Review – Color Magic peel off lip film

Een hele tijd terug las ik bij Serena over deze ‘lipgloss’ of eigenlijk peel off lippenstift. Lipgloss, lipstick ja wat is dit eigenlijk? Ik heb ik elk geval nog nooit eerder een product als deze gezien en ik was er erg benieuwd naar. Serena had destijds een winactie, maar die won ik helaas niet. Een tijdje terug vond ik dit product alsnog op internet voor de schappelijke prijs van 99 cent. Nadat ik al een beetje gewend was om vreemde substanties op mijn hoofd te smeren, besloot ik dit ook nog maar te proberen.

Color magic front

Lipgloss, lipstick ik vind het allemaal vervelend spul. Ik neem mij keer op keer voor om het vaker te gebruiken, maar ook keer op keer loop ik tegen dezelfde irritaties op. Mijn haar plakt er aan vast en word er vies van, het smeert uit naar alles buiten mijn lippen, het vervaagt maar alleen op sommige plekken, het benadrukt velletjes en ik krijg er vieze vingers van zodra ik aan die velletjes begin te plukken. Een soort tick, ik doe dat altijd zodra ik me ergens op concentreer.

Color magic back

Genoeg redenen om elke keer weer toch geen lipproduct te kiezen in de ochtend. En dat stoort mij toch vaak wel. Ik vind het niet logisch, mijn hele hoofd krijgt een mooi veegje met een kwast of een poedertje maar mijn lippen daar doe ik nooit iets mee. Vooral bij uitgebreide looks vind ik dan dat dat toch echt mist! Vandaar dat dit product de oplossing is/zou moeten/kunnen zijn!

Color magic open

Enthousiast probeerde ik het zodra ik het pakje opengescheurd had. Ik heb de meest rode kleur gekozen. In eerste instantie wilde ik meteen nog twee andere kleuren bestellen, maar ik besloot eerst één te doen om te zien of het wat was. Dus ik skipte een roze en rood/roze kleur een kocht alleen rood. Als het werkte zou ik hiermee het meeste resultaat moeten zien dacht ik.

Allereerst brengt het lastig aan! Ik breng bijna nooit lipproducten aan en vind het daarom sowieso al lastiger dan normaal, maar dit product droogt nog verassend snel op! Dat had ik niet verwacht maar toen ik na vijf seconden mijn mond dicht deed om het spul even goed te verdelen over mijn lippen voelde het alsof ik lijm had aangebracht. Het plakte helemaal aan elkaar! Niet vervelend of pijnlijk hoor! Vooral gewoon grappig en een beetje onhandig, want het moest opnieuw.

Sticky

Sticky sticky

First try

Niet lang genoeg er op gehouden, maar er is zeker een klein verschil te zien!

De tweede laag ging al een stuk beter. En dan een tijdje ongemakkelijk met je mond open voor je uit staren en wachten tot het droog is. De eerste stukjes drogen enorm snel, toch droogt het midden minder snel en moet je toch echt even wachten. Daarna verwijderen, het begin is even lastig te vinden, en dan zou je als het goed is rode lippen overhouden.

Color magic First try

Hier zou ik dus nooit mee naar buiten gaan haha!

En het werkt nog best goed! Ik heb inderdaad rode lippen! Niet enorm rood, maar gewoon net iets meer dan normaal en zeker geen overdreven effect.

Second try

Natuurlijk kleurtje, maar net iets meer

Ik ben aangenaam verrast, maar het aanbrengen gaat wel minder makkelijk dan gedacht. De gloss is heel plakkerig en best wel dik waardoor het moeilijk uitsmeert. Daarnaast raad ik het ook echt aan om geen foutjes te maken, want ik verwacht dat je dit niet zo even weg veegt als het er eenmaal op zit.

Om echt een goed beeld te krijg van of dit iets voor mij is zal ik het alleen nog wat langer moeten testen en daarom kom ik hier over een paar dagen even op terug om te vertellen of ik het nog steeds goed vind.

Tot zo ver, eerste indruk, leuk spul! Dit zou ik zeker vaker kunnen gebruiken en ik wil die andere kleuren nu ook wel!


Het is nu een paar dagen later en ik heb mijn lipstick/gloss/kleefspul nu een paar keer gebruikt. Het aanbrengen gaat na een paar keer zeker beter en ik vind het effect ook nog steeds erg goed. Alleen één nadeel, ik had verwacht dat dit meerdere dagen zou blijven zitten! En dat is dus niet het geval. Telkens was er een dag later weinig meer van te zien en dat vond ik stiekem toch jammer! Dit is namelijk niet het meest handige product voor mij om in mijn snelle ochtendroutine te verwerken. Het blijft dan wel de hele dag zelf zitten, toch durf ik het niet aan om dit in de ochtend te doen omdat het nogal een precieze klus is waar je geen fouten bij wilt maken.

Mijn hoop om het aan te brengen in de avond om er de volgende dag stralend uit te zien was dus misschien iets te optimistisch. Al blijft hij wel leuk voor de dagen dat ik vrij ben en iets meer tijd en zin heb om met make-up bezig te gaan! Ik blijf dit product dus zeker gebruiken, al dan niet op dagelijkse basis.

Voordelen:

○ Mooie lipkleur die niet snel vervaagd

○ Geen plakkende haren of uitgelopen lippen

○ Hoog fun gehalte

Nadelen:

○ Vies plakkerig spul wat je niet op je vingers of handen wilt krijgen en foutjes zijn ook lastig te corrigeren

○ Niet zo mega long-lasting

○ Volgens mijn vriend zag ik eruit alsof ik net iemand opgegeten had door de bloed rode kleur die hij zag toen ik wachtte tot het droog was

○ Dit is een Aziatisch product en dus net als het Pil’aten masker zeer waarschijnlijk getest op dieren.


Oh, en dit is wat je krijgt als je het verkeerd doet en overnieuw moet! 😉

Wipe Color magic

Bedankt voor het lezen!

Byee

Byalien

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.