Game review – App Pokémon Go

Waarschuwing: Dit artikel is lang en bevat misschien teveel Pokémon.. 😉 

Zoals jullie misschien gemerkt hebben komen mijn blogs de laatste tijd later dat normaal online. Ik moet zelfs toegeven een aantal datums te hebben veranderd omdat de blog pas om 4 uur ‘s nachts online kwam in plaats van voor 12 uur wat ik meestal aanhoud. En 4 uur ‘s nachts geeft dus de volgende dag alweer aan als datum en dat is niet de bedoeling. Ik ben alleen gewoon heel druk bezig met mijn nieuwste hobby.

Namelijk Pokémon go.

Het is zelfs zo erg dat deze blog al een dikke week geleden online zou komen. Maar ja, ik was afgeleid.

Ik was niet één van de eerste spelers en wilde hem pas downloaden wanneer hij echt uit zou komen. Toch ging ik één dag voor de Nederlandse uitgave overstag en downloadde ik het toch maar. Dit was op 15 juli. Daarvoor had ik het spel al gezien bij mijn vriend en vond ik het nog een beetje stom. Toch was ik benieuwd genoeg om het wel te downloaden want uiteindelijk behoor ik toch tot de generatie die met Pokémon opgroeide en uren voor de tv en gameboy zat om het te spelen.

Eenmaal gedownload snapte ik de bedoeling en de lol van het spel een stuk beter. Al was het nog best een opgave om het te kunnen spelen want werkelijk al mijn gebruikelijke nicknames waren al bezet. Dit vind ik altijd enorm stom want ik ben erg gehecht aan mijn nickname en weiger games te spelen met mijn echte naam die natuurlijk wel beschikbaar was. Daarom typte ik tot vervelends toe verschillende versies ervan in tot ik uiteindelijk iets vond wat wel kon. Ik was er niet heel blij mee maar ik begin de naam steeds meer te waarderen. AveMiyuki is het uiteindelijk geworden. Ave zijn mijn initialen en Miyuki is mijn normale nickname. Ave is ook een Latijns woord wat staat voor begroeting en het wordt ook gezien in Ave Maria wat heil to Maria betekend. En werd ook gebruikt om keizer Caesar te groeten (Ave Caesar!) Dus Heil to Miyuki vond ik wel geinig voor wanneer ik een gym zou hebben en mijn naam daar te zien zou zijn. En dat je door de initialen zou kunnen zien dat ik het ben is nog wel handig. AveMiyuki dus.

1 Pokemon

Dat eenmaal gedaan kon ik beginnen en kwam ik erachter dat we op een goede plek woonden. Ik zat op level 4 toen ik eindelijk besloot dat ik buiten vast nog veel meer kon vinden. Maar ons huis zit dus echt vol Pokémon, in eerste instantie vond ik zelfs de meest interessante Pokémon in ons huis!

2 Pokemon

3 Pokemon

4 Pokemon

Enkele voorbeelden van dingen die ik vanaf de bank kan vangen. Meestal niet eens één maar meerderen! Ook verschijnt er om de zoveel tijd een Pikachu!

Een dag na het downloaden, op zaterdag was er al een speciale tour georganiseerd in Leeuwarden voor mensen die het spel wilden spelen. Wij besloten ook maar even te kijken en waren zwaar verbaasd door de stroom telefoon zombies die we tegen kwamen. Echt bizar! We besloten zelf wat rond te lopen en vingen een paar Pokémon. Totdat de game ineens in Nederland beschikbaar werd in de Playstore. Dat betekende meteen het eind voor onze tocht, want de servers gingen volledig plat door de massale downloads. Jammer!

4. Maandoverzicht Juli

In de loop van de week werd het gelukkig beter en speelden we het ook een stuk vaker, helaas loopt de game nog niet altijd even soepeltjes. Zo is het nog steeds erg lastig om Pokémon echt op te zoeken. Er is iets in de game wat dat mogelijk zou moeten maken, namelijk de pootafdrukken, maar dat werkt helaas nog steeds niet goed dus haalden ze het er maar weer uit. Edit: er is een nieuwe update die het mogelijk maakt om Pokémon toch iets gerichter op te zoeken. Nu niet met de pootafdrukken, maar met grassprieten die zouden aangeven waar de Pokémon zit. Voor zover ik dit getest heb heeft het nog totaal geen functie. Er staan altijd grassprieten no matter what. Dus ik snap het niet helemaal, behalve dat mensen nu geen reden meer hebben om te zeuren over de niet werkende pootafdrukken. 

