Mijn dagelijkse make-up + How much is your face worth TAG

De laatste tijd krijg ik veel complimenten over mijn uiterlijk. En dan specifiek mijn make-up. Vorige week vroeg iemand mij nog of ik misschien mijn make-up vanmorgen door een professional had laten doen en laatst werd mij zelfs gevraagd of ik misschien een YouTube kanaal had en filmpjes waar ik uitlegde hoe ik mijn make-up precies doe. Ik weet wel dat wat ik doe werkt, want ik doe het al jaren zo goed als hetzelfde, maar ook leuk dat anderen het opvalt en er graag meer over willen weten. Daarom leek het mij leuk om in dit artikel wat meer erover te vertellen.

Één van de grappigste dingen vind ik altijd dat mensen denken dat het ongetwijfeld een fortuin moet kosten al die producten, maar dat is dus helemaal niet waar. Ik ben niet rijk en ik zie het soms zelfs bijna als een sport om dingen goedkoper te krijgen. Vooral dit soort dingen. Toch ben ik wel kritisch met make-up. Iets kan wel super cheap zijn, als het niet werkt of lelijk is moet je het gewoon niet gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is foundation. Dat is dan ook de duurste categorie hier. Maar om iedereen een wat beter inzicht te geven in wat ik zoal op mijn gezicht smeer heb ik vandaag een overzicht gemaakt van mijn dagelijkse make-up en wat info over hoe ik het gebruik.

Plus, omdat ik dat wel leuk vond, heb ik er ook de ‘How much is your face worth’ tag in verwerkt. Deze wilde ik al een tijdje doen omdat ik zelf ook best benieuwd was hoeveel mijn hoofd waard is, maar ik vond hem op zichzelf een beetje saai. Dus vandaar de combinatie. Ik denk dat mijn hoofd niet zoveel geld waard is..

Mijn voorlopige gok qua kosten van mijn look schat ik op 30 euro. En misschien 40 euro als ik de kwasten en tools erbij moet rekenen.
Eigenlijk hoort dat er wel bij he.. 40 euro in totaal dan.

 

make-up-1

Laten we maar meteen beginnen met één van mijn grote beauty fouten. Ik begin namelijk meteen met de primer. Geen dag crème, geen zonnebrand, niks. Gezicht wassen en primer smeren. Mijn gezicht wordt niet blij van al die extra vettige producten en ik daarmee ook niet. Primer. Ik zweer bij primer. Van de Action en het merk is Fashion Professional, ik schreef er hier al eens over. Deze primer kost 1,49 euro.

(En ik wil als verantwoordelijke blogger jullie graag wel vertellen dat je echt je huid moet verzorgen, een beetje hypocriet i know, maar het schijnt wel echt belangrijk te zijn. Ik doe echt mijn best om er aan te wennen, maar elke keer als ik een crème op mijn gezicht gebruik en die laat zitten slaat mijn huid dicht en krijg ik een enorm benauwend gevoel in mijn gezicht. Ik gebruik het wel vaak, maar dan als een masker. Ik breng de crème aan, laat dat ongeveer 15 minuten goed intrekken en was het er dan weer af met water en begin dan dus op een schoon gezicht. En ja, ik heb al ontzettend veel soorten geprobeerd, niks werkt.)

Daarna doe ik volgens mij alweer iets ‘fout’ want ik ga verder met de concealer. (Volgens mij hoor je eerst foundation te doen) Die gebruik ik alleen waar nodig op de oneffen plekken en smeer ik uit met de kwast die je rechts ziet liggen. De concealer is van het merk Max & More van de Action en is te koop voor 0,59 euro, ik heb de kleur Fair/Pink. De kwast is van de Primark en kost 2 euro.

