4.8.2016 – Wie heb je voor het laatst uitgescholden?

4.8.2016

Wie heb je voor het laatst uitgescholden?

Dat weet ik serieus niet meer eigenlijk..

Niet dat ik weinig scheld ofzo verder hoor. Ik ben mij er vaak pijnlijk bewust van dat ik te veel, te vaak en ook nog eens met de verkeerde woorden scheld.

Men zegt wel eens dat dat niet heel ladylike van mij is. Maar van die uitspraak ga ik eigenlijk alleen maar harder en grover schelden. Want omdat ik een vrouw ben mag ik mij meteen ook niet meer op een bepaalde manier uiten..? Tegenwoordig valt het wel weer wat mee, maar er zijn tijden geweest dat men zich echt te veel met mijn uitspraken bezighield. Wat mij dus echt vreselijk stoorde. 

Toch heb ik ook wel dingen gezegd waar ik vreselijk spijt van heb gehad, maar ik zie dat meer als leermomenten. Ik zal voortaan dat woord of die zin niet meer gebruiken. 

Toch heb ik geen idee meer wie ik als laatst uitgescholden zou hebben. Komt vooral omdat ik bij voorkeur niet op mensen scheld, maar op voorwerpen en situaties. 

Als ik dan toch een poging moet doen dan gok ik dat het op iemand van werk is. Het loopt niet zo soepeltjes en toen ik van de week wakker gebeld werd met de vraag of ik kon werken, juist op de dag waarop ik al tijden geleden vrij gevraagd had heb ik toch echt wel een paar zinsversterkers eruit geflapt. Al dan niet aan de telefoon, maar achteraf pas. Wel zo professioneel.

En anders zou het vast gemeente Leeuwarden kunnen zijn. Die pipo’s daar doen echt alsof ze achterlijk zijn en eerlijk is eerlijk, hun zijn op dit moment wel echt mijn favoriete scheldopbject. Bij voorkeur ook om nieuwe (ergere) scheldwoorden op uit te proberen. 

Soms is het namelijk ook gewoon leuk om te horen hoe een bepaald scheldwoord klinkt als je het uitspreekt. 

Byalien

2 reacties

  1. Ik scheld ook nooit mensen uit in hun gezicht!! Maar soms als ze er niet zijn en ik ben in mn eentje nou dan kan ik wel goed schelden!!!!

  2. Herken mezelf hier wel een beetje in 😛 ik scheld niet graag mensen uit, maar situaties mogen wel eens wat lelijke woorden van mij horen. Irritant als mensen zich teveel met je uitspraken bemoeien. Leren van bepaalde momenten is goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.