Nep nagels zelf zetten, foto tutorial + x-mas nail art

Als jaren draag ik nep nagels, soms een tijdje niet, maar de afgelopen paar jaar had ik ze vaker wel dan niet. Het is nu zelfs al een paar keer voorgekomen dat net die ene dag dat ik ze niet had ik al reacties kreeg: ‘Wauw! Geen nagels vandaag?’ Je zou dus kunnen stellen dat het wel echt iets is wat ondertussen bij mij hoort.

Door de jaren heen heb ik enorm vaak de vraag gehad waar ik ze liet zetten. Nouja, gewoon thuis. En eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk! Het leek mij wel leuk om vandaag eens wat meer over nep nagels te vertellen en te laten zien hoe ik mijn eigen nagels doe. Ik heb er aan het eind ook maar een nail art bij gemaakt in een beetje feestelijke kerst stijl.

Eerst even een voorstukje over hoe ik ooit begon met nep nagels en hoe ik erbij kwam om het bij mijzelf te gaan doen. Ben je hier alleen voor de uitleg scrol dan even verder naar het kopje ‘Tutorial‘ onder de eerstvolgende foto.

Toen ik nog wat kleiner was begon mijn moeder een opleiding nagel stylist. Super tof en ik vond het dan ook mega interessant. Ik was ook wel eens proefpersoon voor haar en dat vond ik geweldig. Het enige nadeel vond ik altijd dat het zo ontzettend lang duurde. Echt heel storend! Maar het resultaat was het zo ontzettend waard. Wat voelde ik mij fijn toen mijn handen eindelijk mooi, verzorgd en bovenal toonbaar waren. Mijn eigen nagels zorgden regelmatig voor onzekerheid omdat ik ze echt super lelijk vond en ik deed dan ook vrij veel moeite om ze niet te laten opvallen, maar voor zo ongeveer het eerst in jaren durfde ik, met mijn nieuwe nagels, overal mijn handen te laten zien. Ultieme blijheid!

Toch was ik nog echt best wel jong en nep nagels zijn gewoon niet zo handig wanneer je nog half bezig bent met dingen die kinderen doen, zoals buitenspelen en wild doen enzo. Daarom had ik ze al snel niet meer. Het was niet eenmaal dat er op zeer pijnlijke wijze een nagel afschoot. Dus toch niet zo handig voor een tien jarige. Toen ze er eenmaal af waren vond ik dat erg jammer, maar ik had wel veel minder moeite met mijn eigen nagels. Ik wist namelijk dat als ik het wilde ze zo weer mooi konden worden.

Een paar jaar later had ik ze af en toe weer eens, maar het bleef lastig. Vooral op school vond ik het enorm lastig om ze goed te houden. Ik bleef altijd wel ergens aan hangen en dan braken ze weer. Één keer heb ik zelfs behoorlijk ruzie gekregen met een gym docent. Ik kneusde mijn vinger echt heel hard tijdens het basketballen. Hij was heel begripvol, totdat hij mijn nagels zag. Toen moest ik maar niet zo dom zijn om ‘een manicure te nemen voor de gymles’, daarom was het ineens mijn eigen schuld. ‘Ja sorry, het is niet iets wat je er voor een uurtje even af haalt. En daarnaast ben ik op school om te leren en niet om te basketballen.’ Was mijn antwoord. Dit was geloof ik in 2005 of 2006 en nep nagels waren nog niet echt een hip en sociaal geaccepteerd ding dus ergens snap ik deze reactie, maar ik blijf het een beetje on aandachtig vinden.

Later kreeg ik ook last van wondjes langs mijn nagelriemen. Zo erg dat ik zelfs ontstekingen eraan kreeg en ermee naar de dokter moest. Het probleem was waarschijnlijk dat ik droge nagelriemen had en dat het daarom scheurde. Als ik zat te stressen begon ik ook altijd aan die velletjes te plukken en dan raakt dat natuurlijk geïrriteerd. Ik doe dit alleen echt heel onbewust en het was dan ook vrijwel onmogelijk om ermee te stoppen. Daarom was een betere oplossing ervoor te zorgen dat ik niet meer kon plukken. Omdat ik dus al eerder nep nagels had wist ik dat ik daarmee niet kon plukken. (Één van de weinige dingen die je er dus niet mee kan.) Dat leek wel een oplossing, dus kwam ik weer terug bij het vaker dragen van nep nagels.

Toch had ik geen zin om er elke keer zo lang voor te zitten. Dus toen ik een pakje bij de Action vond dacht ik: ‘Als ik die nou eens aanbreng op dezelfde manier als mijn moeder die gel nagels deed. Dus echt goed vijlen en schoonmaken enzo. In plaats van gewoon wat nagels uit het doosje pakken lijm smeren en opplakken..