Dan verder met de foundation. Dit is mijn nieuwe foundation van Catrice. De HD Liquid Coverage in tint 010. Na er veel goeds over gelezen te hebben heb ik deze aangeschaft en ik ben er echt heel blij mee. Stiekem denk ik dat al die complimenten de laatste tijd door deze foundation komen. Hij is precies goed voor mij en een ‘vreemd’ pluspunt, hij ruikt lekker! Dit vind ik echt een aanrader als je op zoek bent naar een vrij goed dekkende foundation die ook goed blijft zitten en niet vervelend aanvoelt aan je huid. Natuurlijk is dit persoonlijk, maar zoals ik net al zei kan mijn huid niet zo goed tegen de meeste vloeibare producten en deze werkt prima voor mij. Het duurste item uit de collectie, namelijk 6,99. Dit is ook meteen de duurste foundation die ik ooit had..

Ik poeder het af met dit poeder van de Primark in de kleur Light. Met het sponsje wat ernaast ligt, die ook van Primark is. Zonder deze poeder voelt vloeibare foundation wel vervelend op mijn gezicht dus ik dep er wat poeder op en veeg het overige weer weg zodat het plakkerige van de foundation weggaat. En er ook een mooier resultaat over blijft en natuurlijk blijft de vloeibare foundation beter zitten zo. Dit poeder kost 2,50 en het sponsje kost 1 euro voor drie stuks.

 

make-up-2

Verder met de oogschaduw. Hiervoor gebruik ik één palette. Het I Heart Makeup Death by Chocolate palette. Heel lang heb ik enkele oogschaduws gebruikt, maar ik vind het toch handiger als alles in één bakje zit. Deze palette komt het dichtst in de buurt van alle kleuren die ik gebruik, en dit is dan ook de enige oogschaduw die in mijn dagelijkse bakje bewaar. De kleuren die ik het meest gebruik zijn die op de onderste rij. En de kwast heb ik er zelf bij verzonnen omdat die stukken beter werkt dan de spons applicator die erbij kwam. Ik breng het meestal aan op een smokey manier waarbij ik veel blend. Meestal maak ik een look met drie kleuren uit dit palette, maar als ik zin heb om wat meer moeite te doen kan ik ook wel zes kleuren door elkaar heen mengen. En als ik dat goed doe krijg ik een heel mooi effect, maar het duurt vrij lang dus doe ik het alleen op dagen waarop ik wat meer tijd heb. Tegenwoordig dus elke dag, hooray!

Het palette kocht ik in de aanbieding voor 6,99 en de kwast heb ik gekregen dus ik weet niet of ik die mee moet rekenen. Ik kan zo namelijk ook niet online vinden wat hij kost.

 

make-up-3

Daarna doe ik mijn wenkbrauwen. Het allerbelangrijkste naar mijn idee. Mocht ik nog maar één ding in mijn gezicht mogen make-uppen, dan zouden dat mijn wenkbrauwen zijn. En ik bega hier alweer een beauty zonde. Niet best met mij.. Ik ga nu namelijk nog mijn wenkbrauwen epileren. En dat zou je niet mogen doen met make-up op, want hygiëne enzo. Ik bouw alleen graag aan mijn weerstand en krijg jeuk van regels, dus ik doe het lekker toch. Met shiny oogschaduw zie je namelijk de kleine haartjes veel beter die weg moeten en daar kan ik gewoon niet mee blijven rondlopen. Deze pincet komt van de Action en koste 0,69 euro.

Daarna pak ik een potloodje in en teken ze een heel klein beetje bij. Het potlood komt weer van de Action, merk Max & More en de kleur is Deep Brown, en kost 0,59 euro.

Vervolgens kleur ik ze verder in met poeder die alweer van de Action komt en ook weer van Max & More komt. Ik gebruik de kleur Dark en breng het aan met de kwast die van Essence is. Het poeder heb ik al erg lang en ik weet niet meer precies wat die kostte, gelukkig wist Google het nog wel, namelijk 0,89. En de kwast was geloof ik 1,99 euro.

