Parfum stash! + Persoonlijke favorieten

Jaren geleden had ik een parfum verslaving. Ik had om de één of andere reden altijd wel wat geld over en móest alle geurtjes hebben die ik lekker vond. En dat zijn er best veel! Anderen vonden altijd dat ik echt teveel parfum had, maar ik vind dat je nooit genoeg parfum kan hebben. Wel vond ik het na een tijdje genoeg en besloot ik dat ik er niet meer mocht kopen. In mijn herinnering telde ik op het laatst 56 verschillende geurtjes. En het nam gewoon echt veel ruimte in beslag. Daarom mocht ik er dus niet meer kopen van mijzelf en moest ik juist gaan uitvinden welke ik nou écht lekker vond.

Tegenwoordig heb ik zeker een verzameling favorieten en die wilde ik even behandelen vandaag. En daarna nog een overzicht van alle flesjes die ik ook nog in mijn kast staan, want dat is ook wel leuk om te zien misschien.

 

1-alien-thierry-mugler

Op de eerste plek, en dit moet eigenlijk iedereen wel weten, staat Aliën van Thierry Mugler, al dan niet heel herkenbaar op déze foto. Ik heb er zelfs een speciaal artikel over geschreven. Ik heb hem nog steeds niet zelf, maar wel een aantal testers. De geur zelf blijft mij te duur voor nu, maar deze testers zijn al heel wat en ik ben er erg zuinig op haha!

 

2-vanille-yves-rocher

Op de tweede plek, en ook dit weten veel mensen wel, staat Vanille van Yves Rocher. Dit is dé geur waar je mij aan kan herkennen en gezien de enorme lading (positieve) reacties die ik erop krijg snap ik oprecht niet waarom niet meer mensen deze geur dragen.

 

3-bonbon

Op de derde plek een nieuwe geur! Afgelopen maand ontving ik een sample in de brievenbus. Super leuk, maar ook super gevaarlijk. Want ik werd er meteen verliefd op! Het is Bonbon van Vicktor & Rolf. Niet een merk waar ik echt bekend mee ben, maar echt jongens dit ruikt zo ontzettend lekker! De eerste keer dat ik hem op had kreeg ik meteen een paar reacties dat ik zo lekker rook. Ik heb nog niet opgezocht wat deze geur origineel kost, maar dat ga ik misschien ook maar gewoon niet doen.

 

4-signature-beckham

Daarna, Signature van Beckham. Ook weer een zeer onbekend en ondergewaardeerd geurtje naar mijn idee. Hij is al favoriet sinds hij uitkwam in 2008, maar nu helaas erg slecht verkrijgbaar.

 

5-kylie-minogue-parfum

Dan voor een gedeelde vijfde plek. Kylie Minogue met haar Sweet Darling en Showtime. Bijna niet meer te krijgen deze twee, dus ik ben extreem zuinig met de laatste druppels die er nog in zitten. In 2007 kreeg ik Sweet Darling van mijn vriend. Dit was het eerste geurtje, en eigenlijk zelfs eerste cadeautje, wat ik van hem kreeg. In deze tijd had ik nog nauwelijks parfum dus Sweet Darling werd al snel mijn dagelijkse eerste keus in parfum. Als ik hem nu weer op doe voel ik mij bijna meteen weer mijn 14 jarige verliefde zelf haha. Later kocht ik zelf Showtime erbij, die ik misschien zelfs nog lekkerder vind. Deze is nog slechter verkrijgbaar dan Sweet Darling, want ik vond letterlijk geen enkel verkooppunt online voor Showtime.

 

6-midnight-kiss-primark

En dan als laatste favoriet, Midnight Kiss van Primark. Zat al tijden in het assortiment, maar de laatste keer dat ik in de Primark was zag ik hem tot mijn grote verdriet niet staan! Zoals je ziet is het flesje wel bijna leeg en de dop is al maanden kwijt. Huilen! Gelukkig heb ik beide versies, het echte geurtje en ook de rollerstick en die laatste is nog wel redelijk vol.

 

En dat waren mijn ultieme favorieten. Als ik de rest van mijn leven met alleen deze bovenstaande geurtjes zou moeten doen dan zou ik dat geen probleem vinden, maar ik heb er zoals ik al zei nog een heleboel meer. Deze heb ik allemaal maar een beetje samen op de foto gezet, anders werden het wel heel veel foto’s.

7-fruits-yves-rocher

Nog meer van de Yves Rocher lijn. Ze hebben veel fruit geuren en ik ben dol op fruit geuren! Ik heb geen duidelijke favoriet hiervan, behalve dus de vanille die ik al eerder noemde, maar ik ga het meest voor Strawberry en Cherry.
Links naar rechts:

 • Strawberry
 • Cherry
 • Raspberry
 • Apple Delight
 • Vanille kerst editie.

