s. Bij sommigen kun je alleen klikken op Older Posts. Super irritant vind ik dat. Zeker als je honderden berichten en pagina’s hebt maakt dit het mega onoverzichtelijk. Als ik snel op jou eerste pagina wil komen, moet dat toch snel mogelijk zijn..?

 

Welke blogger zou een boek moeten schrijven?
Ze is eigenlijk geen blogger maar hierbij volledige credits naar Angel van The beauty bakery. Zij schrijft gast artikelen voor Serena op de zondag middag. En zij is echt de enige waarbij ik echt zit te refreshen voor het nieuwste artikel. Het artikel komt altijd rond 3 uur en dan zit ik als ik kan echt klaar om te lezen. Als zij een boek zou schrijven zou ik het kopen. Zelfs al gaat het over paperclips.
Angel I ♡ U

Update – Op het moment dat ik deze tag in eerste instantie invulde was het nog niet bekend maar Angel heeft ondertussen aangekondigd dus echt een boek te gaan schrijven! YES! YESS! YEEESSSS! 😀

Bedankt voor het lezen!
En als jij ook graag over je liefde voor bloggers schrijft mag je deze natuurlijk ook overnemen.

Byee ♡

Byalien

3 reacties

  1. Woehh wat een leuk stuk weer!
    Tinii ik ga jou ook volgen 😀
    Vet interessant idd dat met gevangenen schrijven. Al zou ik denk ik wel bang zijn dat ze (of hun vrienden die wel vrij zijn) me zouden opzoeken..
    Wist al wel dat je dat kunt doen met mensen die in ‘deathrow’ zitten..

  2. Yaay shoutouts haha! <3

    En ik ben het met je eens over dat bladeren via pagina nummers, maar er zijn zo weinig thema's die dit hebben.. (waaronder m'n eigen </3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.