Oud jaar – Nieuw jaar

Kerst is net voorbij en het voelt alsof we nuimage-2015-12-29 allemaal aan het wachten zijn op het nieuwe jaar. Ik vind het altijd een beetje dubbel. Het voelt als een nieuw begin en vele mensen maken daar gebruik van door allemaal dingen te gaan verzinnen die ze dit jaar zeker weten beter gaan doen. Ik heb hier zelf nooit echt iets mee gedaan. En nu komt iedereen met van die mooie lijstjes voor hun nieuwe jaar. Die heb ik dus eigenlijk niet. Ik voel me er ook niet verplicht toe.

Veel mensen zijn blij om het nieuwe jaar. Waarom weet ik niet eigenlijk. Ik ben niet z’n iemand. Ik vind het eerder een beetje deprimerend als het nieuwe jaar gestart is. Januari en Februari vind ik niet zulke leuke maanden. Verder gebeurd er in het begin van het jaar niks spannends en het geeft soms een vreemd eindeloos gevoel. Maar dat zal wel gewoon aan mij liggen.

Goede voornemens dus. Datgene waar je deze laatste dagen van het jaar zeker weten naar gevraagd gaat worden. Ik werd er zelfs door mijn boek naar gevraagd. Maar daar doe ik dus niet aan. Ik doe sinds dit jaar wel aan doelen stellen. Zoals ik leerde van Percy en zijn cursus. Ik doe dat niet helemaal precies volgens zijn techniek, ik heb er een persoonlijke draai aan gegeven maar alsnog lijkt  het te werken. Dus thanks Percy!

Daarom lijkt het me nu leuk om mijn doelen even met jullie te delen. Hier twijfelde ik eerst over. Want ik behoor tot die categorie die vaak afhaakt zodra ik aan anderen vertel wat mijn plannen zijn. Zo lang niemand het weet ben ik super gemotiveerd maar zodra ik mijn goede plannen deel met iemand lijkt de motivatie ineens weg te zijn en wil ik het niet meer doen. Raar!

Maar ik heb dus besloten het wel te delen. Vooral omdat dat ook een dingetje is waar ik van af wil. Altijd als iemand iets van mij gaat verwachten gaat iets in mij ineens in opstand. Jij wilt of verwacht dat ik het doe, maar ik heb een eigen wil en wil het vanuit een principe dan ineens niet meer doen. Hoe dom is dat?! Ik doe het uiteindelijk voor mezelf! Niet voor een ander dus ik snap mezelf hier echt niet mee.

Daarom dus hier mijn doelen voor 2016!

Een (succesvol) YouTube kanaal starten samen met mijn vriend! De laatste tijd spendeer ik uren samen met hem aan kijken naar filmpjes van anderen en een plan opzetten om hier zelf iets mee te doen. Het lijkt ons beide ontzettend leuk om te doen en we gaan dus even kijken of dat wat word.

Om dat te realiseren zal ik eerst comfortabel moeten worden met mezelf op film. Dus dat is ook meteen het 2e punt. Ik weet niet precies hoe ik dit ga doen. Het is niet eens mijzelf waar ik niet over kan. Maar mijn stem is het grootste probleem. Ik kom uit Friesland en dat is helaas behoorlijk te horen aan mijn manier van praten. En daar kan ik dus totaal niet tegen. Elke keer als ik mezelf terug hoor beloof ik mezelf weer plechtig mijn mond nooit meer open te trekken. Dat word nog een dingetje dus.

Voor mijn blog wil ik meer gaan doen met foto’s het komende jaar. Meer leren over hoe je goede foto’s maakt en dat dan proberen toe te passen.

Ik wil ook elke dag bloggen. Dat is opzich niet moeilijk als je elke dag een vraag moet beantwoorden. Maar ik ben het tot zo ver 1 dag ‘vergeten’. Niet vergeten eigenlijk, maar ik uploadde na 12 uur snachts en daardoor is er in mijn blog kalender 1 lege dag. 14 november. En dat stoort me echt enorm als ik daar naar kijk. Dus, voor mijn eigen rust gevoel, geen lege dagen meer!

Daarnaast wil ik het doel stellen om 100 vaste bezoekers per dag te krijgen. Het gaat niet om de bezoekers. Ik hoef ook geen miljoen kijkers. Zou leuk zijn verder, maar het hoeft niet. Ik doe het ook graag voor de 5 tot 10 vaste bezoekers die ik nu heb. Maar het is nooit verkeerd om doelen te stellen en daarom dus 100 bezoekers per dag!

Ik wil ook graag mijn kennis uitbreiden. In het algemeen. Maar vooral op de computer. Ik heb sinds dit jaar eindelijk weer een laptop. Thanks Jared ♡ En ik wil daar graag meer mee leren doen. Na jaren smartphone gebruik ben ik een held met telefoons maar helaas een noob op de computer. Dat blijkt best lastig te zijn met bloggen en daarom heb ik als doel gesteld om elke week iets nieuws te leren met de computer. Niks specifieks, gewoon elke week iets wat handig zou kunnen zijn.

Verder heb ik nog enkele hele leuke ideeën voor mijn blog die ik de komende tijd ga uitwerken maar daar zal ik nog verder over schrijven zodra het meer vorm krijgt.

Ik hoop dit komende jaar vooral door te gaan met wat ik nu doe. En dat alle dipjes en drama weg blijven zodat ik dat gewoon fijn kan doen.

Beste wensen voor het nieuwe jaar alvast!

Bedankt voor het lezen!

Byee

Byalien

2 reacties

    • Jaa, dacht stiekem ook al aan jou voor als we vragen zouden hebben haha
      Wij moeten ook nog een filmpje maken als je terug bent! :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.