5 Pokemon

De nieuwe grassprieten

Ook werkt de broed functie van de eieren niet heel goed bij mij. Wanneer ik samen met mijn vriend loop en wij dus even ver lopen is het vaak zo dat zijn kilometers sneller tellen dan die van mij. En heel af en toe is dat juist opvallend andersom. Ook flipt de gps wel eens waardoor mijn poppetje door de straten rent terwijl ik gewoon lekker een serie zit te kijken op de bank, dan komen er dus ook ineens kilometers bij voor de eieren.. Gps functie is nog niet helemaal optimaal dus. Al kan dat natuurlijk ook aan mijn toestel liggen. Maar ik vind het allemaal niet heel storend. Mijn vriend vind het wel wat vervelend, maar die vind het dan ook weer leuker om echt op jacht te gaan naar iets. Terwijl ik het juist wel leuk vind om dingen per toeval tegen te komen. Al ben ik daar wel een uitzondering op blijkt het.

Leuk voorbeeld hiervan, wij reden laatst later op de avond door de binnenstad van Leeuwarden. Ja, speciaal om Pokémon te zoeken, ik geef het toe. Toen mijn vriend ineens riep: “Stop! Parkeren! Er zit een Dragonair hier!” Waarop ik de auto snel parkeerde en wij uitstapten op de Voorstreek in Leeuwarden. Wij waren op puur geluk langsgereden en deze Dragonair echt vonden. Enkele tientallen anderen echter niet. Er was een site of app, Pokevision, en daarop kon je precies zien welke Pokémon waar zaten en voor hoe lang nog. Na het vangen van de Dragonair keek ik op en was ik behoorlijk verbaasd over alle mensen om mij heen. Alsof we een meeting hadden.. Om half 12 ‘s avonds! Wij bleken zo ongeveer de enigste te zijn die hier waren zonder hulp van Pokevision.. Wow! En er kwamen alleen maar meer mensen bij!

Pokevision werkt ondertussen niet meer! Het bleek niet de bedoeling dat iedereen precies kon zien waar ze moesten zijn. Goh..

Ook een andere zeer handige site, Pokeadvisor, die je hielp met het berekenen van je beste Pokémon, is inactief gemaakt. Ook dat was niet de bedoeling.. Ergens vind ik dat dan toch wel weer een beetje jammer.

Als je zonder hulp van apps toch een goede kans wilt maken kun je hier in Leeuwarden ook naar ‘de bieb’ gaan. Dat is een goede hotspot voor Pokémon. Daar zijn dagelijks tientallen mensen te vinden die dan soms ook echt de hele dag zitten te spelen. Op een bepaald moment was het gewoon moeilijk om nog een zitplekje te vinden daar! Ik heb er zelf ook wel een paar uurtjes gezeten, maar alsnog houd ik toch net iets meer van rondlopen. Wel leuk om te zien hoe mensen meteen inspelen op de hype, bij ‘de bieb’ stond namelijk na een paar dagen al een meneer met zijn ijscowagen die maar wat graag zijn ijsjes wilde verkopen aan al die Pokémon meesters. Ik denk dat die man een leuke omzet binnengehaald heeft! Bijna iedereen zat daar met een ijsje! Erg slim bedacht!

Verder denk ik niet dat het spel nog veel uitleg of promotie nodig heeft want ik denk dat iedereen die het wat lijkt het ondertussen wel heeft en snapt wat de bedoeling is.

Dichtstbijzijnde Pokestop

Dichtstbijzijnde Pokestop

Nog wel een hilarisch bizar verhaal over wat ik tijdens het spelen meemaakte. Ik liep met mijn vriend in de stad van de week, alweer om Pokémon te vangen natuurlijk. Toen wij door wat smalle straatjes liepen richting een Lure (Pokéstop met lokmiddel voor meer Pokemon) en toen een klein cafeetje tegen kwamen. Ik hoorde al wat Pokémon namen uit aangeschoten monden komen en zag twee mensen op de straat voor me staan. Ik dacht dat deze mensen de Lure aangezet hadden en zelf ook speelden. Tot ik hoor “Greet! Greet! Dat is er ook één!” “Waar dan? Waar dan?” “Ja achter je!” En toen realiseerde ik mij dat deze mensen niet op zoek waren naar Pokémon, maar naar Poke jagers. En dat ze mij bedoelden. De vrouw draaide zich abrupt om en staarde mij recht aan. Slechts een tel later grijpt ze mij bij de arm, kijkt me eng indringend aan en fluistert in mijn oor: “Daar op die put, daar zit een Pikachu!” Terwijl ze naar de put voor ons wijst. Totaal niet op deze situatie voorbereid kijk ik haar wat schaapachtig aan vanachter mijn zonnebril. En kan nog net een vriendelijk: “Wat da fuck is er mis met u?” binnenhouden. Het mens was duidelijk achterlijk. Hoezo zou ik in godsnaam geloven dat er een Pikachu zit omdat iemand met een biertje in plaats van telefoon dat zegt? Als hij er al zou zitten had ik dat meters geleden al gezien hebben op mijn scherm.

