Review – Fashion Professional Primer van de Action

Laatst wandelde ik weer eens door de Action en zag ik dat ze een nieuw make-up product hadden liggen wat mij wel aansprak. Namelijk een primer. Ik ben dol op primer, mits deze goed werkt. Ik heb er al een heel aantal geprobeerd waarbij sommigen erg goed bevielen en anderen een totale verschrikking waren. Ik hoop bij een nieuwe altijd op een nog beter resultaat en daarom besloot ik deze nieuwe van Action te proberen.

Makeup front Makeup back

Voor de verandering is dit eens niet van het bekende Action merk Max & More Make-up. Deze primer is  van Fashion Professional maar de prijs is vergelijkbaar met de Max & More. Namelijk 1.49 voor 30ml. Op de verpakking staat dat het een olie vrije formule is en hij zou moeten zorgen voor een perfecte finish van je make-up. Ik was wel benieuwd.

Makeup open

Ik gebruikte normaal ook al een primer van Action. Maar dan dus die van Max & More. Ik zal ze daarom ook meteen vergelijken met elkaar. Want er zijn best wat verschillen!

Allereerst de verpakking, Max & More heeft een pompflacon van glas en Make-up Professional een plastic tube. Mijn voorkeur gaat uit naar de plastic tube. Hoewel het glas best luxe aanvoelt vind ik het een enorm nadeel dat door de stevige substantie van de primer je zeker 15% ervan nauwelijks uit de verpakking krijgt omdat deze aan de zijkanten blijft zitten. Waardoor ik de flacon open moest maken en een kwast moest pakken om het laatste eruit te krijgen. Bij een plastic tube is dit veel gemakkelijker. Ze bevatten wel beiden dezelfde hoeveelheid namelijk 30ml.

Makeup try

Primer van Make up Professional

De substantie is verder ook totaal anders. Max & More is echt een dikke primer die mij meer doet denken aan een dagcrème. Make-up Professional is juist heel waterig. Bij het eerste gebruik schrok ik er zelfs van en gleed de druppel meteen van mijn vingers af. Hier moest ik even aan wennen. Hierdoor lijkt hij wel iets minder zuinig in gebruik.

Bij de swatch op mijn hand zie je ook meteen dat hij alle kanten op glijd. In tegenstelling tot de primer van Max & More die als een stevig bolletje blijft zitten. Bij het uitsmeren lijken ze beide hun werk goed te doen. Mijn huid voelt zachter en de lijntjes lijken ook minder zichtbaar.

Primer van Max & More

Primer van Max & More

Het resultaat voelt wel anders. Je kunt hier echt merken dat Make-up professional geen oliën bevat. Hij lijkt te versmelten met mijn huid en een soort super dun zacht laagje erop te leggen en Max & More blijft een beetje glad olie achtig aanvoelen. Dit vond ik altijd wel fijn omdat dat een goede basis was voor mijn poeder op dagen dat ik verder niet teveel foundation wil dragen. Make-up Professional zorgt er juist voor dat mijn huid een perfecte gladde basis is voor uitgebreide foundation. En eigenlijk is dat precies wat een goede primer naar mijn idee hoort te doen!

Als ik hier moet kiezen ga ik dan ook voor de primer van Make-up Professional. Ik heb deze gebruikt bij een best heftige foundation en het resultaat leek echt mooier en ook aan het eind van de dag was ik nog prima tevreden met hoe het eruit zag. Tot zo ver is dit zeker één van de betere primers die ik gehad heb!

Toch gebruik ik ook de primer van Max & More nog steeds. Maar dan vooral op dagen dat ik alleen een beetje concealer en poeder draag.

Het zijn beide goede primers en ik gebruik ze echt om en om. Weer een goede keus van de Action.

Bedankt voor het lezen!

Byee

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.