4.5.2017 – Wat is een opvatting van jou waar veel mensen het mee oneens zijn?

4.6.2017

Wat is een opvatting van jou waar veel mensen het mee oneens zijn?

Die over het hebben van een relatie.

Veel mensen die ik spreek over het onderwerp lijken heel anders over relaties te denken. Veel makkelijker lijkt het. Je probeert het even uit en als het niks is ga je weer verder. Dat is dus echt totaal niks voor mij. In mijn ogen bereik je daarmee niks. Alleen een hoop gebroken harten, of dat nou die van jezelf of die van je tijdelijke partners is. Je komt er misschien achter wat je zoekt in iemand of wat juist niet, maar alsnog heb je daar toch niet veel aan. Je moet dan nog maar net een persoon tegenkomen die al die plusjes heeft en de minnetjes niet. Dat is toch super moeilijk! Ergens snap ik dan ook wel dat je altijd blijft zoeken naar iemand.

Zoals je misschien weet heb ik al heel lang een vaste relatie. Deze dag toevallig zelfs tien jaar! En ik moet eerlijk bekennen dat ik bovenstaande alleen maar weet van zien en horen, maar mensen zeggen ook wel eens dat ze het zoeken zat zijn en dat ze gewoon een relatie zouden willen als die van mij/ons. Maar wat naar mijn idee de meesten wel vergeten is dat dat natuurlijk ook niet zomaar ging en dat ook bij ons niet alles altijd perfect was.

Je wilt echt niet weten hoeveel shit wij overwonnen hebben in de afgelopen tien jaar. Er zijn momenten geweest waarop ik bijna zeker wist dat ik nooit zou kunnen zeggen dat wij tien jaar samen waren, maar toch kan ik dat nu zeggen. Alleen maar omdat wij allebei toch elke keer weer moeite voor elkaar wilden doen. Het is best lastig om langzaam je leven te gaan delen met iemand en het is ook logisch wanneer er af en toe dingen botsen wat de nodige drama met zich meebrengt. Soms hoef je zelf niet eens iets te doen en komt de drama gewoon aanwaaien. In het begin veroorzaakte dat alleen maar meer drama, maar langzaam leerden wij hoe wij samen om konden gaan met drama en maakte het ons sterker. Toch duurde het echt jaren voordat ik helemaal zeker wist dat dit goed zou komen. Wat ik wel al sinds de aller eerste dag wist is dat ikzelf er alles zou doen om onze relatie goed te houden. En dat heb ik gedaan, en hij ook. En we zijn nu nog samen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik het idee heb dat heel veel mensen het die eerste shit niet waard lijken te vinden. Bij de eerste hobbels gaan ze het al ergens anders zoeken en zo vind je naar mijn idee waarschijnlijk nooit de juiste persoon. Want je zult gewoon niet snel iemand vinden waarbij alles helemaal 100% perfect is. Geef je het echter beide een goede kans en doe je oprechte moeite voor elkaar, dan kan je bijna overal uitkomen. Op lange termijn zul je dat eigenlijk wel moeten, want je geliefde (en jij ook) zal als het goed is veranderen de komende jaren. Niemand blijft altijd precies dezelfde persoon als toen je hem/haar leerde kennen, dat zou ook niet goed zijn, maar dat betekent juist wel dat je die veranderingen en hobbels samen aan moet kunnen. Als er geen slechte tijden zijn kunnen er ook geen goede tijden zijn, alleen maar gemiddelden.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

4.6.2016

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.