Maandoverzicht – Augustus 2017

Nu alweer..? Waar blijft die tijd..?

Maar hallo! Welkom terug bij een nieuw maandoverzicht!

Deze maand niet zo gek veel spannends gedaan, wel heb ik deze maand wat reviews half verpakt in dit maandoverzicht, wat foto’s gemaakt van mijn eten, Pokemon gespeeld, Scarlett geknuffeld en de klusjesvrouw uitgehangen. Reuze interessant inderdaad, dus lees snel verder! 🙂

Scarlett zegt ook hallo!

Op de eerste van deze maand ging ik naar Wildlands in Emmen, samen met mijn vriendin Martje. Zij nam mij een dagje mee uit voor mijn verjaardag en dat werd Wildlands. Een erg mooi park, al had ik wel het idee dat het een heel stuk kleiner was dan het voorgaande dierenpark Emmen. Daarentegen hadden de dieren wel veel grotere verblijfplaatsen en dat is zeker een goed ding. De mooiste afdeling vond ik de jungle, waar ze deze grote planten hadden. Als plantenliefhebber kon ik hier echt genieten, geweldig die bladeren die groter zijn dan mij! Aan de bananenbomen hingen echte bananen en er liepen ringstaartmaki’s rond, helemaal leuk.

Yeeuhh!

Ik ving een Moltres!

Ik vond de hemel.

De Lidl heeft tegenwoordig blijkbaar donuts. En niet zomaar donuts. Deze hebben niet alleen witte én bruine chocola, ze hebben ook  nog vanille crème vulling in de binnenkant.

Ongelooflijk lekker!

Ik dronk er koffie met slagroom bij, want dat is ook een deel van de hemel.

Ik kocht die highlighter van de Action waar ik maar over bleef lezen de laatste tijd.

Hij valt inderdaad niet tegen, al vind ik de kleuren niet heel draagbaar voor normale dagen en/of werkdagen. Hij is enorm zwaar gepigmenteert en voor je het weet heb je een enorme bak glans op je hoofd. En de kleuren komen best sterk naar voren zodat ik ook nog rekening moet houden met het feit dat het kan vloeken met de rest van mijn make-up.

Het beste aan op jezelf wonen, churro’s als avond eten.

Uiteraard hadden we na een uur of wat weer honger en aten er nog wat salade bij.

Ik ving ook een Zapdos!

De 13e van deze maand besloot mijn vriend wat te gaan filmen.

Tijdens het uitzoeken van filmlocaties kwamen we dit tegen. Een mooi uitzicht vanaf de bovenkant van een parkeergarage. De omgeving was niet zo geweldig mooi, maar wel geschikt om te filmen, en het uitzicht mocht er dus ook wel zijn.

Het was en heerlijk zonnige dag en deze plek bleek ook erg gezicht om lekker in de zon te liggen. Even gedaan, daarna verder gegaan voor meer plekjes. Helaas niet meer van zulke foto’s kunnen maken.

Knuffels met mijn flufje ♡

Ze ligt altijd zo lief op haar kussens, ik kan het dan nooit laten om mijn hoofd even op haar te leggen en te genieten van haar pluizigheid.

Ik besloot eens te werken met mijn eigen nagels.

Dit zag er echt honderd keer beter uit voordat ik ‘s ochtends de deur uitging. Allemachtig wat een lelijke klauwtjes..

Ik vond nog een hemel.

Dit is zo ontzettend lekker!

Ik zei net al dat ze altijd heel lief ligt op haar kussen.

Hier demonstreert ze dat het daadwerkelijk Haar kussen is.

Ik maakte deze foto van de fietsband die een nieuwe binnenband nodig had, zodat ik zou weten welke maat ik nodig had.

Ik kreeg namelijk een fiets van eerdergenoemde vriendin Martje, haar oude fiets die ze niet meer hoefde omdat hij zowat uit elkaar viel.

Maar nu niet meer!

Ik verwisselde namelijk de binnenband, na hem vier keer tevergeefs geprobeerd geplakt te krijgen, kortte de ketting in en spande de hele boel weer aan. Verder maakte ik alles schoon, gaf het nieuwe smeermiddels, schroefde wat dingetjes los en andere dingetjes weer vast en toen had ik ineens een fiets! En best nog een hele goede ook nu! 🙂

Fietsen is nog steeds geen hobby van mij, maar soms is het gewoon wel eens handig. Wanneer het goed weer is en ik niet ver hoef vind ik het fijn omdat ik dan niet met een brommerhelm hoef rond te lopen en ook wanneer ik samen met mijn vriend ergens heen ga en we niet de auto nemen. Normaal ga ik dan altijd achterop, maar dat is ook niet altijd erg prettig en tot zo ver is het al een paar keer handig geweest om een fiets te hebben. Plus.. Je kan Pokemon spelen op de fiets! Op de brommer is dat geen optie natuurlijk.

Ik kocht dit haarverf ding bij de Action.

Ik wilde er een review over doen, maar ik vond het eigenlijk te saai om er een speciale review over te maken dus daarom doe ik hier een mini review. (Het cursief geschreven stuk, wat je makkelijk over kan slaan als je het niet boeiend vind.)

