Maandoverzicht – April 2017

Deze maand is echt heel snel voorbij gegaan en ik heb niet erg veel foto’s gemaakt. Het was nogal een verrassende maand voor mij en ik had het onverwachts behoorlijk druk, maar daar zo meer over.

 

Even beginnen met een foto van Scarlett, want dat doen we altijd.

 

Begin deze maand was het erg mooi weer, daarom gingen we een rondje lopen. Wanneer we dat doen en een ijswinkel of iets dergelijks tegen komen stelt mijn vriend vaak voor om een ijsje te halen, ook deze keer. Dit vind ik toch wel één van de lekkerste soort ijsjes. Gewoon softijs vind ik veel te saai qua smaak, maar deze dikke laag smurfen chocolade maakt zoveel goed! Vroeger, toen we elkaar net kenden, haalden we dit soort ijsjes altijd bij de snackbar bij ons in dorp. Maar de snackbar vlak bij ons verkoopt ze dus ook en ze zijn ook nog eens helemaal niet duur.

 

Ik speel een nieuw spelletje. Eigenlijk is het helemaal niet nieuw en bestaat het al een paar jaar, maar ik speel het net dus voor mij was het nieuw. Zoals altijd wanneer ik een leuke game ontdek speel ik het helemaal plat en schrik ik na een paar dagen van het aantal uur dat ik gespeeld heb. Nu probeer ik veel goed te praten door te zeggen dat de game vaak op de achtergrond aanstond terwijl ik zelf iets anders deed, maar alsnog moet ik wel bekennen dat ik echt veel gespeeld heb.

De game heet Fallout Shelter en het is een soort Sims, alleen dan in een apocalyptische wereld. Het speelt met de echte tijd, dus elke zoveel uur ‘moet’ je opnieuw inloggen om iets te doen. Vervolgens moet je weer een paar uur wachten en dan kan je weer iets anders doen. Dus vandaar dat de game vaak aanstond, maar dat ik niet echt speelde.

Af en toe kwam Scarlett even ‘meedoen’. Normaal gaat ze al bijna nooit op mij liggen, maar nu propte ze zichzelf er zelfs bij terwijl ik de laptop al op schoot had. Geïnteresseerd keek ze mee naar het scherm. Er lopen poppetjes heen en weer en elke keer wanneer ik iets klik zie je de verdiende punten naar de rechterhoek van het scherm vliegen, ze was er helemaal gefascineerd door.

 

 

Ik zei net al dat het een verrassende maand was, dat was hierom. Dat is een tasje van een open dag van een school. Dit is echt een foto waarvan ik verwacht had hem nooit te maken. Al jaren zeurt ‘iedereen’ aan mijn hoofd of het niet misschien verstandig is om een opleiding te gaan doen. ‘Ja, misschien wel. Maar ik weet zeker dat het niet verstandig is een opleiding te gaan doen wanneer je geen opleiding kan vinden die bij je past.’ Was mijn meest standaard antwoord daarop.

Omdat ik weer ‘gezellig’ meedoe aan het hele uitkerings-traject kreeg ik een limiet opgelegd. Ik moest voor 1 september een baan gevonden hebben of een andere manier gevonden hebben om uit de uitkering te komen want anders zou die stopgezet worden en zou ik door hun naar school gestuurd worden. Want een studielening is een volwaardig inkomen volgens de regering. Nu wil ik daar verder niet over zeuren, want ik kan toch niks aan die regels doen, maar ik vond het wel een beetje een eng idee. Het lukt al een dik half jaar niet om een passende baan te vinden, dus ik voel weinig zekerheid dat dat het aankomende half jaar wel gaat lukken. En gezien de meeste opleidingen nu al starten met intakes en dergelijke is de kans dat ik tegen augustus nog een plekje krijg op een ‘oke’ opleiding heel klein.

Omdat ik dus een hekel heb aan mensen die over mijn leven beslissen wilde ik de keus volledig aan mijzelf laten. Oke, dan ga ik wel gewoon rondkijken en openstaan voor een opleiding. Mijn vriend speelde daar meteen op in door duizend redenen te noemen waarom deze opleiding juist bij mij paste en zei dat er een open dag was. Daar ben ik dus maar naartoe gegaan en ik moet toegeven dat hij gelijk had. Ik geloof niet dat ik mij de afgelopen vijf jaar zo gemotiveerd heb gevoeld voor iets. Het is een hele creatieve opleiding en mijn creativiteit werd meteen geprikkeld.

 

Mijn oma was jarig deze maand. We vierden het met de hele familie en maakten ook een boel foto’s. Dit was één daarvan en ik vind deze echt heel leuk. Voor een vader/dochter foto wilde mijn vader mij optillen en deze foto was het resultaat. Zoals je wellicht aan zijn gezicht kan zien ben ik iets zwaarder dan dat ik er uit zie hahaa!

 

Op 10 april kwam mijn broer(tje) langs om mij dingen te leren over websites, hij is daar namelijk heel goed in. Na een paar uur had ik 500% meer kennis veel verschillende dingen en waren een aantal instellingen verbeterd. Yes!

