Sorry, ik doe de deur niet open

De deurbel gaat. Ik kijk mijn vriend aan: ‘Verwacht jij iemand?’  ‘Nee. Niet dat ik weet.’ Antwoord hij. ‘Nee, ik ook niet..’ Ik loop naar het raam en kijk tussen de gordijnen door, ik zoek een bekende auto op de parkeerplaats. Die staat er niet. En ook geen busje van een eventuele post bezorger. ‘Zal wel niks zijn.’ Zeg ik. En ga weer op de bank zitten.

Dit is een perfecte omschrijving van wat er gebeurd hier in huis elke keer als de deurbel gaat. Tenzij één van ons dus wel een pakketje of een persoon verwacht. Als ik dit aan andere mensen vertel vinden ze dat vaak vreemd. Maar dit hebben wij geleerd door ervaring.

Hier in de flat is het namelijk zo dat als de deurbel gaat het een paar dingen kunnen zijn.

Zo heb je de buurman of vrouw. Dit is vaak gewoon onschuldig, ze hebben zin in een praatje of willen een kopje suiker ‘lenen’. Aan deze mensen raad ik aan om mij een berichtje te sturen voordat ze langskomen, dan weet je zeker dat ik open doe met een kopje suiker.

Een andere optie is een vriend of vriendin, maar die hebben we ondertussen goed afgericht, en die weten ondertussen allemaal dat ze even een berichtje moeten sturen voor ze langs komen. Dus dit is zeldzaam.

Dan kan het ook nog de brandweer zijn. Er wonen namelijk nogal wat pyromanen in deze flat en komt hier soms drie keer in de maand een brandweer wagen langs om iemand te verlossen van een aangebrande koekenpan of in brand gestoken fiets. Deze heren komen alleen vaak met heel wat licht en geluids geweld aanzetten, dus die zien we vaak wel aankomen.

Ook kan het nog een deurtjebeller zijn waar ik natuurlijk geen aandacht aan wil besteden.

Of het is misschien wel een overvaller! Want een hele nette flat is dit niet.

Alleen maar redenen om de deur niet open te doen.

Maar dan hebben we ook de ergste van allen. Namelijk de deurverkoper. Deze mensen kunnen elk willekeurig moment aankomen. Maar meestal doen ze dat op de meest onmogelijke momenten, zoals wanneer je net weg moet en dan nog een paar minuten extra kwijt bent om ze ervan te overtuigen dat je echt nú weg moet. Of wanneer je net bij je deur aan komt lopen en dus niet de smoes kunt gebruiken dat je echt nú weg moet. Meestal probeer ik ze dan wijs te maken dat ik hier niet woon. Dat mijn vriend de eigenaar is, en dat die niet thuis is. Maar liever doe ik gewoon de deur niet open zodat ik helemaal geen stomme leugens hoef op te hangen. Ik zou natuurlijk ook gewoon kunnen zeggen dat ik niet geïnteresseerd ben maar dat lijkt op de één of andere manier niet te werken als ik het zeg.

Bij ons thuis hebben we geen ramen bij de deur of kijkgaatje in de deur en daardoor weet je dus nooit wie er precies voor je deur zal staan. Daarom leerde ik al snel de deur helemaal niet meer open te doen. Mijn vriend doet het nog wel eens. Alle keren dat hij het deed bleek het een deurverkoper. Ze komen hier tegenwoordig zo laat in de avond nog dat je bijna niet kunt geloven dat het nog een deurverkoper is, dus doet hij elke keer voor de zekerheid toch wel open. En dan gaat het mis..

De deur verkoper doet waar hij goed in is en mijn vriend wil niet onbeleefd zijn en laat zich overtuigen van een goede deal, die achteraf nooit een goede deal bleek. En de deurverkoper nodigd zichzelf binnen uit om de deal te bezegelen.

En zo komt het dat ik op het exacte moment van ons 7 jarig samen zijn, 4 juni 2014 om 21:43, in mijn badjas naast een deurverkoper op onze bank zat die ons probeerde te overtuigen van een goede Vodafone deal. Dit bleek achteraf wel een goede deal, maar dat kan ook niet anders met dat speciale tijdstip. Ik kon het verder niet heel erg waarderen en had liever gehad dat hij netjes gevraagd had of het misschien een dag later beter uit zou komen in plaats van zichzelf uit te nodigen en naar binnen te stappen.

Maar ik heb ook al eens te maken gehad met een opdringerige Ziggo deurverkoper. Die ook binnen gelaten werd door mijn vriend. Het was een jonge enthausiaste jongen die alleen net iets meer geinteresseerd bleek in onze massage olie die nog op het nachtkastje stond dan het contract wat hij ons wilde aansmeren. We kregen er zelfs een gratis interview bij met vragen over wat we er het liefst mee deden en wat we verder zoal deden hier in onze slaapkamer (huis). Wat een top service van die mensen! Het bewaren van massageolie op je nachtkastje werkt overigens erg goed om deurverkopers af te leiden en de deur weer uit te werken!

Ik hoop dat jullie nu allemaal iets beter begrijpen waarom ik de deur niet zomaar meer open doe. Stuur gewoon even een berichtje dan weet je ook nog zeker dat ik thuis ben! Win win!

Bedankt voor het lezen!

Byee ♡

Byalien

Eén reactie

  1. ja ik ben ook wel voorzichtig met de deur open doen.
    kijk ook eerst ff
    en als er een deurverkoper is zeg ik ook wel meteen nee !
    Maar soms kun je ook boffen en een goede deal afsluiten
    net zoals met de Eneco. ton had ik een TOON.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.