Maandoverzicht juni 2017

Na een heel stille maand, hier online, heb ik toch weer een maandoverzicht gemaakt. Ik voel er de laatste tijd niet zoveel voor om de vragen te beantwoorden en al snel had ik helemaal niet zoveel zin meer in. Ondertussen loop ik ook flink achter en ik weet nog niet zo goed wat ik daarmee ga doen. Maar mijn maandoverzichten vind ik de leukste dus die kan ik niet overslaan..

Dus, Hoi!

Verassing! 

Vlak na het uploaden van dit maandoverzicht typte ik ‘zomaar ineens’ alle vragen en antwoorden. Dus die kan je ook gewoon gaan lezen. Alsof er niks gebeurd is! 😉 

Wel heb ik het nu iets anders gedaan en ga ik de vragen per week beantwoorden. Vanaf nu zullen de vragen verder ook per week gaan. Van maandag tot zondag en dan zie je op zondag, of op maandag, het overzicht van de afgelopen week. Werkt voor mij iets prettiger omdat ik dan minder de druk voel om een fatsoenlijk antwoord te verzinnen. Voor sommige vragen heb ik gewoon niet echt een antwoord, of staat mijn hoofd er niet naar om er dieper op in te gaan, en dan voelde dat stom om te uploaden. Zeven dagen, en dus vragen, vullen wel een fatsoenlijk artikel, dus daarom nu zo. 

Beste opening, mijn lieve bolletje ♡

Ijsjeee!

Ik vond bubblegum ijsjes bij de Aldi. Ik houd van die typische bubbelgum smaak dus ze gingen mee. Niet overweldigend lekker, wel gewoon lekker.

Facebook herinnerde mij eraan dat ik deze dag tien jaar lang een relatie heb met mijn vriend. Dit soort dingen vind ik wel leuk aan Facebook, wel jammer dat toen ik per ongeluk over het scherm veegde de pagina vernieuwde en deze herinnering ook weer weg was.. Ook vind ik het wel erg hoe oud deze foto’s zijn die erbij staan, wij hebben echt weinig recente foto’s en uploaden ook nooit meer iets op Facebook.

Maar Yeeeyy 10 jaar samen! ♡

En dat had ik ook wel onthouden zonder dat Facebook het zei hoor!

We wilden eigenlijk iets gaan doen, maar deze dag viel op een zondag en het was ook nog 1e Pinksterdag. Daardoor werden de mogelijkheden om iets te doen behoorlijk beperkt. Dus gingen we maar de stad in om gewoon even ergens te zitten en wat te drinken. Later nog lekker gegeten, dus dat was ook leuk. Volgend jaar maar dubbel iets leuks doen! 🙂

Rare kat.

Ik kreeg nieuwe nagels binnen van Aliexpress. Puntige dit keer. Ik vond het altijd erg mooi bij anderen en ik word helemaal zen van het geluid van puntige nagels die ergens op tikken, dus nu heb ik ze ook.

Gecombineerd met de mirror poeders en gellak. Mooi!

Ik maakte een ei pannekoek. Ik klutste wat eieren en goot het in de pan, het werd precies groot genoeg voor de pan en dit wat het resultaat.

Ik ben er nog niet over uit of het er smakelijk uitziet, maar het was het wel.

Hij was er weer!

De kat die al vaker voorgekomen is in mijn maandoverzichten. Alweer op dezelfde plek en alweer was hij in voor wat knuffels.

Ik hing eindelijk een ding op tegen de muggen. Dat was wat lastig want ik had wel één, alleen was die bijna dubbel zo breed als onze smalle deur.

Ik maakte hem dus een behoorlijk stukje kleiner. Het duurde even, maar dan heb je ook wat! Of juist niet, geen muggen meer!

De voodoo lelie groeide explosief.

Bijzonder ding.

