31.3.2017 – Vind je dat je de wet mag overtreden om iemand te redden? Waarom?

31.3.2017

Vind je dat je de wet mag overtreden om iemand te redden? Waarom?

Sowieso.

Wetten zijn er juist om mensen te beschermen toch? Als dat niet zo is ben ik in elk geval van mening dat dat hun functie zou moeten zijn. Maar wanneer de wet niet genoeg is om iemand te beschermen en iemand anders een wet zou moeten overtreden om diegene alsnog te redden, dan is dat toch eigenlijk al een reden die goed genoeg zou moeten zijn? Ook krijg ik altijd het idee dat sommige wetten elkaar, of zelfs zichzelf, tegenspreken. Vaak omdat ze verouderd zijn en niet berekend op de tijd waarin wij nu leven.

Dus ja, ik zou zeker zeggen dat je dat zou mogen doen. Ik weet in elk geval wel dat mocht ik in een situatie komen waarbij ik iemand kan redden, ik niet eerst een wetboek erbij ga pakken om te kijken of dat eigenlijk wel mag. En ik hoop in elk geval ook zelf nooit in een situatie te komen waarbij mijn leven van een wet afhangt.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

31.3.2016

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.