Ik probeerde het uit en het resultaat was geweldig.
Het is ook nog eens veel sneller, vooral wanneer je er wat handigheid in krijgt en het is goedkoper dan naar de salon gaan! Ook kon ik zoals verwacht niet meer plukken en waren mijn vingers snel weer beter. Sinds toen draag ik ze eigenlijk bijna altijd en heb ik zo goed als nooit meer last van wondjes én altijd mooie nagels. Yay!

Silver

Nagels van de Action.

 

Tutorial

Kleine disclaimer: ik krijg wel eens de reactie dat het niet goed is voor je eigen nagels om nep nagels op te lijmen, maar persoonlijk heb ik nooit problemen gehad hiermee. Gel tips worden ook opgeplakt met lijm en gel en acryl zelf hechten zich ook nogal aan je eigen nagel. Ik snap dus niet helemaal waarom het erger zou zijn met goedkopere plaknagels. Ik doe het ondertussen echt al jaren op deze manier en ik ben van mening dat mijn nagels er nu niet slechter uitzien dan ze deden voordat ik dit deed. Mocht je dit niet een goede manier vinden, gewoon niet doen.

We werken hier met nep nagels naar keuze. Kies gewoon welke je het mooist vind. Ik gebruik nu doorzichtige nagels, hierbij zie je het beste wanneer er luchtbellen onder je nagel komen en ze zijn het goedkoopste, maar je kan ze ook alvast met een printje kopen dat scheelt je weer nagels lakken. Ik koop mijn nagels altijd in een pak van 100 bij een lokaal Aziatisch winkeltje, maar je kan ze op veel plekken kopen. Ook gebruiken we lijm, nagellak remover, watjes en een aantal vijlen. Nagelriem olie is optioneel, maar vind ik zelf wel fijn om mijn nagels voor de tijd even goed ermee te verzorgen.

Ik laat alleen mijn vier vingers zien, mijn duimen krijgen bijna nooit nep nagels. Die groeien namelijk als enige wel goed van zichzelf en dus is het niet nodig. Ook was dit makkelijker voor de foto’s.

1-before

Ik heb hiervoor mijn vorige set eraf gehaald en dit is hoe mijn nagels eruit zagen direct na het verwijderen van de vorige nagels. Lijkt niet heel geweldig, maar een beetje vijlen, poetsen en wat olie doet een hoop goeds.

 

2-after

Hier heb ik ze helemaal gevijld en verzorgd. Al een stuk beter. Dit zijn dus mijn eigen echte nagels. Volgens anderen valt dit heel erg mee, maar in alle eerlijkheid zijn dit toch geen nagels waar je naar kijkt en kunt denken: ‘Wauw! Dat zijn mooie vrouwelijke handen!’ Het zijn gewoon korte klauwtjes die niet lang groeien van zichzelf. En dat is altijd al zo, dat komt niet van de nep nagels.

Je begint met je nagels schoonmaken en voorbereiden. Dit is eigenlijk het belangrijkste want hoe beter je dit doet, hoe beter de nagels blijven zitten. Ik maak altijd eerst mijn nagels heel goed schoon met nagellak remover. Liefst zonder aceton. Daarna druk ik mijn nagelriemen wat terug en pak ik mijn minst grove vijl. Hiermee vijl ik mijn nagelbed heel lichtjes op. Vooral langs de nagelriemen. Hoe vlakker hoe beter. Ook losse velletjes knip en vijl ik zo goed mogelijk weg of bij.

Als ik alles helemaal strak en perfect gevijld heb maak ik mijn nagels nog een keer schoon met remover en een nieuw watje. Dan pak je de nep nagels en gaat passen welke maten je nodig hebt. Zelf weet ik ondertussen precies welke maat elke nagel nodig heeft dus ik sla dit zelf over.

Een paar tips: wanneer je linkerwijsvinger maat X nodig heeft betekend dat niet meteen dat je rechterwijsvinger ook maat X heeft! Hoe beter de nagel past hoe beter hij blijft zitten. Hij past perfect wanneer de zijkanten precies aansluiten op de rand van je eigen nagel. Is er geen goede maat, dan kan je de iets te grote pakken en deze aan de zijkant iets bijvijlen tot hij precies past. Ik moet dit doen voor mijn pinkies. Ook kan je ze nog wat bijvijlen aan de kant die je nagelriem gaat raken zodat ze beter aansluiten, dit moet ik vaak doen bij mijn middelvingers. 

