7.11.2016 – Welke eigenschappen zou je willen bezitten?

7.11.2016

Welke eigenschappen zou je willen bezitten?

Ik zou graag wat socialer willen zijn. Of in elk geval meer plezier zou beleven aan menselijke groepsactiviteiten. Ik doe het wel eens, maar ik vind het vaak niet leuk om te doen.

Vorig jaar schreef ik bijna precies hetzelfde!

Ik schreef vorig jaar ook nog iets anders zag ik. Dat kwam dit jaar totaal niet in mij op. Ik schreef dat ik graag wat vaker het positieve wil zien in plaats van het negatieve. Ik heb daar het afgelopen jaar aan gewerkt en ik moet zeggen dat dat dus best gelukt is. Al moet ik er dan ook bij zeggen dat ik op het moment echt weinig heb om te klagen. Het leven maakt het mij voor de veranderding eens makkelijk om positief te denken.

Het eerste punt zal hetzelfde blijven waarschijnlijk. Want ondanks dat ik wel graag socialer zou willen zijn, heb ik gemerkt dat het er gewoon niet in zit. Ik kan mijn best doen en dan gaat het een tijdje goed. Maar uiteindelijk werd ik er toch niet gelukkiger van, vooral gestrester, dus ik verviel weer in mijn oude patroon. Letterlijk oud, want ik realiseerde mij dat ik als kind ook niet echt sociaal was. Ik was erg op mijzelf en vond dat ook helemaal niet erg. Het zit er gewoon van nature in en zo erg vind ik dat dus helemaal niet. Het enige nadeel blijft dat het leven ‘makkelijker’ is of kan zijn als je deze eigenschap wel bezit. En dat ik nogal eens iets geks doe in publiek omdat ik mij gewoon geen houding weet te geven. Ook niet heel erg, want ik heb hierdoor ook goed om mijzelf leren lachen en schaam mij verder niet heel erg meer, maar soms is het gewoon stom.

 


Het antwoord van vorig jaar.

7.11.2015

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.