Elke dag een vraag – Week 29

17.7.2017
Maandag

Wat is je favoriete seizoen?

Vind ik lastig.

In de winter beweer ik dat het de winter is, want zomer is veel te heet.

En in de zomer beweer ik juist dat ik het toch best aangenaam vind en dat de kou van de winter mij wat tegenstaat ineens.

Vroeger zei ik ook altijd zomer.

En ik denk dat dat ook het juiste antwoord is. Er zijn bepaalde factoren die ervoor zorgen dat ik zomer plezierig of onplezierig ervaar. Wanneer ik namelijk alleen maar werk in de zomer en die werkplek geen fatsoenlijke airco heeft dan hoor je mij wel eens klagen. Wanneer ik moet fietsen, of iets anders waar je in de zomer zeer bezweet van raakt, hoor je mij ook klagen. Ik vind zweten namelijk echt zo iets wat de zomer in het algemeen minder plezant maakt. Maar ben ik zoals nu lekker aan het werk op een koele plek en heb ik ook nog fatsoenlijk zon tijd over buiten werk om, dan moet ik bekennen de zomer toch best aangenaam te vinden.

 

Het antwoord van vorig jaar.

17.7.2016

 


18.7.2017
Dinsdag

Waar rijd je in of op?

In de auto en op de brommer.

En heel, heel, af en toe op de fiets.

 

Het antwoord van vorig jaar.

18.7.2016

 


19.7.2017
Woensdag

Wanneer voelde je je voor het laatst echt gelukkig?

Echt, echt gelukkig?

Denemarken 2012.

Echt gelukkig zijn is een bijzonder ongrijpbaar iets in mijn leven. Gelukkig kom ik tegenwoordig wel regelmatig in aanmerking voor het label ‘gewoon gelukkig’.

 

Het antwoord van vorig jaar.

19.7.2016

 


20.7.2017
Donderdag

Wat voor werk doe je?

Ik ben kassière bij de Spar in Leeuwarden.

Nu klinkt dat vrij saai. Of niet echt saai, maar de term kassière vind ik niet helemaal voldoenend voelen voor de werkzaamheden die ik doe. Eigenlijk ben ik allround supermarkt medewerker met de hoofdverantwoordelijkheid om kassière te zijn, ik ren namelijk net zo vaak door de winkel als dat ik achter de kassa sta en op sommige dagen maak ik ook broodjes.

Maar eigenlijk ‘gewoon’ kassameisje dus 😛

 

Het antwoord van vorig jaar.

20.7.2016

 


21.7.2017
Vrijdag

Waar maak je je zorgen over?

Dingen.

 

Het antwoord van vorig jaar.

21.7.2016

 


22.7.2017
Zaterdag

Wie mis je?

Oma.

 

Het antwoord van vorig jaar.

22.7.2016

 


23.7.2017
Zondag

Wat was de moeilijkste beslissing van vandaag?

Naar de auto of toch nog die raid doen?

We waren in de stad en er was ook een speciaal iets in Pokemon Go. Dit weekend kon je namelijk eindelijk twee van de legendary Pokemon vangen die al zo lang ontbraken. We waren alleen al een tijdje in de stad en de parkeertijd van de auto liep bijna af.

Net op het moment dat we terug naar de auto wilden gaan verscheen er ineens vlakbij ons een nieuwe baas om te verslaan. De legendary Pokemon Lugia. Na enige twijfel liepen we toch maar even naar de locatie om te zien of er meer mensen zouden zijn. Als er genoeg mensen waren, ongeveer 15 tot 20, dan konden we het wel snel proberen toch? Zo gezegd, zo gedaan. En er zaten inderdaad al mensen, die mensen waren heel blij om ons te zien en wij werden dan ook meteen aangesproken, of we ook speelden en wilden helpen. Tja, kan je geen nee tegen zeggen he.

Dus we wachtten of er meer zouden komen en die kwamen er. Al heel snel ook, mensen kwamen echt keihard aanfietsen om mee te doen. Echt wel leuk om eens mee te maken! Binnen enkele minuten waren we met 20 man en begon de raid. Echt super spannend, en ja hij was echt moeilijk. Zelfs met zoveel mensen scheelde het niks of ik lag eruit. Maar we wonnen en mijn laatste Pokemon stond nog, met een heel miezerig klein rood stipje in de meter voor het leven. ‘You Won!‘ Yes! 🙂

Vervolgens kreeg je de kans om de legendary te vangen. Dit was nog veel spannender en hoewel ik mij zo verheugd had op deze nieuwe speciale Pokemon was het mij niet gegund. Ondanks dat ik 13 pogingen kreeg lukte het niet en ontsnapte Lugia. Balen.. Echt balen.

Mijn vriend had een stuk meer geluk, eigenlijk niet want zijn eerste zes Pokemon overleefden het niet en hij moest terugkomen met nieuwe én hij kreeg minder pogingen om Lugia te vangen, maar hij had dus geluk want hij ving hem wel. Uiteraard gun ik hem dat, maar ik vond het echt ook wel even stom dat het mij niet lukte. Vooral omdat ze er maar een paar dagen zijn.

Maarja, snel teruggegaan naar de auto en we waren echt precies op de minuut nauwkeurig op tijd bij de auto. Hoera!

 

Het antwoord van vorig jaar.

23.7.2016

Byalien

Eén reactie

  1. Oh mijn favoriete seizoenen zijn de herfst en de lente. Vooral de lente vind ik leuk met alle diertjes die geboren worden. Er is niets mis mee om kassameisje te zijn, als je maar plezier hebt in wat je doet, dat is echt het allerbelangrijkste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.