4.12.2016 – Welke gedachte schiet het vaakst door je hoofd?

4.12.2016

Welke gedachte schiet het vaakst door je hoofd?

Ik denk die waar ik mijzelf herinner aan iets wat ik nog zou moeten doen.

Ik praat de hele dag in mijn hoofd met mijzelf, maar de gedachten die het vaakst door mijn hoofd gaan hebben vooral te maken met dingen die ik nog moet doen. Zoals: ‘Zet de wasmachine nog even aan!’ ‘Schrijf je blog nog even.’ ‘Afwaaass!’ ‘Er ligt daar iets, ruim het even op.’ ‘Je zou echt weer eens even met die en die moeten praten!’ ‘Check je mail nog even en reageer dan ook nog even op die 30 whatsappjes!’ En zo nog een stuk of honderd dingen meer.

Je zou kunnen stellen dat ik daardoor nooit iets vergeet, maar dat is verre van waar. Ik vergeet juist heel vaak iets. Dat komt omdat die gedachten zich vaak op hetzelfde moment opstapelen en dan kan ik er weinig mee. Ik móet het opschrijven. Anders doe ik één of twee van al die dingen en ben vervolgens totaal vergeten wat al het andere was en dat schiet gewoon niet op. Ook is dat erg frustrerend, want ik weet dat er meer was om te doen en dat geeft dan z’n onrustig gevoel. Meestal schrijf ik dan ook alles op in mijn boekje en hoewel dat een stuk fijner gevoel geeft blijven deze gedachten wel vaak aanwezig.

 


Het antwoord van vorig jaar.

4.12.2016

Byalien

Eén reactie

  1. Mmmm ik probeer niet te vaak na te denken. Daar oefen ik al jaren op.
    Want dan gaat het altijd te diep en dan zink ik te ver, vaak.
    Houd me liever bezig met het moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.