9.11.2015 – Ben je ergens bang voor?

9.11.2015

Ben je ergens bang voor?

Ja. Voor best wel veel dingen eigenlijk kwam ik achter toen ik over deze vraag nadacht..

Ik heb in elk geval een noembare en zichtbare angst voor spinnen. Zelfs als ik op mijn telefoon foto’s van spinnen tegen kom doe ik serieuze moeite om mijn duim om de spin heen te bewegen met het scrollen zodat ik de spin niet ‘raak’. Buiten in de herfst kan het echt behoorlijk lastig zijn. En ik kan serieus niet uitleggen waarom ik ze zo eng vind. Zat andere beesten met veel pootjes die ik niet eng vind.

Spinnenfobie

Ik zou voor de tweede optie gaan waarschijnlijk..

Maar verder ben ik ook best wel bang voor het onbekende en de toekomst. Of dat mij misschien zomaar iets kan overkomen. Of dat mijn vrienden of familie iets overkomt.

Ik ben bang dat de tijd sneller gaat dan ik door heb en er ineens een moment komt dat ik mijn doelen niet behaald heb en het te laat is.

Ik ben bang nooit genoeg geld te zullen hebben om normaal te kunnen leven. En ik ben bang nooit een baan te zullen vinden die echt bij mij past. Ik ben bang voor een depressie en voor een heleboel ziektes. Bang voor het ongeluk in het kleine hoekje. Bang voor domme pech. Bang om oud te worden maar ook bang om niet oud te worden.

Bang voor zoveel dingen maar over het algemeen heb ik hier niet zoveel last van. Er zijn wel paniek momenten, maar over het algemeen kies ik er wel voor om mezelf niet gek te laten worden hierdoor.

 

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.