 

8-playboy-parfum

De tweede serie waarvan ik bijna alle variaties lekker vind ruiken, de Playboy collectie. Liefde voor deze geurtjes, ze hebben best interessante, opvallende geuren en kosten ook nog eens heel weinig. Het enige echt nadeel van deze vind ik dat de makers het niet nodig vonden om de namen op de flesjes te vermelden. In het begin, toen er nog maar drie waren ofzo, vond ik dat niet zo erg. Nu kan ik ze echter met geen mogelijkheid uit elkaar houden en dat vind ik best storend soms. Ik heb wel een poging gedaan via internet erachter te komen welke welke is, maar de vernieuwde verpakkingen maken het er niet makkelijker op. Waarom nou Playboy? Namen lijken misschien niet zo belangrijk, maar wanneer al je parfum flesjes op elkaar lijken is het echt geen overbodige luxe..

Van links naar rechts:

 • Play it Lovely, maar Play it Spicy is ook een volledig zwarte dop. Ik had ze beide en één ging op en ik heb eigenlijk geen idee meer welke dat was. Het was al verwarrend genoeg om twee dezelfde flesjes met toch een andere inhoud te hebben. Sinds deze niet ‘spicy’ ruikt gok ik dat het Play it Lovely is.
 • Play it Rock. Hier heb ik ook nog de XL versie van, maar dat vond ik iets dubbel op de foto staan. Deze had ik in mijn middelbare school tijd vaak op en hij herinnert mij daar dan ook erg aan.
 • Dit is Vip. De enige die ik zeker wist. Vanwege het gouden strikje geeft deze ook gewoon het meeste een vip gevoel.
 • Super playboy. Denk ik..  Het zou alleen ook Play it Wild kunnen zijn.
 • Playboy Generation. Mijn laatste aanwinst uit deze collectie.

  (Dit was echt te moeilijk trouwens! Beste Playboy, please geef die dingen gewoon namen!)

Ik heb geen duidelijke voorkeur voor deze geurtjes en pak gewoon vaak maar één. Alleen Play it Rock laat ik vaak toch staan. Zoals ik al zei herinnert deze mij aan de middelbare school en dat is nou net niet de plek waar ik de mooiste emoties uit mijn leven ervoer.

 

9-dupe-alien-beyonce-heat

Een dupe van Aliën, die lang niet zo lekker ruikt als de echte. Alleen direct na het opspuiten ruikt hij ernaar, maar binnen 5 minuten was ik teleurgesteld want de geur veranderde compleet. Hij is alsnog best heel lekker, alleen niet wanneer je verwacht naar Aliën te ruiken. En Heat van Beyoncé, hier heb ik al een heel flesje vrij snel van opgemaakt en dus kocht ik deze XL versie.

 

10-black-xs

Black XS van Paco Rabanne, links. Deze was ooit van mijn oma, het is niet een geur die ik vaak draag. Deels omdat ik niet wil dat hij opgaat, maar ook omdat ik hem bij mijzelf niet zo lekker vind ruiken. De dupe ervan, La Rosa Negra rechts, echter wel. Je ziet het niet, maar deze laatste is bijna op. Ook echt tien keer zo goedkoop, dus dat is ook wel fijn!

 

11-victoria

En dan de laatsten, Vanilla Lace van Victoria Secret. Deze kocht ik op aanraden van een oud collega die mij vanwege de Yves Rocher geur altijd meteen koppelde aan vanille geuren. Deze moest echt wel wat voor mij zijn volgens haar, ze had gelijk. En dan die rechts nog. In alle eerlijkheid dacht ik altijd dat dit het origineel was. Paradise van Escada, maar dit is zeer waarschijnlijk ook een dupe ervan want ik kan deze fles nergens vinden op Google.

 

En dat waren alle geurtjes die in mijn kast staan. Ik heb zeker wel meer geuren, alleen deze zitten allemaal in weggeef of weggooi bakjes. Dit zijn de geuren die blijven en die ik echt lekker vind. Ik vind 24 geuren ook een heel stuk beter klinken dan 56! En eigenlijk heb ik alsnog wel eens last van keusstress.

Ik hoop dat je het een beetje leuk vond om te zien waar ik normaal gesproken naar ruik.
Wat is jou favoriete geurtje?

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

3 reacties

 1. Altijd als ik Alien zie staan, moet ik even aan je denken haha! Als deze ooit in een mega sale terecht komt, dan ben je de eerste die ik zal appen :p

  Ik draag zelf bijna nooit meer parfum, maar ik ben echt gek op Fame van Lady Gaga, die moet ik binnenkort maar weer eens aanschaffen 🙂

  • Yayy! 🙂
   Nu je het zegt realiseer ik mij dat er één mist hier. Ik heb die ook van Lady Gaga! Maar waar?! Volgens mij ben ik hem gewoon kwijt!

 2. Chanel nr 19 en nr 5 vond ik vroeger lekker maar nu ruikt ie niet meer zo lekker als ik hem ruik in de winkel
  Ma Vie van? Kweet ff niet
  Deep Red van Hugo Boss
  Splendor van Elizabeth Arden
  Tegenwoordig krijg ik bijna nooit meer parfum hoewel ik het zalig vindt om te krijgen maar ik houd alleen van dure merken en dan moet het ook de echte parfum zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.