Primark Groningen

Primark Groningen

Afgelopen woensdag, 25 mei, ging ik naar de Primark in Groningen. Met mijn vriendin Ingrid. Al sinds bekend is dat deze open gaat zijn wij enthousiast. De vorige dichtstbijzijnde Primark was een paar weken geleden namelijk nog in Almere. Wat voor ons een stuk verder weg is dan Groningen. Maar nu hoeven we dus iets minder ver te reizen om te kunnen winkelen bij één van onze favoriete winkels.

Al was de reis uiteindelijk alsnog veel langer dan gepland. Ingrid kwam met de bus vanuit haar woonplaats en ik ging met de auto vanuit Leeuwarden. En dat had ik misschien beter niet kunnen doen. Normaal pak ik de langzame, korte route vanuit Leeuwarden, maar deze keer nam ik toch de langere maar wel snellere route de stad uit. Zodat ik wat meer tijd zou hebben om te parkeren, ik ben in onbekende plekken altijd bang dat ik geen goed plekje kan vinden voor mijn auto. Eenmaal onderweg bleek de afslag gesloten en moest ik ‘I’ volgen volgens een bordje. De volgende was ook niet toegankelijk en ‘I’ veranderde in ‘D’, ik snapte er niks meer van. Op de snelweg kun je niet je navigatie aan gaan zetten dus reed ik een stille afslag op, zette de auto aan de kant en keek uiteindelijk op mijn navigatie. En ik was totaal de verkeerde kant op! Ik zou helemaal terug moeten en alsnog via de korte langzame route moeten. Shit! Na een korte tijdsberekening besloot ik maar snel om te bellen dat ik onze afspraak van half 12 niet meer ging redden. Zoals altijd reageerde Ingrid super lief, zei dat ik me niet zo druk moest maken en dat het niks uit maakte, zij vermaakte zich wel even. Super lief maar alsnog voelde ik me er wel rot over. Verkeerd rijden is gewoon stom.

Drie kwartier later sta ik in Groningen. Eindelijk! Gelukkig vonden we elkaar al snel en kon de leuke dag eindelijk echt beginnen.

We hadden beide nog niet geluncht dus dat gingen we eerst doen. En daarna liepen we de Primark eindelijk in.

En we stonden beide best te kijken. Wat groot! Niet zo goed wetende welke kant we op moesten, gingen we maar een kant op. Zoveel leuke dingen! Maar niet in de goede maat! En dat was dan ook meteen het eerste dat ik echt jammer vond. Voor ons beide waren veel dingen die we leuk vonden niet meer in de goede maat verkrijgbaar. Waarschijnlijk vanwege de drukte die ze gehad hebben.

En eigenlijk nog steeds hebben, want het was enorm druk. Vervelend druk. Ik kan niet zo goed tegen extreem overvolle ruimtes dus dat werkte al snel op mijn zenuwen. Gelukkig hebben ze in dit filiaal ook hele mooie bankjes waar je even kan zitten zonder dat er tientallen mensen om je heen aan het duwen zijn. Ook al vind ik dat je bij Primark eigenlijk niet mag klagen over de drukte, want dat wist je ook wel voordat je heen ging, had ik gehoopt dat het toch iets minder druk geweest was.

Door die drukte heb ik helaas ook niet echt foto’s kunnen maken. Een foto maken van een rek zonder dat er 2+ personen voor stonden was niet mogelijk en bij een foto van de winkel had je niks anders gezien dan mensen. Ik hoopte ook nog op wat leuke paskamer selfies, maar met een geschatte wachtrij van drie kwartier voor de paskamers besloten wij het passen maar over te slaan. Beetje jammer. Vooral omdat ik hierdoor ook enkele items terug gelegd heb die ik toch wel echt had moeten passen.

Al met al heb ik van al mijn Primark bezoekjes dit keer uiteindelijk het allerminst gekocht. Zelfs maar één echt kledingstuk! Verder nog twee bhs, ondergoed en sokken. Niet heel spannend eigenlijk. Ik zou ontzettend graag een keer terug willen op een dag dat het iets minder druk is zodat ik alles nog beter kan zien.

Wat ik dan wel gekocht heb is dit shirt van Game of Thrones. Die vond ik gewoon super stoer en moest ik gewoon hebben.

Primark Groningen

Nog iets meer over de winkel zelf. Er zijn drie verdiepingen en je komt direct binnen op de dames afdeling. Boven kun je heren kleding en kinder kleding vinden. Opvallend vond ik deze beide afdelingen en vooral die van de heren, veel groter zijn dan die in de winkel in Almere. Dat is dus zeker een pluspunt als ik eens met mijn vriend heen ga. Beneden kun je terecht voor accessoires en home en decoratie spullen. Eigenlijk is dat mijn favoriete afdeling. Ik vind het echt leuk dat je al die extra’s er ook kan kopen. Zo zag ik zelfs flesjes water met smaak staan en verkopen ze ook gewoon snoep. Ook heb ik elektronica zien staan en camera lenzen voor je telefoon. En ook deze afdelingen zijn veel groter dan die van de andere filialen die ik zag. Eigenlijk is deze hele winkel gewoon echt groter en ruimer ingedeeld dan de anderen waar ik geweest ben. Paden lijken breder en wat ook extra leuk is is dat het natuurlijk nog allemaal heel nieuw is. Alles ziet er nog perfect en shiny uit. Altijd goed!

Moet je nou echt als een speer naar Groningen? Nee, dat zou ik niet zeggen. Deze winkel was niet veel specialer dan de andere filialen. (Al zou ik persoonlijk wel Hoofddorp over slaan.) Het grootste verschil is dat alles hier ruimer opgesteld is en groter lijkt. Al heb je die extra ruimte ook best nodig voor al die hysterische noorderlingen die veel te blij zijn met ‘hun’ Primark in het noorden. Waarschijnlijk verkopen ze in de andere filialen ook precies dezelfde dingen alleen hangen er dan misschien ‘slechts’ 30 in plaats van 50 shirtjes. Onze maten waren alsnog uitverkocht dus veel verschil maakt het blijkbaar niet. Toen wij weer naar buiten liepen grapten we nog dat we misschien beter de volgende keer weer naar Almere konden gaan omdat het daar vast rustiger was nu haha.

Gratis tips:
Ga met het ov.
Plan je route.
Gebruik een navigatie ding, ook als je eigenwijs bent.

Bedankt voor het lezen!

Byee ♡

Byalien

2 reacties

 1. Ik had het niet beter kunnen omschrijven ♡
  Ondanks dat de dag met een flinke portie pech begon en het suuuuuper druk was, was het wel echt een fijne dag!
  Gaan we binnenkort gewoon nog een keer, halen we die paskamerselfies gewoon in :p
  Misschien moet ik 2 weken lang elke dag de hele dag heen gaan. Als expiriment. Dan schrijf ik gewoon op wanneer het rustiger is!
  Nee oké, dat wordt niks he? :’)
  Je GOT shirt is zo gaaf!
  Ennn vergeet vooral niet de best grote schoenenafdeling op de bovenverdieping 😀
  Het assortiment was idd niet eens heel veel uitgebreider, maar toch wel een stuk uitgebreider dan Almere denk ik.

  Het was leuk ♡♡♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.