Game review – Agar.io

Vandaag weer een game review!

Dit keer over een van de meest simpele spelletjes die ik ooit speelde. Toen ik het in eerste instantie zag toen mijn vriend het speelde dacht ik echt: ‘’Wat de fuck?!’’ Maar toen ik het uiteindelijk zelf speelde bleek het echt heel leuk te zijn.

Ben jij fan van simpele verslavende spelletjes zoals candycrush, angry birds, tetris of packman dan is dit misschien ook iets voor jou.

image-2016-01-18 (2)

 

Het idee is simpel. Je bent een cel, een bolletje. Ik ben Miyuki. En je eet alle bolletjes die kleiner zijn dan jou bolletje. Dit doe je door over de bolletjes heen te zweven. Hierbij gebruik je je muis. Bij alles wat je eet word je iets groter en hoe groter je bent hoe meer andere cellen je kan opeten. Maar elke keer word je ook iets langzamer. Je kan op de spatiebalk drukken om te splitten, en als je split in de richting van een kleinere cel neem je die over en groei je ook. Verder is er nog een ‘leaderbord’ waar je natuurlijk graag op wilt staan met je naam, en iedereen wil jou pakken om dat te voorkomen. Dat is bijna alles wat er aan uitleg te geven valt.

Het lezen van deze beschrijving duurt waarschijnlijk langer dan het zelf proberen van deze game. Typ Agar.io in in Google of klik gewoon op de link en klik daarna op start. Ik denk dat je binnen een minuut snapt wat het inhoud.

Het spel wordt steeds leuker naarmate je cel groter word en als je naam dan uiteindelijk verschijnt in de top 10 rechts bovenin geeft dat best wel een ‘Hoera!’ gevoel. Het was ook veel spannender dan het zou moeten zijn. Zodra ik hoger kwam in de top maakt mijn hartslag overuren en toen ik uiteindelijk op nummer 1 stond zat ik te juichen achter mijn laptop.

image-2016-01-18

Ik moet zeggen dat op nummer 1 staan niet zo rustgevend bleek te zijn, maar de rest van de game nog best wel. Ik speel dit spel af en toe even voor het slapengaan. Vooral als ik nog wat gestrest ben. Het is namelijk  erg rustgevend voor mijn hoofd om even aan helemaal niks te denken behalve zwevende bollen en een heleboel stipjes.

Verder is het ook heel leuk om te doen als je even moet wachten of als je je even verveelt. Een gemiddeld spel duurt tussen de 5 en 15 minuten. Maar als je niet oplet kan het ook slechts 5 seconden duren. Het is ook op de telefoon te downloaden. Onder dezelfde naam.

image-2016-01-18 (1)

Pas wel op dat je er niet helemaal in op gaat want het is zomaar een paar uur later.. ik was de afgelopen tijd ongetwijfeld productiever geweest als ik dit niet ontdekt had..

Can you beat my score? 😉

Bedankt voor het lezen!

Byee

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.