Maandoverzicht – Mei 2017

Heey hoi leuk dat je weer komt kijken wat ik deze maand gedaan heb!

Zoals altijd, mijn favoriete opening. Kijk dat lieve hoofd nou! ♡

Ik begon deze maand met opruimen.

De indeling van deze kast zat mij al tijden dwars en ik had een extra goede reden om hem mooi te maken, namelijk voor dit artikel. Wat een dikke bende kwam daar uit zeg! Er staan vooral boeken en tijdschriften in en ik heb even goed bedacht welke ik echt nog wil en ga lezen en welke niet. Het staat ondertussen al een heel stuk netter!

Mijn vriend maakt de beste koffie! ♡

Hij doet niet altijd zoveel moeite hoor! Hij maakt wel altijd koffie voor mij, maar soms vind hij het leuk om mij te verassen met een extraatje. Yumm!

Op 4 mei had ik de auditie voor de opleiding waar ik al eerder over vertelde. Tegen al mijn eigen verwachtingen in ging het enorm goed, ik had 0,0% last van mijn angsten, ik was niet gespannen en heel zeker van mijn zaak. Ik was wel een heel mini beetje zenuwachtig, maar het waren echt alleen gezonde spanningen die ervoor zorgden dat ik het nog net iets beter deed. De opdracht van die dag was leuk en mijn groepje was leuk. Er zat zelfs een bekende van mij in mijn groepje. Ja, echt een hele leuke dag! Ik wist vrij zeker dat ik aangenomen zou worden.

Na mijn auditie kwam ik thuis en voelde het alsof ik alles had gegeven wat ik had voor de week, ik voelde mij niet zo lekker en ik maakte een fijn plekje op de bank. Iemand anders was dat met mij eens en ging er liggen toen ik net even opstond om iets te pakken. Opgestaan plaats vergaan.

8 Mei werd ik gebeld over de uitslag van mijn auditie.

Ik was niet aangenomen.

BAM klap in m’n gezicht. Ik had dit zo niet aan zien komen! Teleurgesteld was zacht uitgedrukt. Ik had al helemaal gepland hoe ik het zou doen met de opleiding en was enorm gemotiveerd. Nu ik niet aangenomen bleek te zijn kon ik al die plannen weer van tafel vegen en weer gaan doen wat ik al maanden tevergeefs deed, solliciteren. Niet zo goed voor mijn humeur. Ook niet voor mijn ziek zijn trouwens. Ik heb best wel even een dipje gehad hierdoor.

Nog maar een dagje rusten dan. Lief bolletje houd me gezelschap.

Als mijn vriend thuiskomt gooit hij zijn tas en spullen altijd op de stoel. Onofficieel is dit alleen ook Scarlett’s stoel. Uiteraard mag er niks op ‘haar’ stoel liggen, dus ging ze als een soort protest op de leuning zitten terwijl ze ons chagrijnig aankeek. Een beetje zielig, maar vooral grappig.

Hier moest ik ook al zo om lachen. Scarlett kan soms een aparte combinatie doen van spelen en wassen. Ze rolt dan als een malle op haar rug heen en weer terwijl ze zichzelf willekeurig wast. Hier hangt ze deels van de bank af terwijl ze haar oksel wast. Maf beest.

Leuk dit..

In een poging gezonde smoothies te gaan maken besloot ik wat appelen te snijden om erin te gooien. Tja, of niet.. Perfecte buitenkant, rotte binnenkant. Ik sneed drie van zulke appels door voordat ik er eindelijk één had die nog goed was, maar tegen die tijd had ik al niet zoveel trek meer..

Yess! Het lukte!

Ik wilde deze nagels er eigenlijk afhalen, maar besloot voor de grap nog eens te proberen om die metallic poeder te gebruiken. En het werkte ook nog!

Dit is dus de goede combi. Een gel lak zonder plakkerige laag en deze poeder, dan weer een laag van diezelfde gel lak en tadaa! Bleef ook nog eens super goed zitten!

