Elke dag een vraag – Week 33

14.8.2017
Maandag 

Wat zou je aan deze dag willen veranderen?

Het was wel leuk geweest als ik iets beter had geslapen de afgelopen nacht.

Ook had ik het wel leuk gevonden als ik geen doktersafspraak had hoeven plannen.

 

Het antwoord van vorig jaar. 

14.8.2016

 

 


15.8.2017
Dinsdag

Ben je vandaag jaloers geweest op iemand?

Op de mensen van het Psy-Fi festival die in de winkel kwamen.

Leeuwarden wordt op het moment overspoeld door gezellige hippies uit meer dan 100 verschillende landen. Allemaal komen ze naar het interessant uitziende festival om een paar dagen te genieten. Al sinds ik voor het eerst hoorde en zag van dit festival wil ik er eigenlijk eens heen.

Deze dag kwamen de meeste van hen aan voor de eerste dag. Allemaal kwamen zij langs de Spar waar ik werk en het was megadruk! De meesten van hen zagen er bijzonder uit, echt de meest excentrieke en interessante outfits heb ik voorbij zien komen. Dat ze bijna allemaal uit het buitenland kwamen maakte het nog leuker, ik sprak deze dag zoveel Engels dat ik er echt op moest gaan letten dat ik tegen onze gebruikelijke Nederlandse klanten Nederlands sprak. Allemaal super leuk en gezellig en ik was af en toe best even jaloers dat ik niet achter ze aan kon lopen om even te genieten van het festival.

 

Het antwoord van vorig jaar. 

15.8.2016

 

 


16.8.2017
Woensdag

Wat is het beste dat je vandaag hebt gelezen?

Oh dat weet ik echt niet meer, ik heb vandaag zoveel gelezen..

 

Het antwoord van vorig jaar. 

16.8.2016

 

 


17.8.2017
Donderdag

Heeft iemand wel eens gezegd dat je op iemand lijkt?

Ja.

Iedereen die mijn moeder en mij kent heeft volgens mij wel minstens één keer gezegd dat ze vinden dat ik op mijn moeder lijk.

Wanneer ik foto’s zie van mijn moeder van vroeger, dan snap ik dat ook wel want ik lijk inderdaad op haar. Ook nu zie ik het nog wel eens als bij beide op een foto staan. Toch valt het mij wel vooral alleen op in foto’s, in het dagelijkse leven zie ik het niet echt.

 

Het antwoord van vorig jaar. 

17.8.2016

 

 


18.9.2017
Vrijdag

Wat ligt er op dit moment in je koelkast? 

Genoeg om boodschappen doen nog een tijdje uit te stellen, maar ook weer zo weinig dat ik wel beperkte culinaire mogelijkheden heb.

 

Het antwoord van vorig jaar. 

18.8.2016

 

 


19.8.2017
Zaterdag

Waarom doe je dit?

Omdat het goed voelt.

De laatste tijden merk ik dat steeds vaker dingen doe omdat en op de manier zoals het voor mij goed voelt. Ik schik mij minder naar anderen alleen om hen te pleasen of onderhandel zodat het eventueel alsnog mogelijk is maar wel met voor mij betere mogelijkheden. In het algemeen geef ik best een stukje beter mijn grenzen aan. Ik was en ben vrij snel geneigd om dingen te doen omdat een ander het verwacht, maar ik merk al lange tijd dat dat precies één van die dingen is die niet goed voor mij zijn. Voor niemand denk ik, het blijkt namelijk ook altijd onmogelijk om alles alleen maar perfect volgens verwachtingen te doen, dat levert alleen maar stress op (voor beide partijen zelfs vaak).

Nu ik mijzelf eindelijk niet meer het slachtoffer van een burn-out kan noemen, (ik denk echt dat het nu over is YES) probeer ik er wel extra attent op te zijn dat het mij niet weer gaat overkomen. Ik wil het geen burn-out meer noemen, maar ik merk wel dat ik nog steeds een beetje in de herstel-fase zit. Daardoor is de kans op een terugval groter en dat wil ik absoluut voorkomen! Al dat ja knikken heeft al die jaren enorm meegewerkt aan het ontwikkelen van mijn burn-out en dat is dus ook precies wat ik aan wilde pakken.

Soms moet ik gewoon even wat minderen of nee zeggen. Het voelt niet altijd goed op het moment, maar achteraf vaak wel.

Ook in het algemeen doe ik nu vaker dingen die ik leuk vind en die goed voelen. Ik solliciteer niet meer op stomme dingen die ik niet zou willen doen, maar werk nu juist voor een hele leuke werkgever en ik vind mijn werk daadwerkelijk super leuk om te doen. Het kost me energie, maar het levert mij meer op en ik doe het omdat het goed voelt en niet alleen omdat het leuk verdiend. Omdat ik toch z’n 32-34 uur per week werk op het moment kan ik zeggen dat ik in elk geval dat aantal uren per week iets doe omdat het goed voelt en omdat ik het wil doen (en dus niet omdat ik het zou moeten doen). Dat is een betere score dan vorig jaar dacht ik zo.

 

Het antwoord van vorig jaar. 

19.8.2016

 

 


20.8.2017
Zondag

Heb je aardige buren?

Ja.

Omdat ik in een flat woon heb ik behoorlijk veel buren, maar voor deze vraag neem ik alleen mijn meest directe buren in beschouwing. Die waarmee ik in hetzelfde rijtje woon.

Het gezin aan de ene kant die altijd erg vriendelijk zijn en een superlief konijn hebben die wel eens zijn neusje onder het schut op het balkon doorsteekt.

Aan de andere kant een buurvrouw die ik iets minder goed ken, maar wel eens geholpen heb haar huis weer binnen te komen toen zij zichzelf buitengesloten had, altijd fijn om je buren te kunnen helpen zulke dingen scheppen toch een band denk ik.

En daar weer naast woont vriendin Tini. Ik blijf het geweldig vinden hoe wij jaren buren waren, beide gingen verhuizen en nu weer buren zijn! Eerst zat er een hele verdieping in een flat tussen, nu zit er nog maar één appartement tussen. Als we over een paar jaar weer beide verhuizen zul je zien dat er niks meer tussen zit en we echt, echt buren zijn! Zou ik leuk vinden haha!

 

Het antwoord van vorig jaar. 

20.8.2016

Byalien

Eén reactie

  1. Wat fijn dat je beter je grenzen kunt aangeven. Ik denk dat dat heel belangrijk is in deze maatschappij, veel mensen met die eigenschappen die jij noemde komen in een burn-out terecht. Fijn dat je je werk zo leuk vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.