Review – Aziatisch Pil’aten Black head ex pore strip masker

Al tijden, nee jaren, ben ik benieuwd naar dit masker. En eindelijk besluit ik het maar eens te proberen! Ondanks dat het serieus het lelijkste masker ooit is en ik totaal geen foto’s van mijzelf wilde maken wil ik toch wel graag dit masker reviewen. En misschien heb ik zelfs foto’s gemaakt..

Ik ben namelijk best al enthousiast. Op het moment van typen van deze intro zit het masker namelijk nog op mijn hoofd. Het gevoel ervan is nu al zo anders dan alle andere maskers, dat ik het meteen wilde reviewen.

Pil'aten sample

Maar eerst iets meer over het product en de voorbereiding. Ik bestelde 4 proefverpakkingen van dit masker en deze komen in kleine mooie proef zakjes. Er zit 6 gram in een zakje en dat is naast de naam dan ook meteen het enigste van de verpakking wat ik kan lezen. Ik ben geen groot fan van onbekende substanties op mijn hoofd smeren, maar ik heb al zoveel goede dingen over dit masker gehoord dat ik het maar gewoon probeerde.

Pil'aten back

Ik las ook dat het een dik viezig masker zou zijn en dat je handen er totaal onder zouden komen te zitten, dus ik knipte de verpakking netjes open en pakte een kleine oogschaduwkwast om het voorzichtig aan te brengen zonder alles onder te smeren. Missie geslaagd! Dus ik raad bij deze iedereen aan om een kleine kwast te pakken en jezelf langzaam stukje voor stukje in te kleuren met deze zwarte slijmerigheid.

Nog een tip is om de verpakking heel voorzichtig bij één puntje een klein beetje open te knippen en de inhoud dan in een klein potje te doen. Zoals je op de foto ziet heb ik dat ook gedaan. Het potje komt uit z’n tasje met kleine reisverpakkingen. Ik kocht het bij de Action of bij de Primark. Je kunt dan niet alleen veel makkelijker met je kwast erin dippen om je hoofd te verven, je kunt ook tien keer langer met een verpakking! Serieus! De eerste verpakking maakte ik open en halverwege had ik werkelijk geen idee meer waar ik het nog kon smeren. Mijn hoofd zat vol en ook mijn vriend was al omgedoopt tot test object. Daardoor gooide ik een deel weg wat natuurlijk hartstikke zonde was. Bij de tweede verpakking bedacht ik gelukkig deze slimme oplossing en ik doe nu al een paar keer met dit potje en het zit nog steeds voor de helft vol!

Pil'aten tools

Maargoed, jezelf verven dus. Echt super leuk! Pak een kleine kwast en doe er overdreven lang over. Have fun! Lach dan ook meteen even om hoe gek je eruit ziet met dit masker. Ook leuk!

En dan moet je wachten. Al vrij snel voel je iets gebeuren, geen enkel ander masker voel je zo snel iets doen. Tenminste, geen masker dat ik zelf ooit geprobeerd heb. Binnen een paar minuten voel je je gezicht strakker worden en nu na ongeveer 20 minuten heb ik het idee dat ik ongeveer weet hoe een overdosis botox aanvoelt. Als je dit masker rond je mond aanbrengt zorg dan dat je alles met je mond gedaan hebt wat je de aankomende 30 minuten van plan was. Want dat lukt na 10 minuten namelijk niet echt meer. Mijn hoofd voelt zo strak dat mijn mond nauwelijks open wil!

Pil'aten masker me

Sorry, mijn hoofd zat echt niet goed die dag..

Als je dan met je uiterste superkrachten je mond geopend hebt zou je verwachten dat alles scheurt, zoals bij een klei masker, maar dat gebeurd niet. Ik heb natuurlijk ook al stiekem lopen pielen aan een stukje wat al opgedroogd was en ook dat scheurde niet. Dat vind ik fijn, want de meeste peel off maskers die ik ken scheuren altijd in kleine velletjes bij het verwijderen. Dit voelt als een dikke plastic botox laag en ik ben vrij zeker dat ik zometeen alles in één keer eraf krijg.