 

make-up-4

Mijn favoriete stap, bronzer en highligher.
Ik gebruik nog steeds het The Glow Mush Go On palette van Serena, waar ik ook al eerder over schreef, en zoals je kan zien begint de bronzer aardig op te raken. Ik ben dan ook super blij dat ze in het vaste assortiment zitten nu. Deze kost 4,99 en ik breng hem aan met de kwast eronder die van de Lidl komt en 3,99 kostte. Ook breng ik de highlighter uit dit palette aan met dezelfde kwast.

Ik had echt verwacht dat de highlighter het snelste op zou zijn, deze gebruik ik namelijk ook nog voor de laatste stap van mijn wenkbrauwen, met de kwast uit de vorige foto breng ik nog een beetje highlighter uit dit palette aan onder mijn wenkbrauwen.

 

make-up-5

Één na laatste stap, de rest van mijn ogen.
Ik gebruik het oogpotlood wat je onderaan de foto ziet voor mijn waterlijnen, onder en boven. Vooral die boven vind ik erg belangrijk. Dit is wel een lastige stap, ik moest er echt heel erg aan wennen om oogpotlood op mijn bovenste waterlijn aan te brengen. Toch maakt het het echt af vind ik. Mascara lijkt voller en eyeliner lijkt beter aan te sluiten. Na wat oefenen ook prima te doen. De onderste waterlijn doe ik maar tot de helft, van de buitenste ooghoek naar binnen, dit zorgt ervoor dat mijn ogen niet veel kleiner lijken hierdoor. Zwart oogpotlood in de binnenhoeken zorgt namelijk voor een verkleinend effect. In de buitenhoeken geeft het juist een diepere uitstraling. Kost 0,59 euro bij de Action en merk Max & More.

Verder met de eyeliner. Ik gebruik sinds kort een nieuwe, goedkopere, eyeliner en ik ben er erg tevreden over. Ik gebruikte altijd de Miss Sporty Studio lash The Miaoww Look Eyeliner, maar deze is bijna altijd uitverkocht dus kocht ik deze van Essence maar. Zeker voor 2,59 ben ik erg tevreden. Hij brengt fijn aan en heeft een mooi dun puntje. Ik maak er bijna altijd een dunne lijn met wing mee.

Dan krul ik mijn wimpers met dit martelwerktuig (aldus mijn vriend) ook wel een wimperkruller genoemd. Ik doe dit volgens de techniek van Serena. En gebruik daarna de Glam & Doll waterproof volume mascara van Catrice. Ook daar schreef ik al eens eerder over in een artikel over mijn favoriete producten. Waar hij nog steeds een verdiende plek heeft. De kruller koste 1,50 bij Primark en de mascara kostte 3,99 euro.

Dan ligt er ook nog een andere mascara. Deze gebruik ik niet elke dag, maar toch wel net vaak genoeg om hem toch te vermelden. De mascara van Catrice is waterproof en maakt daarmee mijn wimpers vooral langer en houd de krul van de wimperkruller erin. Als ik extra volume wil pak ik deze volume mascara van NYC er nog bij. En ja je ziet het goed, hij heeft de dop gejat van een andere mascara. De oranje versie van deze NYC mascara zou voor lengte en krul moeten zorgen, maar dat deed hij dus niet. Het bijbehorende borsteltje was alleen wel stukken beter dan het siliconen borsteltje wat bij de gele tube hoort. Dus ik wisselde ze. Verrassend bleek het gele borsteltje ook stukken beter te werken op de oranje mascara. Echt apart. Ik zou bijna denken dat ze het per ongeluk omgewisseld hebben bij de fabricatie. Voordeel was dat dit een 1 + 1 gratis actie was. Ze kostten 3,99 per stuk maar met de actie had ik er daarvoor dus twee.