Ondertussen kwam Tini even langs om een lading moestuintjes te brengen. Meer Yes! Ik plantte ze die avond nog. Mijn eigen plantjes doen het altijd veel minder goed dan de moestuintjes van de Appie en na enkele dagen begonnen ze al te groeien. Volgens mij stoppen ze die dingen gewoon vol met groeimiddelen zodat ook de kleine kindjes zonder groene vingers plantjes kunnen maken, in elk geval ook wel handig voor mij. Er komen dus weer moestuin-updates en foto’s deze zomer!

 

Mijn mascara was op. Ik vind dat altijd mega irritant en probeer nog weken lang elk mogelijk restje eruit te krijgen, totdat dat dus echt niet meer gaat. Die dag was uitgerekend eerste paasdag. Ergens had ik het wel aan zien komen natuurlijk, maar een nieuwe kopen bleef ik maar uitstellen en uiteraard heb je dan op een dag pech.

Toevallig had ik enkele dagen daarvoor al mijn make-up uitgezocht. Ik heb ontzettend veel weggedaan omdat het oud, bijna op of gewoon kapot was. Er was één mascara die ik weg wilde gooien, maar ik besloot hem op het laatste moment nog een kans te geven en deed hem terug in mijn stash. Het was een mascara van de Action en hij zat bij een Max and More Smokey Eyes Palette wat ik wilde hebben. Ik heb heel slechte ervaringen met Action mascara’s, maar voor deze dag was het mijn beste en enige optie.

Ik was verbaasd!

Dit is helemaal niet slecht! Waar mijn vorige Action mascara mijn wimpers aan elkaar plakte en heel erg verzwaarde waardoor ze niet meer wilden krullen doet deze dat totaal niet. Mijn Catrice mascara is toch wel net ietsje beter, maar dit is echt een hele goede back-up!

 

Eerste paasdag vierden we met mijn familie. We hebben heerlijk gegeten en heerlijk geknuffeld met dit monster. Ik raak altijd een beetje jaloers wanneer ik katten zo chill zie liggen ergens. Deze krabpaal zit vast aan het plafond. Ik wou dat ik zo hoog in een knus mandje kon hangen..

 

Tweede paasdag bij de schoonfamilie en meer katten. Dit is het nieuwste adoptiekind van mijn schoonmoeder en het is echt een schatje. Echt een lief, sierlijk, knuffel meisje is dit.

 

Mijn eigen kind!

We hebben iets nieuws verzonnen. Omdat wij het deze maand vrij druk hadden merkten we al snel dat Scarlett zich begon te vervelen. Ze ging irritant doen, zocht dingen om aan te knagen en was gewoon echt heel vervelend. Daarom besloot ik de bak met haar speelgoed open op de bank te zetten. Nu vinden we haar om de zoveel tijd zo met haar hoofd in die bak. Ze haalt dan het ene na het andere speeltje eruit en houd zichzelf letterlijk uren bezig. Totdat ze alles kwijt gemaakt heeft en dan valt ze ons weer lastig zodat we het bij elkaar zoeken voor haar.

 

Waar ik het dan zo druk mee had?

Nouja, omdat ik ineens dus besloot om toegelaten te willen worden voor de opleiding moest ik een portfolio maken van mijn werk. De open dag was deze maand, maar de sluitingsdatum voor het inleveren van het portfolio ook. Dus ik moest snel aan de slag. Ik haalde het hele huis overhoop op zoek naar alles wat ik de afgelopen jaren gemaakt heb op kunstzinnig gebied en verwerkte het in een verhaal. Veel werk, maar wel leuk werk. Interessant ook om alles wat ik gemaakt heb bij elkaar te zien staan. Op zichzelf lijken het allemaal maar kleine werkjes, maar na het samenstellen van mijn portfolio kwam ik er achter dat ik echt veel dingen gemaakt en gedaan heb! Werkte ook weer motiverend. Uiteindelijk was ik zo gemotiveerd dat ik een portfoliowebsite wilde opzetten, maar omdat ik nog maar enkele dagen had is dat uiteindelijk niet gelukt. Wel wil ik dat nog echt gaan doen want ik vind het gewoon leuk om terug te kijken op mijzelf om te zien hoe productief ik ben.

Omdat het een creatieve opleiding is mocht alles wat je op creatief gebied gedaan hebt in het portfolio en dit is dus een voorbeeld van iets wat ik in dat portfolio gezet heb. Dit is een schildering die ik maakte op school voor een vrije opdracht. Het begon als een schets maar ik kon niet stoppen met ‘schetsen’ en toen had ik dit uiteindelijk. Ik houd wel van die eigenschap, ik verras mijzelf er altijd weer mee. Het enige nadeel is dat dit nu op schets papier staat en niet op een schildersdoek zoals misschien mooier geweest zou zijn..