Een dag later ging hij zelfs open! Maar dat hadden we niet meteen door. Wat we wel meteen doorhadden was dat het hele huis stonk. Meteen toen mijn vriend de woonkamer die ochtend inliep zei hij al dat het smerig rook. Toen ik even later op de bank zat kon ik ook echt niet om de walgelijke geur heen. Ik ging al snel mijn neus achterna en kwam bij de voodoo lelie uit. ‘Oh kijk! Hij is open gegaan!’ En terwijl ik dat tegen mijn vriend zei terwijl ik met mijn neus bijna tegen de lelie aan stond werd ik nog net niet spontaan ziek. Het was de lelie die de geur afgaf.. Wat een stank! Ik kon het niet geloven, maar het was hem echt.

Ik raadpleegde Google en die vertelde mij dat dat normaal is. De plant verspreid één a twee dagen lang een smerige lijkengeur. Om vliegen te lokken voor bestuiving. Top..

Ik zat nog een tijdje half kotsend op de bank, maar het bleef inderdaad van korte duur te zijn. Al snel nam de geur wat af en omdat het toch al super heet was en alle deuren en ramen open waren vervloog het al snel.

De plant was wel erg mooi geworden.

Leuk beestje op mijn auto.

Volgens mij is mijn auto zijn huis, ik heb hem de hele week namelijk gezien. De ene keer op het dak, de volgende keer op de deur, toen weer op de motorkap. Vond hem wel mooi!

Dit is hoe blijheid er uit ziet.

Ultra happy face Scarlett. Ondanks de rommelige achtergrond vind ik dit een fijne foto. Precies genomen op het moment dat ze me een liefdes kneepje gaf met haar ogen.

Ik opende een ranja kraampje!

Nee, toch niet.

Wel was er een opruimings uitverkoop bij de ranja omdat het assortiment vernieuwd werd, dus ik probeerde wat nieuwe smaken. Een paar dagen later zaten mijn favoriete flessen ranja bij de folder aanbiedingen van die week dus nam ik die ook mee. Nu heb ik teveel ranja..

Ze zijn allemaal lekker, behalve die eerste. Ik snap niet waarom ik telkens weer suikervrije dingen meeneem en verwacht dat ik het nu ineens wel lekker vind. Drankjes met het label sugarfree smaken gewoon chemisch en ik krijg er hoofdpijn van. Maar de rest is dus wel lekker!

Ik maakte wat nieuwe foto’s voor dit artikel. Één van mijn eerste artikelen en ik was nog niet zo goed op de hoogte van de wetten rond afbeeldingen. Ik was er niet helemaal zeker van of ik de gebruikte afbeeldingen wel mocht gebruiken, dus ik besloot mijn eigen foto’s maar even te maken en die te plaatsen.

Wanneer je een Dagobert Duck bent zoals ik en geen geld overhebt voor dure uv lampen om je nagels te drogen, kun je ook gewoon dit doen. Dit lampje koste nog geen euro en met aluminiumfolie maakte ik een spiegelend zakje. Daar legde ik mijn nagels in en dan zo wachten tot ze drogen terwijl ik zelf nuttigere dingen doe. Als ze droog zijn bevestig ik de perfect gelakte nagels aan mijn vingers en daarmee bespaarde ik veel tijd. Best slim toch?

Later leerde ik dat gellak ook prima droogt in de zon op een zonnige ochtend. Losse nagels verven, in de zon leggen en een kwartier later zijn ze wel klaar.

Ik ben dol op dit soort domme maar handige life hacks! 😛

Wanneer het warm is kun je dat bij ons altijd meteen merken, want Scarlett doet dan altijd meteen alsof ze smelt. Ze ligt dan zoals op de foto languit op de grond en rolt wat heen en weer alsof ze het mega zwaar heeft.

Het was wel echt warm inderdaad, dus ik ging naar een meertje met een vriendin.

