Review – Black charcoal make-up doekjes van de Action

Zoals je misschien weet ben ik dol op actieve kool. Ik poets er mijn tanden mee en heb er verschillende maskers van, toen ik deze Black charcoal make-up reinigingsdoekjes bij de Action zag liggen kon ik ze dan ook niet laten liggen. Die moesten getest worden.

 

Ik vond deze doekjes dus bij de Action. Ze waren 0.89 cent en ik geloof vrij nieuw in het assortiment. Er zitten 30 doekjes en de afmeting ervan is 20×15 cm en ze zouden een perfect gereinigde huid moeten geven. De doekjes zitten in een stevig zakje met een hersluitbare opening, ook die opening voelt kwalitatief beter aan dan ik gewend ben van dit soort verpakkingen. Meestal is het een dunne sticker die na drie keer al niet meer goed sluit. Deze stickersluiting is gemaakt van een stuk dikker plastic waardoor hij beter terug plakt en er hopelijk ook voor zorgt dat de doekjes langer goed blijven.

 

De doekjes zijn echt zwart. Wat ik toch wel heel leuk vind. Van de geur word ik iets minder blij, rozengeur. Het is niet vies, maar rozengeur is wel één van mijn minst favoriete geuren. De verpakking zegt dat de doekjes gemakkelijk make-up resten verwijderen en dat ze de huid reinigen. Geschikt voor alle huidtypen. Dat de doekjes met houtskool verrijkt zijn voor een optimaal gereinigde huid en dat je de gevoelige huid rond de ogen moet vermijden.

Dat laatste had ik niet meteen begrepen en uit automatisme veegde ik al mijn make-up ermee weg, ook die op mijn ogen. Door de zwarte kleur kon ik niet zien of er make-up op het doekje bleef zitten, maar later in de spiegel zag ik dat dat misschien ook was omdat een groot deel van mijn make-up nog op mijn gezicht zat. Oog make-up was grotendeels verdwenen, maar mijn foundation had weinig last van deze doekjes.

 

De verpakking had het trouwens ook over make-up resten en ik denk dat je dat dus heel letterlijk moet nemen. Eerst je gezicht schoonmaken met een normaal product en dan de resten met deze doekjes.

In een tweede poging de volgende dag deed ik iets meer moeite om ook mijn foundation echt weg te krijgen. Na een stuk langer poetsen keek ik eens goed en kwam weer tot de conclusie dat mijn foundation er nog steeds deels op zat.

Opvallend vond ik dat de make-up van mijn ogen opnieuw vrijwel geheel verwijderd was, de gevoelige huid waar ik het product volgens de verpakking dus niet mocht gebruiken.. Zelfs mijn waterproof eyeliner en mascara waren verdwenen! Ik heb trouwens geen last gehad van het gebruik op mijn ogen, dus ik deed dat de tweede keer ook gewoon weer. Zolang het niet echt in je oog zelf komt denk ik niet dat het heel erg is.

Na het schoonmaken met het doekje besloot ik mijn gezicht nog een keer te reinigen op mijn gebruikelijke manier, met elektrische gezichtsborstel. Na het schrobben haalde ik een wattenschijfje over mijn gezicht en ik schrok bijna van de hoeveelheid foundation die er nog af kwam.

 

In conclusie kan ik zeggen dat ik dit wel fijne doekjes vind, ze zijn kwalitatief goed, pluizen niet en geven ook geen vervelend gevoel aan mijn huid (wat een hoop andere doekjes wel doen bij mij), maar ze verwijderen mijn make-up niet zo heel goed en dat vind ik wel echt een nadeel. Dit soort doekjes gebruik ik over het algemeen omdat ik vaak te lui ben om meer moeite te doen ‘s avonds laat, maar hiermee moest ik dus alsnog gaan reinigen met een ander product.

Waarschijnlijk heb ik het ook precies verkeerd om gedaan. Je moet dit denk ik meer zien als verzorgingsdoekjes in plaats van reinigingsdoekjes. Eerst je gezicht reinigen met je normale product en daarna deze doekjes gebruiken om je huid een houtskool boost te geven en de aller laatste restjes te verwijderen.

Al met al ben ik niet ontzettend verrast vanwege de werking van de doekjes. Wel ben ik positief over de kwaliteit van de doekjes, maar het feit dat ze niet echt reinigen en wel ‘Black charcoal cleansing wipes’ heten vind ik een beetje misleidend. Had er dan ‘Black charcoal treatment wipes’ van gemaakt ofzo.

Bedankt voor het lezen!

Byee ♡

Byalien

2 reacties

  1. Goed omschreven ! Klopt helemaal. Met een uitzondering : dat ik het geurtje wel lekker vind. Verder heb ik exact dezelfde ervaringen en gebruik ik dit doekje dan ook maar als laatste reiniging.

  2. Leuk artikel!
    Ja ik gebruik ook vaak doekjes veelal omdat ik dan te lui ben om het bij de wasbak te doen met een ander product.
    Ik probeer altijd van alles daarin die van de Action of Hema meestal de goedkopere ook die van de Lidl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.