6.10.2016 – Wat ligt er op dit moment in je wasmand?

6.10.2016

Wat ligt er op dit moment in je wasmand?

Bijna niks.

Ik heb net de was gedaan. En er liggen alleen nog dingen die er niet bij in konden. Zoals drie vaatdoekjes, die waar je de keuken mee poetst en die wil ik niet bij de normale was hebben. Er ligt ook nog een rood shirt van mijn vriend, ik vind rood z’n enge kleur om in de wasmachine te doen. Vooral omdat mijn joggingbroek een witte streep heeft die ik niet roze wil hebben. Dus ik besloot dat ene rode shirt eruit te houden. En dan ligt er nog een bh, die was ik niet meer in de wasmachine omdat elke keer wanneer ik dat wel doe ze helemaal vervormd raken. Eerder deed ik dat altijd wel zonder problemen, maar het type bh die ik nu draag waardeert de wasmachine minder goed. Dus handwas.

Ontzettend fijn om eens niet zoveel was te hebben. In ons vorige huis was er namelijk maar minimale ruimte om de was te drogen dus lag er vaak nog veel meer te wachten op de wasmachine. Vreselijk vond ik dat. Vooral dat wanneer je dan net de was gedaan hebt het nog eens twee dagen voor je neus in het zicht hangt te drogen. Tegenwoordig zet ik gewoon elke keer de machine aan wanneer er genoeg was is. En mocht het zich toch opstapelen dan gooi ik meestal alles op één dag in de machine en droog dan alles gewoon samen in een aparte kamer uit het zicht.

De grootste tip die ik geven kan op het gebied van makkelijk wassen is dat je gewoon maar één kleur moet hebben. 99% van mijn kleding is zwart en die andere 1% is donker. Ook de handdoeken. En ook mijn vriend heeft bijna alleen maar zwarte kleding. Dus dat kan allemaal bij elkaar in. Bijna te makkelijk. Ik maak nog wel eens onderscheid tussen dunne stof en dikke stof, oftewel kwetsbare stof en niet kwetsbare stof. Maar stiekem gooi ik meestal alles gewoon bij elkaar zonder er op te letten. Alleen vieze vaatdoekjes was ik dus wel apart.

 

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.