 

make-up-6

En dan de laatste stap nog. Deze lipbalsem die je misschien al zag in mijn Aliexpress artikel. Ik had niet gedacht dat ik deze zo fijn zou vinden, maar ik gebruik ze ondertussen elke dag. Deze balsem kleurt mee met je lippen en dat geeft dus een heel mooi subtiel effect aan mijn lippen. Echt lipstick kan ik namelijk niet. Geen idee hoe anderen dat doen, maar ik heb het al snel overal zitten waar het niet de bedoeling is en ben dan echt de halve dag bezig met bijwerken en de andere helft van de dag met zorgen maken of het echt nog steeds wel goed zit. Daarom ben ik zo dol op deze, het effect is goed te zien maar toch te subtiel om foutjes meteen enorm te laten opvallen. En het ziet er gewoon heel leuk uit om te gebruiken door de verpakking en ze ruiken ook nog eens heel erg lekker. Ik kocht er zes op Aliexpress voor 4,44 en dat maakt ze dus 74 cent per stuk.

 

make-up-7

En dan zou je zoiets als dit moeten hebben. Nu ik het zo terug lees lijkt het behoorlijk veel, toch duurt dit allemaal niet heel erg lang. Ik ben er meestal hooguit een kwartier mee bezig en ik heb nog de ‘snelle’ manier waarbij ik de oogschaduw weglaat.

 

make-up

Even alles met elkaar en een optelsom van de prijzen,

Primer Fashion Professional: 1,49
Concealer Max & More: 0,59
Foundation Catrice: 6,99
Foundation poeder Primark: 2,50
Kwast Primark: 2.00
Spons Primark: 0,33

Oogschaduw palette I Heart Makeup: 6,99
Kwast: ?

Pincet: 0,69
Wenkbrauw potlood Max & More: 0,59
Wenkbrauw poeder Max & more: 0,89
Wenkbrauw kwast + spoolie Essence: 1,99

The glow must go on palette Essence: 4,99
Kwast Lidl: 3,99

Oogpotlood Max & More: 0,59
Eyeliner Essence: 2,59
Mascara Catrice: 3,99
Wimper kruller Primark: 1,50

Lipbalsem Pepsi: 0,74

Optioneel
Mascara NYC: 3,99

Alles met elkaar opgeteld kom ik op 43,44 euro en 47,43 met de optionele mascara erbij. Dus ik zat redelijk goed met mijn gok van 40 euro inclusief tools.

Zonder tools is het 32,94 en 36,93 met de extra mascara. En ik zat dus ook vrij goed met de gok van 30 euro zonder tools.

Persoonlijk vind ik dit best netjes van mijzelf, gezien er behoorlijk veel mensen zijn die dat hoogste bedrag kwijt zijn aan slechts één product.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen wat ik dagelijks op mijn hoofd smeer en vond het zelf erg leuk om deze te maken. Ik ben ook heel erg benieuwd of ik, wanneer ik deze blog over een paar maanden eens terug zie, ik dan nog steeds dezelfde producten gebruik.

Hoeveel euro is jullie dagelijkse routine ongeveer waard? Ik ben wel benieuwd!

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

2 reacties

 1. Wat leuk om eens te lezen! Ik wist het ongeveer wel, maar nu weet ik ook wát je gebruikt en vooral.. hoe jij altijd je oogschaduw zo bijzonder hebt 😀

  Mijn dagelijkse routine..
  Uh..
  Essence 01 Black Fever Long Lasting oogpotlood (zacht uitschuifbaar): €1,59
  Mascara: Get Big! Lashes, Volume Boost Mascara van Essence: €2,39

  Mijn look kost dus maar €3,98 en hooguit 2 minuten.
  Al lijkt het me wel heel tof om mijn make up eens heel mooi te laten doen door iemand.

  • Oh dat is helemaal goedkoop! 😉
   En jaa dat lijkt mij ook super leuk! Ik kan het dan wel redelijk, maar bij lange na niet zo goed als de echte professionals!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.