Ik deed even wat zelfbruiner. Ik had namelijk gezien en gehoord dat het erg warm zou worden en ik wilde graag rokjes aan zonder panty. Met ‘zonder panty’ heb ik alleen een beetje moeite. Niet omdat ik mij voor mijn benen schaam, maar dus omdat ze zo vreselijk bleek zijn. Ik vind het er echt vreselijk uitzien en ik word ook al niet natuurlijk bruin. Daarom dus zelfbruiner. Ter vergelijking mijn arm erbij, mijn benen zijn van nature nog net iets bleker. Het is niet een enooorm verschil. Toch vind ik dit beetje bruiner er echt heel veel gezonder uitzien en daardoor ging ik de week erop met een veel prettiger gevoel naar buiten in een rokje. Het is trouwens de zelfbruiner van de Primark. Heel fijn spul! En mijn arm heb ik hierna ook maar even gedaan haha!

Al tijden stoorde ik me aan de dikke kussens op onze bank, ze namen ongeveer het halve zitvlak in beslag. In een opwelling besloot ik ze eens een kopje kleiner te maken en haalde een deel van de vulling eruit. Wat een lading vulling zit in die dingen zeg! Ik bleef het er uit plukken en het ding werd maar niet platter.. Uiteindelijk na voor mijn gevoel een halve bank aan vulling uit elk kussen gehaald te hebben zit de bank tien keer beter. Hoera!

En met de vulling die ik nu over heb kan ik mooi wat kussens maken. Helemaal goed!

Ik meende dat zonnebloemen naar boven hoorden te gaan.. Een deel van die van mij doen dat namelijk niet.

Nouja, grond zonnebloemen zijn ook leuk.

Deze zelfde dag kreeg ik ook het bericht dat er een plekje vrijgekomen was voor een sollicitatie waar ik eerder al voor afgewezen was. Als ik meteen op gesprek kon komen maakte ik alsnog een kans. Top! Ik kom eraan! Dus had ik nog een sollicitatie gesprek. Deze ging erg goed en leek bijna meer op een normaal leuk gesprek dan op een sollicitatiegesprek.

Lekker bankhangen met mijn favoriete gezelschap.

Een dag later was het erg mooi weer. Het was ook Hemelvaartsdag en dat betekend weer dat het bloemetjesmarkt is in Leeuwarden. Meestal ben ik niet zo weg van alle Leeuwarden activiteiten, maar de bloemetjesmarkt is echt heel leuk. Al vond ik het wel weer iets tegenvallen in vergelijking met voorgaande jaren. Ik ben altijd op zoek naar ‘bijzondere’ planten of in elk geval leuke planten die ik nog niet heb en dat was verrassend lastig dit jaar en ik moest goed zoeken. Er waren vooral veel planten voor tuinen, die wij dus niet hebben, en planten die je overal wel kunt vinden.

Deze foto maakte ik trouwens omdat er zweefvliegtuigen rond vlogen achter de kerk, maar die zie je dus totaal niet op deze foto haha!

Uiteindelijk vond ik wel iets bijzonders op de bloemenmarkt.

Die knol die onderaan op de foto staat. Dat is een Voodoo Lelie en hij heeft geen grond en/of water nodig. Dat vond ik bijzonder genoeg om hem mee te nemen. Geen idee hoe het er precies uit gaat zien, maar ik vind het leuk.

Ik ben ook heel blij met mijn nieuwe mini palm! Ik wilde al graag een palm, maar meestal zijn ze zo groot en daar heb ik gewoon niet echt de ruimte voor. Als het goed is blijft deze, redelijk, klein en ik vond hem helemaal leuk. Ook zijn ze normaal erg prijzig, maar deze mocht ik meenemen voor 7.50. Koopje!

Die rij andere bloemen, waarvan ik de naam niet meer weet, vond ik gewoon leuk. Er was nog maar één rode en het leek mij leuk om die met twee witten te combineren in een pot. Mijn vriend kwam met het idee om nog twee extra mee te nemen zodat onze moeders er ook één hadden. Dat vond ik een leuk idee, dus namen we er vijf.

