ByAlien.nl waarom?

Alien 1

Ik heb al eens de vraag gehad waarom ik Alien gebruik in mijn naam. Dus ik dacht laat ik dat eens uit leggen. Ik heb heel lang getwijfeld over mijn site naam. 95% van de tijd die ik er over na dacht was iets met Alien erin niet eens een van de opties. Ik had vijf namen om uit te kiezen, die stonden op een memoblaadje op de binnenkaft van mijn agenda. Voor z’n anderhalf jaar. Ik weet niet waarom of wanneer ik ByAlien er onder schreef maar dit was echt vlak voordat ik mijn blog uiteindelijk startte. En zodra die er stond begon ik al vrij snel anderen weg te strepen. Binnen twee dagen vond ik al die andere vijf namen stom en bleef er gewoon niks anders over dan ByAlien. Ik heb het er nog met een paar mensen over gehad wat hun vonden en uiteindelijk was de reactie van mijn broertje het meest doorslaggevend. Ik legde hem uit waarom ik dacht dat het een goede naam zou zijn en hij was echt enthousiast. Als in echt oprecht enthousiast. Ik weet dat hij het ook zou zeggen als hij het niks vond dus ik was hierdoor wel redelijk overtuigd dat het een goed idee was. Ik maakte mijn blog dus maar aan onder die naam. Toch nog met enige twijfel.

We zijn nu drie maanden verder en ik vind het nu echt een goede keus. Ik ben de naam echt gaan waarderen en het klinkt me ondertussen bijna lekkerder in de oren om Alien genoemd te worden dan mijn echte naam. Het voelt gewoon echt alsof dit de goede naam is. Het past bij me en geeft deels ook aan waar ik over wil schrijven.

Maar het antwoord op de vraag dus.
Waarom ik mijn blog ByAlien.nl noemde. En hoe ik aan die naam kom.

Hoe je van iets slechts iets goeds maakt.

Alien komt van mijn naam Aileen. Heel logisch, toch vonden sommigen het blijkbaar alsnog een vreemde keus. Maar er zit een verhaal achter.

De eerste persoon die mij ooit Alien noemde was een klasgenoot waar ik sinds de brugklas mee in de klas zat. Laten we hem voor nu even S. noemen. Hij noemde me alleen niet Alien. Hij noemde me Een Alien. Ik was klein, verlegen en onzeker en kon dit er niet bij hebben. Mega irritant vond ik het! Zelfs al ging ik er nooit echt op in, toch bleven hij en zijn twee vrienden mij constant een Alien noemen.

Er ging best een tijd voorbij en ik was nog steeds een Alien. Toen begonnen vriendinnen van mij het ineens over te nemen. Ik was nog steeds klein, verlegen en onzeker en zei er maar niks van. Ik lachte het weg en deed alsof ik het wel grappig vond. Iedereen had wel gekke bijnamen voor zijn vrienden en met bijnamen kun je verwachten dat het niet de meest charmante naam zal zijn. En dat hoe meer weerstand je geeft hoe meer de naam zal blijven plakken. Dus prima ik ben een Alien.

Het voordeel was wel dat nu mijn vrienden mij Alien noemden, S. en zijn vrienden mij niet meer konden pesten met hun Alien opmerkingen. Maar daar was ik ondertussen ook al wel een beetje overheen. Later raakte ik zelfs nog wat bevriend met hem en kreeg hij zelf ook een bijnaam van mij. Namelijk Stalker. Positief bedoeld natuurlijk, net zoals hij mij ook vriendschappelijk een Alien noemde. De reden daarachter was dat hij echt elke keer ineens verscheen op plekken waar ik was. Ik fietste in the middle of nowhere en ineens fietste hij daar ook bijvoorbeeld. Stalker, als je dit leest, dankjewel! Ik ben ondertussen erg blij met mijn naam! No hard feelings there.

Alien is dus eigenlijk sinds de brugklas mijn enige bijnaam. Maar ik vond het nog steeds geen leuke bijnaam. Tot een paar jaar geleden. Toen ik wat meer over dingen ging nadenken. (Lees: teveel ging nadenken) Ik ging inzien dat aliens best wel tof zijn en dat synoniemen voor alien dingen als anders, niet van deze wereld en vreemd waren. En eigenlijk ben ik dat ook.

Ik voel mij in vele opzichten vreemd of raar als ik mezelf vergelijk met mensen. Alsof ik van een andere wereld kom. En dat is precies waar ik over wil schrijven in eerste instantie. Ik startte mijn blog omdat ik gewoon wilde schrijven. Maar ik schrijf toch het liefst over mijn persoonlijke mening en hoe dat uitwerkt in de wereld. En ik kom verassend vaak tot de conclusie dat mijn mening niet werkt. Of het op een andere wereld wel werkt weet ik niet verder maar het valt me gewoon echt vaak op.

Ik analyseer dingen het liefst kapot en hoe meer ik dat doe hoe meer redenen ik verzin die bewijzen dat ik inderdaad een alien ben. Mijn eigen ouders hebben zelfs in de krant gestaan met hun foto en verhaal waarvan de titel was: ‘Wij komen van een andere planeet.’ Ik bedoel hoe meer bevestiging wil je hebben..?

image-2016-01-24

Ik ben een alien en ik ben er trots op! Normaal is ook maar zo normaal.

Toch hoop ik mijn planeet ooit nog te vinden.

Bedankt voor het lezen!

Byee ♡

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.