 

Voor Pasen had mijn moeder een bakje van chocolade gemaakt. Deze mocht ik meenemen om thuis op te eten. We bewaarden er koekjes en marshmallows in en hij stond op tafel tijdens een filmavond, net als de laptop van mijn vriend. Gedurende de avond rook ik al de hele tijd chocolade, maar ik dacht dat dat kwam omdat er drie kilo chocolade op tafel stond.

Na de film bleek dat laptops zo heet kunnen worden dat chocolade die zeker vijftien centimeter verderop staat kan smelten. Een hele zijkant van het bakje was veranderd in een plas chocolade op tafel. Snel pakte ik het smeltende deel en zette het op een ander los deel chocolade. De tafel was van te voren gelukkig schoon gemaakt en om het nog beter te maken hadden we de marshmallows al klaarstaan. Dus die dipten we in de gesmolten chocolade. Yum!

 

Ik maakte deze geweldige foto van Scarlett. Leuk hoe katten tijdens het gapen ineens veel meer lijken op hun gevaarlijke wilde familie dan op de knuffelige kat versie die ik gewend ben.

 

Moestuintjes update!

Het is nog geen twee weken later en de zonnebloemen zijn al ontspoord.. Ze groeien helemaal krom en lang dus ik besloot ze maar te gaan verpotten. Vond het juist wel leuk staan, al deze mini bakjes in een taartschaal. Binnen een paar dagen zal ik alles wel moeten gaan verpotten.

Ze worden zo snel groot!

Ik schrok oprecht even toen ik dit optilde uit de schaal. De wortels zijn helemaal door het bakje heen gegroeid en ik zag het heel even aan voor enge tentakels waardoor ik hem bijna liet vallen. Ik heb ze los gemaakt en ook maar verpot.

 

Meer Fallout Shelter en meer Scarlett die meekijkt!

Ondertussen gaat ze gerust, heel handig, met haar hoofd op het toetsenbord liggen. Je kan dit spel spelen met de muis, dus dat is fijn, maar wanneer ik toch een paar toetsen in wil drukken word ik heel geïrriteerd aangekeken. Heel af en toe geeft ze al liggend zelfs geïrriteerd een schop met haar achterpoot tegen mijn borst wanneer ik beweeg. Zij wil er zo nodig liggen, maar ik moet stil blijven zitten. Wat een diva is het soms..

 

Ik hielp Tini met iets en daarvoor had ik heel even haar skateboard in huis. Die kreeg de volle aandacht van Scarlett. Hier doet ze alvast wat rek en strek oefeningen.

 

Ik heb een eeuwige strijd met Scarlett om ‘het beste plekje’. Wij zitten beide graag in de hoek van de bank. Wanneer zij er zit lok ik haar vaak met iets zodat ze zelf opstaat en dan ga ik er zitten. Ze pakt mij graag terug door super snel achter mij te gaan zitten wanneer ik iets naar voren schuif om bijvoorbeeld mijn glas van tafel te pakken. Dan leun ik naar achteren en dan ineens zit zij daar een schattig bolletje te zijn.

 

We kunnen er ook samen zitten. 🙂

 

En we maakten sushi!

Hadden we al weken zin in en ik besloot het spontaan maar gewoon te gaan maken dan. Lekker!

 

Op Koningsdag gingen we de stad in om over de markt te lopen. We liepen de hele markt over, maar er lag nergens iets leuks wat ik wilde kopen. Totdat we bij het laatste stukje kwamen en ik ineens drie dingen zag die ik wilde hebben. Wel grappig want de afgelopen twee jaar ging het precies zo. Alles is niks behalve die laatste twee straten.

Ik kocht drie vestjes en later vond ik nog een leuke plantenbak. Geen foto’s gemaakt deze dag sorry.

 

We maakten ook appeltaart. Ook lekker! Tegen de tijd dat ik bedacht dat ik wel een foto kon maken was hij echter al bijna op.

 

De één na laatste dag van deze maand ging ik nog naar de film met mijn schoonfamilie en vriend. Guardians of the Galaxy 2 en ik kan iedereen aanraden om ook te gaan want het is echt een leuke film. Ik zal verder niks spoileren, gewoon zelf gaan kijken!

 

Ik sluit hem af met deze foto van Scarlett. Zij vond dat het na 29 april wel genoeg geweest was en heeft heel voormalig Koninginnedag zo in bed liggen chillen. Ze is hier tussen twee dekens in gekropen en heeft een fijn nestje voor zichzelf gemaakt. Elke keer dat ik bij haar kwam kijken lag ze iets verder weggekropen en pas na het avond eten kwam ze sloom de woonkamer ingewandeld. Heerlijk leven heeft zij.

 

En dat was het alweer voor deze maand! Aankomende maand heb ik auditie en hoor ik hopelijk dat ik aangenomen ben voor de opleiding. Zo niet dan zal ik weer een nieuw plan van aanpak moeten gaan maken, maar ik hoop op het beste!

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

 

Byalien

Eén reactie

  1. Leuk om je blog weer te lezen! Wat fijn dat je weer nieuwe stappen hebt gezet! Vind het heel knap! Hoop dat je aangenomen wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.