We hadden wekelijk geen idee wat we moesten eten. Het was erg warm, we hadden eigenlijk helemaal geen trek en ook heel erg weinig in huis en besloten dus maar van alles bij elkaar te gooien. Vaak zijn dit de beste maaltijden naar mijn idee. Wat patat, een frikandel, vissticks en wat salade met fetakaas en druiven. Tja.. Gewoon lekker!

Het was echt heel warm een aantal dagen. De koelste kamer in huis was de slaapkamer en daar heeft Scarlett het grootste deel van de dagen doorgebracht. Zo heel warm was het hier niet, maar zij leek daar toch anders over te denken. Niks doen is de beste oplossing.

Wij gingen wel wat doen, namelijk BBQ’en met mijn ouders. Het was te gezellig, dus ik heb er niet aan gedacht om foto’s te maken. Wel hebben we lekker gegeten en een leuke dag gehad.

Vlak voordat wij naar mijn ouders gingen (letterlijk toen ik al in de gang stond) werd ik trouwens nog gebeld. Het bleek heel goed nieuws te zijn, het was degene waar ik eerder deze week mijn sollicitatiegesprek mee had en hij wilde mij graag vertellen dat ik aangenomen was.

Yes! Hoera! Ik heb een baan! 

Ik vertel er binnenkort meer over in een speciaal artikel.

Mijn moeder had ook nog wat boeken voor mij gevonden (bovenste drie) en zelf had ik op de bloemenmarkt ook nog één gevonden (onderste).

Joyland en Dreamcatcher heb ik ondertussen al gelezen.

Mini review:

Joyland is een boek wat ik niet typisch Stephen King vind, maar wel geweldig geschreven. Bijna alles wat in dit boek speelt zou in het echte leven ook zo kunnen gebeuren, dat is precies wat het niet typisch King maakt, maar het verhaal is erg mooi geschreven en ik moest op een bepaald punt zelfs moeite doen om de tranen binnen te houden en dat heb ik toch niet heel vaak bij de boeken van meneer King. Hij speelt in dit verhaal heel goed in op emotie en medeleven en ik vond het echt een bijzonder verhaal. Binnen een dag uitgelezen..

Dreamcatcher is daarentegen juist een typisch King verhaal. Een wereld die de onze zou kunnen zijn, maar dat niet helemaal is. Bizarre gebeurtenissen en een geweldig goed verteld verhaal. De leidende draad is telepathie en daardoor is er plaats voor interessante invalshoeken, wat alles versterkt en het verhaal nog veel krachtiger maakt. Dit is precies datgene wat ze in films niet na kunnen doen. (Al is dit boek wel verfilmd) Ik kan dit boek maar niet wegleggen!
Tijdens het lezen vielen een aantal gebeurtenissen en beschrijvingen mij in het bijzonder op en de gedachte ging door mij heen: ‘Dit is bijna geschreven alsof hij het zelf meegemaakt heeft!’ Dat zou echter niet helemaal kunnen gezien de gebeurtenissen ronduit bizar zijn. Maar toen ik later de achterkant van het boek las, las ik daar dat ik toch een beetje gelijk had. Stephen heeft door het schrijven van dit verhaal namelijk deels zijn auto ongeluk en zijn verleden met drank en drugs een plekje heeft kunnen geven. Ik vond het vooral bijzonder hoe hij de aanrijding van één van de hoofdpersonen beschreef, maar dat is dus gebaseerd op zijn eigen ervaring.. Bijzonder boek deze!

Conclusie: Stephen King is geweldig en je moet die boeken gaan lezen!

Hierna ga ik Revival lezen en daarna 22-11-1963. Van die laatste is ook een serie uitgekomen laatst. Mocht je nou echt niet willen lezen dan kan ik je in elk geval aanraden die serie te kijken, want die was ook goed.

