Liefde voor Alien (mijn favoriete parfum)

Al een tijdje wil ik een soort review/eerbetoon schrijven over Alien van Thierry Mugler. Maar dat kwam er telkens niet van en de reden is eigenlijk heel simpel. Ik bezit die geur niet. Ik moet op mijn uitgaven letten en kan het tot zo ver elke keer nog niet aan om 1/8 van mijn maand loon in te leveren bij een winkel voor een doorzichtig goedje in een mooi flesje.

 

De eerste keer dat ik er kennis mee maakte was op een feestje. Ik kende er behalve degene die het feest gaf eigenlijk niemand maar het was toch een geslaagde avond. Ik raakte al snel aan de praat met iedereen. Waaronder een hele toffe chick, we praatten wat en uiteindelijk ging het over parfum. Ze kwam uit haar werk en ze had nog geen parfum opgedaan dus ging ze dat even doen.

Ze pakte haar tas en daar kwam een fluwelen zakje uit. Ik geef eerlijk toe dat ik dat vrij interessant vond. Meestal gooi ik gewoon een flesje los in mijn tas. Maar ze vertelde dat dat zakje erbij hoorde. Oké dan! Uit het zakje kwam een heel apart flesje. Ik legde vrij snel een link met Lady Gaga. Hij bleek alleen niet van haar te zijn maar toch vind ik nog steeds dat zij die fles zo had kunnen ontwerpen. Het was dus Alien van Thierry Mugler. Ze deed de geur bij haar op en volgens mij viel ik toen ergens flauw. Nee echt serieus, ik heb de rest van de avond zo dicht mogelijk bij haar gestaan want ik kon die geur niet weerstaan. Verder was ze ook een van de leukste mensen waar ik spontaan een gezellige avond mee had. Omdat ik zo ontzettend gek was op haar geur vroeg ze al snel of ik hem ook wilde proberen. Ja maar natuurlijk! Dus ze pakte haar tas weer met het fluwelen zakje en de aparte parfum fles. En spoot me even goed in met de geur.

Wow. Wow. Wow! Woooooww! Ik zie jullie allemaal in de hemel ja? Want zo rook ik op dat moment.

Normaal ben ik niet zo makkelijk overtuigd dat iets echt iets voor mij is. Normaal onthoud ik ook geen namen. Niet van mensen, niet van dingen ook niet van plaatsen. De enige naam die ik vaak wel normaal kan onthouden is de naam van je veel te schattige huisdier. Maar de naam Alien van Thierry Mugler zit sinds die dag vast in mijn hoofd. Zodra het woord parfum valt in een gesprek is dit de geur die het eerste in me opkomt.

Een tijdje terug schreef ik over mijn vijf favoriete producten. Daar staat ook een parfum tussen. Ik vertel in dit artikel dat dat mijn favoriete parfum is. En dat klopt ook wel. Alleen koos ik bij het schrijven van dat artikel specifiek uit artikelen die ik zelf bezit. En met pijn in mijn hart moest ik besluiten dat ik Alien niet echt bezit.

Ik bezit hem wel een beetje! Ik heb namelijk verschillende testers ervan! En gisteren besloot ik die weer eens uit mijn tester bakje te zoeken. Beste idee ooit. Zodra ik het dopje er af trok raakte ik weer helemaal verliefd op de geur. Voor mijn gevoel heb ik niet veel ervan op gedaan toch rook ik de hele dag Alien om me heen. Op de fiets, in de supermarkt en s’avonds in bed nog steeds.

Het is nu the morning after en ik werd op de beste manier wakker. Voordat ik mijn ogen open doe adem ik vaak even diep in en vandaag rook ik meteen als aller eerste geur van de dag Alien. ♡ Zelfs nu dus, na een hele dag dragen, en een hele nacht woelen in bed ruikt deze geur nog zo sterk dat het alles overheerst. Ik ben verliefd. Echt. Dit is gemaakt voor mij. Zelfs de naam zegt het.

Bij een review hoort natuurlijk ook nog wat meer informatie dus dat heb ik in plaats van hoe het hoort, van de fles/verpakking, van internet gezocht. Dit is de beschrijving die ik er van vond op de site van Douglas waar je hem kunt kopen.

 

Alien van Thierry Mugler staat voor het uitzonderlijke in iedere vrouw, voor de wens uniek en anders te zijn. Alien is een geur uit een andere wereld, een elixer met een magische en positieve vibe. Een verleidelijke basisnoot met amber en mysterieuze, houtachtige hartnoten gecombineerd met de lichte topnoot van Arabische jasmijn maken deze Thierry Mugler geur tot  een betoverend geheel.
Alien is een benaming voor een vreemd wezen, deze geur is een uitnodiging voor het ontdekken van nieuwe gevoelens en het opdoen van nieuwe ervaringen.

Verder vond ik op fragrantica.com nog een heleboel mooie beschrijvingen van mensen die ook gek zijn op de geur. Hier kun je ook lezen wat de geur noten zijn en dat zijn in dit geval vooral jasmijn en amber. Ik heb zelf niet zoveel verstand van geuren en geur noten, ik vind iets gewoon lekker of niet lekker. Maar wel een handig site om wat meer over geuren te weten te komen.

Ik denk dat het een geur is waar je of van houd of waar je een hekel aan hebt. Hij is in elk geval behoorlijk opvallend en ik denk dan je mensen die de geur dragen snel eruit pik als je de geur kent. Bij mij in de winkel komen vaak meiden die hem op hebben en de geur blijft vaak nog een tijdje hangen ook als ze de winkel weer uit zijn. Heerlijk!

Ken jij de geur en wat vind je er van?

Bedankt voor het lezen!

Byee

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.