Tegen de tijd dat wij beide onze verplichtingen voor die dag klaar hadden en aankwamen bij het water begon het alleen juist net wat donker te worden. Er stak een windje op en wij zagen nog net de zon verdwijnen en waren mooi op tijd voor een geweldige lichtshow in de vorm van onweer. Ik geloof niet dat ik ooit eerder zulke grote en felle flitsen bliksem heb gezien overdag op een open terrein. Ze hadden een oranje kleur en ik vond het geweldig mooi en spannend. Wel gingen wij snel terug naar de auto want het kwam op ons af. Eenmaal in de auto werden wij bijna weggespoeld door de regen en trilden de straten, of alleen de auto misschien, door de harde donder.

Zo spannend!

Helaas geen foto van de flitsen, maar wel van dit lege veld. Toen wij aankwamen was het druk en werd er gezwommen, binnen een paar minuten was iedereen zowat weg haha!

De bovenburen voerden de vogels. Volgens mij hebben die mensen brood over, want ze voeren die beesten wel een paar keer per dag. Resultaat: schreeuwende en ruzie makende vogels. Gezellig.

En dit is Scarlett terwijl ze vanaf haar luie kont door het raam kijkt naar bovengenoemde herrie vogels.

Mooi koppie ♡

Ik vond een shirt wat ik graag wil.

Pokemon Go heeft een update gehad en ineens is het weer een stuk leuker om te spelen. Niet dat ik ooit echt helemaal opgehouden ben. Nouja vooruit, ik heb een pauze gehad van een kleine drie maanden na de eerste grote update die mij eerder frustreerde dan motiveerde. Maar nu is het echt verbeterd en is het spel zelfs nog leuk om te spelen wanneer er geen event is en er dus alleen maar Rattata’s en Pidgey’s zijn. Nu speel ik dus wel weer bijna dagelijks, en ik wil dus dit shirt.

Ik begon de 23e met werken. De winkel moest gevuld worden voor de opening en daarbij mocht ik helpen. Vanaf dat moment werkte ik nog veel meer, bijna elke dag op de zondag na, en had het dus vrij druk. Dat is te merken aan de foto’s op mijn telefoon, want die zijn nauwelijks bestaand na deze datum. Ik moet er echt even aan wennen om weer elke dag aan het werk te zijn en bovenal moet ik er even aan wennen dat mijn wekker vanaf nu om 6 uur al gaat.

Noooooooooo!

Waarom nou?

Mijn nagel.. Mijn mooie, als enige natuurlijk lange nagel! Na driekwart jaar geen werk gehad te hebben had ik het eindelijk voor elkaar om één enkele nagel mooi lang te groeien, nu ben ik een dag aan het werk en meteen breekt hij doormidden! En echt hard doormidden ook.. Er zit een flinke scheur en als ik die verder afknip dan zal ik een deel van mijn vinger mee moeten knippen.. Mijn ergste nachtmerrie is nu ergens aan blijven hangen en mijn halve vinger afscheuren.. Dus repareerde ik hem met wat lijm en een paar lagen gellak. Dat werkte voor ongeveer een week en toen brak bij echt volledig af. Gelukkig was hij toen net zo ver doorgegroeid dat drie breuk niet de helft van mijn levende vinger meenam. Pfoeeh, opluchting! Wel rouw ik om het verlies van mijn nagel.. (En ik was even creatief in Paint)

Spar ging open!

Heel feestelijk allemaal en dat was het ook wel. Ik had al helpen vullen de voorgaande dagen en ook bij de opening was ik aan het werk. Iedereen was blij en het was meteen erg druk.

Dagelijks terugkerend ritueel. (En weer creatief in Paint)

En dat was het weer, meer foto’s heb ik niet en ik heb ook niet veel meer te vertellen.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

2 reacties

  1. Oh dat is heel herkenbaar met facebook. Ik maak er meestal maar een print screen van. Is mij al te vaak overkomen. Oh en die laatste foto, wat heb je dat leuk gedaan. Scarlett kijkt ook zo van: Ik zit hier wel lekker hoor. haha.

    • Altijd drama met Facebook hahaa!
      En dankjewel, leuk om te horen 🙂 Het is altijd een strijd om een zitplaats hier met haar, gelukkig is ze heel lief dus dat maakt wat goed haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.