Maar we zijn nog niet klaar.. Want ik stond nog steeds voor het café, enigszins verbaasd over de hele situatie toen de volgende besloot dat ook hij hier iets over te zeggen had. “Wat doe je nou dan?” Op een zeer sarcastische toon waaruit ik kon opmaken dat meneer, met midlifecrisis en ook bier in de hand, zichzelf heel wat vond. “Wat doe ik verkeerd dan?” Antwoord ik. “Wat is dit nou dan? Beetje Pokémon vangen, dit slaat toch helemaal nergens op! Doe wat nuttigs!” Terwijl hij overdreven met zijn armen in de lucht zwaait. “Dat is altijd nog beter dan hier stil zitten en jezelf midden op de dag vol gooien met bier..” Besluit ik daar weer op te antwoorden. Waarna ik doorloop en besluit dat het toch nog niet klaar is. Wie denken deze mensen wel niet dat ze zijn?! Die vrouw grijpt mij nog net niet zo hard vast dat ik er een blauwe plek aan overhield en die vent besluit als een soort footbal hooligan agressief naar mij te schreeuwen. Gewoon omdat ik langsloop met een telefoon in mijn hand.. Ik had serieus ook gewoon een toerist kunnen zijn die op haar navigatie aan het kijken was. Geen van hen heeft mijn scherm gezien of mij iets zien vangen.. Ik draaide mij nogmaals om opende mijn camera. “Oh, wacht! Die Pikachu.. die zit in dat nest op uw hoofd!” En maakte snel een foto. Hihihi.

Mocht je in Leeuwarden Pokémon gaan vangen, of gewoon met je telefoon in je hand door de stad lopen.. Pas op voor gekkies bij cafés.

Ik denk dat het eerder goed doet als kwaad. Mensen die normaal niet graag buiten komen doen dat nu ineens wel. Ik heb al meerdere verhalen gehoord van mensen met sociale angsten die ineens wat makkelijker naar buiten gaan. Juist goed toch!

Of mensen die normaal moeite hebben met bewegen, maar nu toch een goede motivatie hebben om wel naar buiten te gaan. Ik zelf ben ook een stuk meer buiten en loop ineens veel meer. Mijn stappenteller app bleef maar strooien met complimenten en medailles omdat ik mijn meest actieve dag had en mijn record elke keer verbrak. Wat ik best leuk vond van de app!

6 Pokemon

Deze medaille heb ik al meerdere keren gehaald!

Nog een persoonlijk pluspunt, ik heb een hekel aan wachten.. Echt, ik haat het! Pokémon Go maakt zoveel goed op dat vlak! Staat de brug voor de honderdste keer open? Geen probleem meer! Ik rijd wel gewoon een rondje extra om wat Pokéstops te pakken of zelfs in een gym te vechten! (De bruggen hier staan écht abnormaal lang open soms..)

Ook las ik dat de politie het spel wil gebruiken door op bepaalde plaatsen Lures te plaatsen zodat er meer mensen op straat zijn, bijvoorbeeld nabij sluitingstijd om de kans op winkeldiefstal te verkleinen. Ook best een slim idee.

Het spel moet zeker nog wat aangepast worden en misschien moet er iets meer nagedacht worden over de plaatsing van Pokémon zodat er minder gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Maar al met al denk ik echt dat het een goede game is.

Misschien nog leuk om te weten; ik ben level 22 en heb nu 70 Pokémon in mijn Pokédex staan. (En ik heb die getallen zes keer moeten veranderen tussen het schrijven en publiceren)

Oh, en dit zijn mijn sterkste Pokémon. Dat kan zeker nog veel beter, maar ik heb op dit moment genoeg om een paar goede te evolueren! Ik wacht daar alleen nog even mee omdat ik dat allemaal tegelijk wil doen terwijl ik een Lucky Egg gebruik voor dubbele XP. Boven level 20 gaat het levelen ontzettend langzaam namelijk. Het is dan echt aan te raden om te levelen met behulp van de Lucky Eggs, anders ben je echt ontzettend lang bezig.

8 Pokemon

Mijn favoriete Pokémon zijn trouwens Aerodactyl, Haunter en Gyarados. Die ik allen helaas nog niet heb.. Al heb ik ondertussen ruim genoeg Magikarp candy’s om een Gyarados te maken! Alleen nu nog geen Magikarp die goed genoeg is.

7 Pokemon

Speel jij ook Pokémon Go?

En zo ja welk level ben jij en wat is je favoriete/sterkste Pokémon?

Vind ik leuk om te weten! 🙂

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Oh, nog een kleine toevoeging. Iets waar ik bijna niemand over hoor. Namelijk het dataverbruik. Ik vroeg het mij wel af voordat ik begon te spelen in elk geval. Ik installeerde het spel aan het begin van mijn internetbundel en ik had aan het eind van de maand een kleine 400mb verbruikt aan deze game. Niet heel veel maar toch genoeg om rekening mee te houden wanneer je niet een hele ruime internetbundel hebt.

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.