Op zich een handig ding. Je doet je haarverf in het busje en dan kun je door te pompen de verf over de kam verspreiden en daarmee je haar kammen waardoor je makkelijk je haar verft. Simpel. 

Voordelen: 

  • Sneller en makkelijker gelijkmatig aanbrengen

Nadelen

  • Het flesje is te klein voor een gemiddelde inhoud van een flesje haarverf.. Daardoor moet je dus halverwege bijvullen.
  • De kop met de kam/applicator draait makkelijk rond, daardoor draait hij mee met het kammen en dat werkt vervelend. Tegenhouden met je vinger werkt prima, maar het had handiger gekund. (Ook twijfel ik hoe goed het voor je haar is om met een harde plastic kam door je haar te gaan wanneer er verf in zit.)
  • Wanneer je hele vloeibare verf gebruikt, zoals ik, dan loopt het bij het oppompen al snel naar beneden richting je hand. Ik moest het pompen echt boven mijn hoofd doen. 
  • Het is alsnog bijna onmogelijk om zonder knoeien ook de directe haarlijn langs je gezicht netjes mee te pakken. Ik moest echt nog met een kwastje erlangs om te zorgen dat ik niet meteen weer met een stukje uitgroei zou zitten. 

Weegt dat ene voordeel op tegen die alinea nadelen..?

Tja, op zich.. 

Hoewel ik dus alsnog met extra tools in de weer moest om het netjes af te werken en het uiteindelijk alsnog wel een verf smeerboel was, en alle andere bovengenoemde nadelen, moet ik zeggen dat ik dit ding waarschijnlijk nog wel een tweede kans kan geven. Je moet er echt even handigheid in krijgen namelijk, ik denk echt dat het een volgende keer beter kan gaan. Ook is dit handig wanneer je net als mij nooit een heel flesje haarverf gebruikt, dan heb je namelijk wel genoeg aan het kleine reservoir. En wanneer het flesje wat je bij je verf krijgt niet prettig aanbrengt is dit ook een goede optie. Ik ga er ook vanuit dat wanneer ik een iets minder vloeibare verf zou gebruiken het ook makkelijker zou gaan. En niet onbelangrijk, het schoonmaken ging heel makkelijk.

We maakten een prutje wat heel lekker was.

De 26 ging ik met vriendin/buurvrouw Tini naar de plantenwinkel.

Aanschouw mijn nieuwste aanwinst!

Ik wilde al een tijdje zo een plant, Calathea, en ik kwam hem tegen voor een leuk prijsje dus die ging mee. Langzaam wordt het huis een soort oerwoud. Sinds de verhuizing haal ik steeds meer planten in huis. We hebben nu meer ruimte en ook is dit huis qua licht veel geschikter voor veel meer planten. Waar ik eerder altijd meer decoratie items had vervang ik die nu steeds meer en meer voor planten, ik heb er ondertussen iets meer dan twintig, en ik word erg blij van die verandering. Planten en de verschillende kleuren en vormen geven veel meer sfeer en ook een fijnere sfeer dan spullen. Ook vind ik het geweldig om het groeiproces te zien en trots op mijzelf te zijn als ze het goed doen. Zo heeft mijn orchidee op het moment zoveel bloemen dat ik de tak moet ondersteunen zodat hij niet afknapt en zijn alle opgerolde bladeren van de calathea op de foto ondertussen ‘uitgekomen’ en hij is daardoor nu al een stuk voller. Ook mijn cactus doet het zo goed dat hij zichzelf bijna laat verdringen door de enorme hoeveelheid baby cactussen die hij groeit en daar sta ik dan dus naast als een over trotse planten-mama!

Blijheid in een stoel.

Ik had ook nog een weekje vakantie op mijn werk deze maand. Nadat ik na een paar dagen volledig bijgekomen was van al het werken was ik ineens enorm productief. Ik knutselde verschillende dingen in elkaar waaronder een sieraden rek voor al mijn kettingen en ook de horren die op de foto staan. Deze zijn voor de ramen. Er waren nog altijd twee ramen in huis die geen bescherming hadden tegen enge indringers.

Toen ik de zoveelste spin op de muur vond en al een paar keer lek geprikt was door zoemende muggen was ik het eindelijk zat en maakte dus twee horren. Met overgebleven rommel die ik nog had, want dat is mijn specialiteit. Dit is gemaakt van een plint strip (overgebleven van het laminaat), een lading nietjes, horrengaas en wat klittenband. Plintjes op maat zagen, aan elkaar nieten (werkt ook nog gewoon!), dan trek je de plakstrips los en daar plak je je gaas aan vast. Even bijknippen, nog een klein beetje klittenband op het ding en op je kozijn en tadaa! je eigengemaakte makkelijk verwijderbare hor én een paar tientjes bespaard.

Scarlett deed alsof ze smolt en dat betekende dat het een warme dag zou worden.

Één van de laatsten dit jaar ook..

De 29e kreeg ik een oppas baby.

Eigenlijk Scarlett haar baby. Zoals altijd deden ze weer extreem schattig bij het elkaar eindelijk weerzien en was Nuka een heerlijke knuffelbal die maar wat graag naast of op je komt liggen. Precies wat hij hier deed. Zo zacht! ♡

En dat was deze maand weer!

Byee! ♡

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.