7.12.2016 – Wanneer heb je voor het laatst gevolgen?

7.12.2016

Wanneer heb je voor het laatst gevolgen?

Misschien in een vorig leven..?

Ik heb nog nooit gevlogen. 

Het dichtste dat ik bij vliegen kwam was toen ik klein was en met een paraplu van een paaltje afsprong in de hoop dat ik zou blijven zweven, net als in cartoons, maar dat bleek niet het geval. Ik leek wel iets langzamer te vallen dus het was alsnog een geslaagd project vond ik toen. 

Het is niet dat ik niet zou willen vliegen hoor. Eigenlijk is het juist één van de dingen die ik het liefst zou doen. Het is gewoon dat vliegen vrij prijzig is en als het dat al eens niet is in verband met een leuke actie, dan is het vliegveld alsnog zo ver weg voor mij dat ik aan de reis daarnaartoe net zoveel kwijt ben als aan het vliegticket. Veel mensen zeggen dan ‘Ja, maar voor 100 euro heen en weer is toch helemaal niet duur?!’ Nouja.. Dat is wel 1/6e van mijn huidige inkomen en je wilt toch ook nog eten, drinken, dingen doen en het liefst een overnachting erbij? Ik hoef echt niet daar al naartoe om te beseffen dat zulke ‘goedkope’ reisjes altijd duurder worden dan gepland. En voor iedereen die dan zegt: ‘Gewoon doen!’ (Dat zijn er nog verassend veel namelijk!) Ik zou willen dat ik dit soort dingen ‘gewoon’ kon doen, maar mijn verstand zegt mij dat ik eerste levensbehoeftes belangrijker moet vinden.. 

Ik heb vorig jaar wel een paspoort aangevraagd in plaats van een ID kaart. Dit vonden een aantal dan juist weer gek, want een ID is toch wel genoeg? Maar ik heb zeker in de planning staan om de aankomende tien jaar te reizen dus ik vond het verstandig om alvast een paspoort te nemen zodat ik tegen die tijd niet alsnog een paspoort moet kopen. Die paspoort, ID kaart en rijbewijs mensen verdienen namelijk al genoeg geld op deze rare manier. 

 


Het antwoord van vorig jaar.

7.12.2015

Byalien

Eén reactie

  1. De laatste keer was heel lang geleden in 1991 samen met Lucje toen mijn vader overleden was.
    Daarvoor heb ik wel regelmatig gevlogen. Ja ik woonde in Engeland dus betaalde mijn moeder en dan kwam ik een maand naar Nederland toe met mn toen kleine kinderen. Met Jared heb ik ook gevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.