Maandoverzicht – Juli 2016

En toen was het alweer Augustus! Ligt het aan mij of ging Juli echt bizar snel voorbij?!

Anyway, ik ben er weer met een nieuw maandoverzicht, al dan wel een dagje te laat. Gisteren had ik meer dingen te doen, maar ik denk dat iedereen daar wel mee kan leven. Het gebeurd vaker de laatste tijd, dus jullie zijn het wel een beetje gewend misschien.

Oke, let’s go!

Beginnen met Scarlett, want dat is altijd een goed begin.

1. Maandoverzicht Juli

De maand startte nogal saai, maar toch wel goed. Onze Appie heeft een leuke actie waarbij ze kortingsbonnen voor de Subway op de achterkant van hun kassabonnen afdrukken. Elke keer wanneer ik boodschappen doe bij de AH heb ik nu ook nog eens kans op een gratis Subway broodje! Maakt het boodschappen doen een stuk beter!

2. Maandoverzicht Juli

Ook ging ik trouw verder met mijn moestuintjes verslaving. Ik vind het echt super leuk om te zien en leren hoe planten groeien en hoe je ineens na een tijd je eigen eten gegroeid hebt. Hier laat Scarlett even zien hoe het er aan het begin van de maand uit zag. Die schaal op tafel, meloen planten, staat ondertussen al buiten. Eigenlijk alles groeit goed!

3. Maandoverzicht Juli

Deze maand begon ineens ook iedereen met Pokémon. Ik wilde er eerst niet aan mee doen in verband met Australische accounts en linkjes die ik niet vertrouwde. Toch duurde de Nederlandse release mij uiteindelijk veel te lang en downloadde ik het de 15e toch maar. De 16e kwam het spel ineens toch uit in Nederland en downloadde ik meteen maar de goede versie. De 16e was er ook meteen een Pokétour georganiseerd in Leeuwarden. Wij besloten ook maar even te kijken en waren zwaar verbaasd door een enorme stroom telefoon zombies die als een lange sliert door de stad liep. Het duurde echter niet lang, want door de nieuwe release gingen de servers zo goed als plat en konden we de rest van de dag niet meer spelen. Jammer! Want ik begon nou net de lol ervan te zien.

4. Maandoverzicht Juli

Een dag later vierden we de verjaardag van mijn broertje. Het gesprek van de dag was mijn tas die ik nog op mijn rug had staan. Blijkbaar was ik verbrand, al voelde ik daar niks van, terwijl ik mijn schoudertas om had. Als gevolg daarvan moet ik nu leren leven net deze afschuwelijke tan line.

5. Maandoverzicht Juli

Echt serieus, ik weet dat vele dit aanstellen vinden, maar ik vind dit echt verschrikkelijk. Dit is onder andere de reden dat ik niet graag in de zon zit. Doe mij maar een gelijkmatig wit lichaam dan af en toe een rood/bruin plekje wat dan weer vreselijk afsteekt tegen de witte stukken. Je let één middag even niet op en je draagt voor de rest van het jaar dat patroon van het shirt (of tas) die je droeg. Vreselijk! #Gezeur uit. De verjaardag was verder wel heel leuk, alleen geen foto’s gemaakt.

De dagen erna was ik vrij en was het mooi weer dus gingen we weer op zoek naar Pokémon. De binnenstad is werkelijk een walhalla van pokéstops. Dit keer geen tas mee 😉

6. Maandoverzicht Juli

Dit zie je wanneer je op mijn werk in de binnenstad Pokémon speelt

De 20e moest ik mijn doperwt plant oogsten. De plant heeft de verpotting van vorige maand toch niet overleefd en ging langzaam dood. En aanschouw, de oogst! Ik denk dat wij hier zeker een maand van zouden kunnen eten, maar ik heb toch besloten het te bewaren en te gebruiken voor volgend jaar. Als ik dit allemaal plant weet ik zeker dat ik volgend jaar genoeg heb om heel Leeuwarden te kunnen voeden!

7. Maandoverzicht Juli

Nee maar even zonder gekheid, de rest van mijn plantjes doen het wel erg goed. Ik denk oprecht dat ik wel genoeg komkommers aan het groeien ben om een maand van te kunnen eten. De komkommerplant doet het echt enorm goed. Ik besloot hem maar omhoog te laten klimmen aan de spijlen van het balkon. Want de plant ontspoorde echt behoorlijk en nam het hele balkon over. De stiekemerd was zelfs al verder gegroeid naar het balkon van de buren, moet maar even niet. Niet dat ze geen komkommers mogen hoor! Maar ze hebben een konijn en ik wil graag dat mijn plant zich veilig kan voelen.. Deze foto is van halverwege de maand, hij is ondertussen bijna dubbel zo lang als wat je hier ziet.

