9.2.2016 – Falen of nooit proberen?

9.2.2016

Falen of nooit proberen?

Lastig..

Met nooit proberen kom je niet ver naar mijn idee. Ik raad mensen dan ook liever aan dat ze gewoon moeten proberen voor hun doelen te gaan dan dat ze maar niks moeten doen.

Toch faal ik niet graag. Niemand faalt graag denk ik. Je kunt er wel van leren maar met sommige dingen is het gewoon simpelweg heel erg wanneer je faalt.

Op persoonlijk gebied vind ik het persoonlijk niet zo erg. Ik leer veel van mezelf als ik fouten maak. Maar ik zal niet snel een grote gok wagen op financieel gebied bijvoorbeeld. Zelfs wanneer de kans nog groot is dat ik er profijt uit zal halen twijfel ik te erg en probeer het niet. Ik ben veel te bang om te falen en daar nog jaren last van te hebben. En mijn ervaring op persoonlijk gebied leerde mij dat wanneer ik te panisch ben om een besluit goed te nemen het altijd slecht uit pakte.

Dus ik denk een perfecte balans van beide?

Maar de vraag suggereert eigenlijk zelfs dat je Of altijd faalt. Of nooit probeert. En als het dan dus al duidelijk is dat ik altijd zal falen ga ik het natuurlijk ook niet proberen.

Misschien dan toch nooit proberen?

Wat een moeilijk gestelde vraag!

Byalien

2 reacties

  1. Nou wel un beetje, maar in het engels zeggen ze
    If you fail, try, try and try again.
    Blijf het proberen, en als je faalt probeerhet opnieuw en weer opnieuw.
    Als je denkt dat het de moeite waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.