De 27e moest mijn vriend optreden op het Fries straatfestival, daarom ging ik er ook maar even kijken. Dit is niet zijn vaste band, maar hij viel even een weekendje in. Eigenlijk was het te warm om bij een optreden te gaan kijken, maar het was wel leuk om te zien. Het hoogtepunt was toen iemand in de tent ernaast een waterkoker aanzette waardoor er teveel stroom gebruikt werd en het hele geluid uitviel. De band ving dit erg leuk en goed op en deed een akoestisch optreden zonder versterking, wat ik misschien nog wel leuker vond. Dat zie je tenminste niet zo vaak!

Ik was met de auto naar de stad gekomen voor het optreden. Ik zet hem dan altijd in de eerste beste straat waar geen parkeerzone meer is en loop de rest van het stuk naar de stad toe. Lekker omslachtig, maar ik heb geen fiets en ik krijg mijn brommer ook niet meer gestart dus auto en lopen is prima. Omdat het echt heel erg warm was die dag wilde ik geen onnodige spullen bij mij hebben. Dat betekende dat ik geen tas meenam en ik had ook geen zakken, daarom vroeg ik aan mijn vriend of hij de autosleutel wilde bewaren. Dus die zat in zijn instrument tas. Toen wij later naar huis gingen, hij op de fiets en ik richting de auto, zeiden we ‘Wedstrijdje wie er als eerste is?‘ en ‘Doei tot zo!‘ en fietste hij weg. Het duurde ongeveer tien seconden voordat ik mij bedacht dat mijn autosleutel in zijn tas zat. Ik zou in elk geval niet als eerste thuis zijn dus.. Ik denk dat ik mijn vriend wel tien keer gebeld heb, maar dat hoorde hij niet en hij zag het pas toen hij thuis was. Hij bood meteen aan om terug te komen, maar ik vond het wel een leuke wandeling en zei dat ik er zo wel zou zijn. Zo heel erg ver is het nou ook weer niet, de auto halen we later wel op. Een beetje dom was het wel.

Maar even terug naar de foto, deze maakte ik onderweg dus. Ik zat te kijken naar alle blaadjes op straat en alle zwevende blaadjes in de lucht. En precies op datzelfde moment ontving ik een appje van een vriendin met een filmpje met het bijschrift: ‘Het regent hier blaadjes!’ Ik maakte deze foto om te laten zien dat dat bij mij ook zo was. Toevallig!

Omdat mijn vriend net opgetreden had en ik eindelijk een baan gevonden heb besloten wij dat wij wel wat lekkers verdienden. Dus we bestelden eten. Niet de beste pizza die ik ooit at, maar zeker goed te doen.

Ik verpotte al mijn planten.

Om de zoveel jaar heeft alles nieuwe grond nodig en ik vond het wel tijd worden, ook de nieuwe planten moesten nog een potje hebben. Een enorm karwij, maar dit prutje op de foto maakt mijn leven een heel stuk makkelijker. Ik heb er een enorme hekel aan om met zakken potgrond te lopen sjouwen, maar de Action heeft deze handige grond-blokken. Droge geperste grond waar je thuis een paar liter water bij gooit en dan heb je even later een emmer vol grond. Perfect! Ik ben fan! #GoedeTip

29 mei opende ik mijn telefoon en zag dit plaatje.

Ik zou niet willen zeggen dat ik een grote liefde heb voor hoge temperaturen, maar dit verschil vond ik toch wel echt belachelijk. In Limburg hebben ze tropische temperaturen, terwijl ik hier in Leeuwarden het moest doen met nog geen 18 graden en een fris windje. Het was gewoon te koud om de deur open te hebben! Ik was verontwaardigd.

Ik vertelde net al over mijn bijzondere lelie, maar hij is echt heel tof! Het ding groeit echt als een malle namelijk. Toen wij hem kochten had hij alleen een klein puntje aan de bovenkant. Ik zag al snel dat hij hard groeide, maar na een paar dagen besloot ik dat ik dat ging vastleggen. De eerste foto is gemaakt op 29 mei en de tweede is gemaakt op 31 mei. Moet je zien hoe groot hij geworden is! Jemig! Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe hij eruit gaat zien!

En dat was de maand weer.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.