Dan leg je ze allemaal op volgorde en in het beste geval leg je ook iets van bescherming op tafel en doe je geen nieuwe broek aan. Ik leerde dat via de harde weg..

Dan druk ik nog één keer mijn nagelriemen iets terug en maak ik mijn nagels nog een keer schoon. Ondertussen heb je namelijk vast wel weer iets aangeraakt en hoe minder stof of vet op je nagel hoe beter de nagel blijft zitten.

Pak dan de lijm en doe een heel klein beetje op je nagel. Echt, zo min mogelijk! Dan pak je de nep nagel en doet ook daar lijm op. Dit mag iets meer zijn, vooral langs de rand die je nagelriem gaat raken. En doe natuurlijk alleen lijm op het deel wat je eigen nagel ook echt gaat raken.

Wacht dan nog een paar tellen, de lijm hecht net wat beter als hij iets ingedroogd is. En dan druk je de nep nagel tegen je nagelriem, of eronder eigenlijk, druk het iets aan maar niet zover dat het onprettig aanvoelt. En dan laat je de nagel langzaam zakken vanaf je nagelriem totdat hij ook de punt van je nagel raakt. Als het goed is, en je doorzichtige nagels gebruikt, zie je de lijm nu heel mooi verspreiden over je nagel en ontstaan er geen luchtbelletjes. Houd dit een tijdje vast. Tien tot vijftien seconden moet zeker genoeg zijn.

 

3

En dan heb je een lange nagel! Herhaal dit bij alle nagels en je hebt een volle set nep nagels! Je kunt ze dan zo kort maken of lang laten als je wilt.

4

Zelf laat ik ze altijd vrij lang en knip alleen het stukje weg waar het nummer voor de maat staat. Dan heb je deze lengte. Je kan hier ook goed zien wat er gebeurd als je toch teveel lijm gebruikt. Dat zie je bij mijn ringvinger.

 

5

Dan is het nog wel leuk om ze te lakken! Hier heb ik voor mijn standaard kleur gekozen. Dit kan je ook zo leuk maken als je zelf wilt. Ik koos hier vooral zwart omdat dat een mooie basis is voor zilver nailart, wat ik wel leuk vond voor de feestdagen. Bijkomend voordeel van nep nagels is dat je nagellak niet of nauwelijks afbladert. Daarom wil ik nog wel eens iets met nailart doen. Op mijn echte nagels blijft nagellak hooguit één dag perfect zitten, doodzonde dus om een uur te doen over een leuke nailart! Maar op deze nagels blijft het eigenlijk altijd zitten totdat ik de hele nagel zelf weghaal.

Bij mij blijft dit tussen de één en twee weken lang zitten en ik doe meestal z’n twintig minuten over een nieuwe set. Voordeel is nu ook dat, omdat ik het zelf doe, wanneer er een nagel afvalt ik deze er zelf weer opzet. Meestal doe ik dan ook geen volledige nieuwe set, maar gewoon één of twee nagels, telkens wanneer er één afvalt.

Wanneer ik het echt goed gedaan heb blijven ze zitten totdat de uitgroei echt lelijk wordt. Dan verwijder ik ze zelf vaak. Dit kan je heel simpel doen met weken in nagellak remover, maar bij mij volstaat even weken in een sopje afwasmiddel vaak ook prima. Een tip die ik daarom ook wil geven is om handschoenen te dragen bij de afwas. Ik weet niet wat het is met dat spul, maar het is echt heel slecht voor nep nagels!

Dan maakte ik dus nog een nailart. Leuk voor de feestdagen! Ik deed dat wel later toen er een stuk minder licht was, omdat er ineens iets tussen kwam, dus de foto kwaliteit is iets anders. Ook maakte mijn vriend de volgende foto’s, je ziet hier duidelijk wie er (ondanks het slechtere licht) beter is met de camera haha! Misschien moet ik hem vaker vragen om foto’s te maken.

Ik wilde iets doen met de zilveren nagelstickers die ik had. Eerst wilde ik nog iets doen met het mirror nail poeder, maar omdat ik dat nog steeds niet helemaal goed kan besloot ik toch maar voor zilver nagel tape te gaan. Misschien ook wel mooier. Ik houd wel van dat strakke tape.

6

Dit was het resultaat. Ik ben het meest tevreden met mijn middelvinger met drie streepjes. Ook de katten nagelstickers vind ik ontzettend leuk!

 

7

Ja, ik ben best heel tevreden met het resultaat!

Ik hoop dat het een beetje duidelijk was en dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik mijn nagels zelf altijd doe.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.