8. Maandoverzicht Juli

Na een nachtelijk rondje Pokémon vangen kwamen wij terug bij de flat en zag ik een schilderij liggen. Op de kop. Ik weet niet precies waarom, maar als ik een schilderij zie liggen moet ik altijd even zien wat erop staat. Ik keerde hem om en toen ik zag wat voor afbeelding het was moest ik toch wel even lachen.

9. Maandoverzicht Juli

Blijkbaar is niet iedereen zo blij met Pokémon. Ik heb geen idee waarom je juist nu in deze hype besluit je oude Pokémon plaat van de muur te trekken, kapot te gooien en bij het afval te zetten, maar grappig vonden wij het wel. Ik heb hem zo laten staan zodat iedereen het kon aanschouwen, maar toen ik een paar uur later keek was hij al meegenomen door iemand.

Om even in het thema te blijven, de laatste helft van de maand stond zo erg in het teken van Pokémon dat ik me oprecht niet kan herinneren wat ik verder deed behalve werken en Pokémon vangen. Ik ben ondertussen dan ook aangekomen bij level 20 en heb best wel hele toffe dingen gevangen!

10. Maandoverzicht Juli

Misschien kom ik nog met een speciaal Pokémon artikel, maar op het moment ben ik iets drukker met ze vangen dan erover schrijven..

Ik ving ook nog deze Picachu!

11. Maandoverzicht Juli

Eerder kochten wij al een klamboe tegen de muggen, wat ik iedereen echt heel erg kan aanraden! En eerst dacht ik dat Scarlett dat maar niks zou vinden, maar ze vind het helemaal geweldig. Mevrouw ligt er het liefst de hele dag onder en ze heeft er ook totaal geen moeite mee om binnen te komen. Na één dag snapte ze precies waar de opening zat en nu zit ze er bijna altijd. Heerlijk om binnen te komen en deze diva te zien liggen.

12. Maandoverzicht Juli

De 25e kwam baby langs. Scarlett’s baby. (Ik zou nooit voor een echte baby zorgen) Tini moest een paar dagen weg en Nuka kwam bij ons. Ik zou echt eens moeten filmen hoe lief ze doen wanneer ze elkaar ineens weer zien. Niet gefilmd dus, maar echt super lief! Je kan ook echt zien dat ze familie zijn door dezelfde trekjes. Ook zitten ze de hele tijd om elkaar heen en kopiëren ze elkaars houdingen de hele tijd.

13. Maandoverzicht Juli

Nuka heeft alleen één hobby die hij niet van z’n moeder heeft en dat is het eten van planten. In de groei cyclus van mijn planten kan je precies zien wanneer Nuka langs geweest is haha! Gelukkig heb ik geen gevaarlijke planten.

14.Maandoverzicht Juli

Ik vierde ook nog mijn verjaardag deze maand. Of eigenlijk vierde ik het niet, maar mijn familie nodigde zichzelf uit. Wat ik overigens niet heel erg vond. Mijn ouders brachten zelfs gewoon een hele brunch mee! Inclusief taart in style! Mijn moeder maakte vroeger altijd iets voor mijn verjaardag in het thema van iets waar ik op dat moment fan van was. Jaaaren geleden, in de eerste Pokémon hype, maakte zij al eens een grote tekening van mijn favoriete Pokémon. Dit jaar was het thema weer aan de orde en dit keer kreeg ik een Pokémon taart!

15. Maandoverzicht Juli

En de brunch waar we bijna twee dagen van konden eten!

17. Maandoverzicht Juli

Maar ook deze Pokébal en eieren om uit te broeden! De bal is eigenlijk een geurverspreider waar mijn moeder creatief mee is geweest en de eieren moet je in water bewaren en dan komt er vanzelf iets uit. Ik heb nog steeds geen idee wat, maar ze gaan al open!

16. Maandoverzicht Juli

Achteraf vond ik mijn verjaardag vieren een stuk leuker dan verwacht. Later die dag gingen we nog Pokémon vangen wandelen en spotten we deze koeien! Zo ontzettend leuk dat dit op enkele minuten lopen van ons huis is!

18. Maandoverzicht Juli

En dat was het eigenlijk wel. Ik sluit wel weer af met een foto van Scarlett. Want, schattig.

20. Maandoverzicht Juli

Bedankt voor het lezen! Hopelijk hebben jullie ook een leuke maand gehad!

Byee ♡

 

Byalien

2 reacties

  1. Ben ik nou serieus je verjaardag vergeten? Nouja, gelukkig weet ik dat je sowieso niet gefeliciteerd wil worden haha! Maar toch voelt het lullig :p

    En wat zijn onze kindjes toch schattig samen <3

    • Haha ja net als bijna iedereen 😉
      Blijkt super lastig te onthouden te zijn zonder Facebook herinnering haha. Maar inderdaad, zal het je niet kwalijk nemen hoor! :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.