Ik zei net al 30 minuten, maar dan bedoel ik ook echt wel 30 minuten. Het duurt namelijk behoorlijk lang voordat alles droog is. Houd daar even rekening mee.

Ondertussen ben ik ook 30 minuten verder en ga ik het masker verwijderen.

Momentje..

Oké, AAUUWW!

Ik las al dat dit masker geen pretje was, maar damn! Dat zit goed vast! Het stukje van mijn voorhoofd is eraf en ondanks dat het veelbelovend zacht aanvoelt moet ik echt even moed verzamelen voor de rest..

Wat het zo pijnlijk maakt is dat het masker niet alleen onzuiverheden vastpakt, maar ook de haartjes op je gezicht. Ik had al een beetje erover gelezen en besloot al niet teveel op mijn wangen te doen, waar het ook niet nodig was. Maar alsnog voelde het echt niet fijn tot zo ver en ben ik blij dat ik mijn tere wangetjes overgeslagen heb.

Oké ik ga verder pijn lijden..

Pijnlijkste masker ooit! Ik ga even huilen in een hoekje, letterlijk want de prikkels van het lostrekken maakten mijn traanbuizen overstuur. Mijn huid is wel suuuper zacht! En het voelt een beetje alsof ik een chemische peeling heb gehad, denk ik want ik weet niet hoe dat voelt. Ik raad nu wel echt aan om dit alleen op de nodige plekken te smeren. Ik maakte er een ‘mooie’ gezichtsvorm mee. Maar de plekken waar het niet echt nodig was waren echt het pijnlijkste!

Overal waar het masker zat voelt het nu wel echt strakker en sowieso veel zachter. Vooral onder mijn ogen voel ik goed de lijn waar het zat en waar het ophield. Ook mijn voorhoofd voelt gelift. En misschien mede dankzij de adrenalinekick die ik kreeg van het verwijderen voel ik me nu echt 10 jaar jonger!

Na het verwijderen voelt mijn huid een klein kwartier licht geïrriteerd aan, maar wel op een soort van goede manier. Na een kwartier zwakt dat gevoel af en voelt het een beetje alsof ik net een tijd in de koude wind heb gelopen en ergens binnenkom waar het warm is, z’n zacht warm licht prikkelig gevoel op ie wangen.

Mijn hoofd ziet er niet meteen heel anders uit, maar wel glad en misschien een mini beetje gelift. Het is vooral een fijn zacht gevoel.

Conclusie: pijnlijkste, maar effectiefste masker tot zo ver.

Piláten

En, dat dit de beste tip ooit moet zijn voor dit masker.

Voordelen:

○ Leuk om te proberen

○ Werkt echt!

○ Voelbaar zachtere en gelift gevoel

○ ‘Makkelijk’ in z’n geheel te verwijderen zonder scheuren

Nadelen:

○ Vervelend spul als je knoeit

○ Behoorlijk pijnlijk bij het verwijderen

○ Je moet er best de tijd voor nemen

○ Afkomstig uit China en dus zeer waarschijnlijk getest op dieren, waar ik mij specifiek na het verwijderen een slecht persoon door voelde


Als je je niet laat tegenhouden door het laatste punt bij ‘nadelen’ zou ik zeggen probeer deze zeker eens! Je kunt deze maskers kopen op tientallen websites. En qua prijs denk ik vooral dat hoe duurder des te sneller je ze binnen hebt. Ik was in elk geval ongeveer 45 cent per masker kwijt en ik kocht er vier. 1.80 in totaal vond ik zeker geen verkeerde prijs! Die van mij kwamen uit China, wat ze iets goedkoper maakte, maar waardoor ze wel iets langer duurden met verzenden. Wel een hele week. Alsnog niet bepaald lang dus haha.

Ik ga deze waarschijnlijk nog een keer bestellen. Dan bestel ik alleen meteen de normale verpakking ervan. Dit zijn namelijk test zakjes. Ze hebben ook nog een normale in een tube van 50ml.

Heb jij dit masker wel eens geprobeerd?

Bedankt voor het lezen!

Byee ♡

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.