30.9.2016 – Welk huishoudelijk klusje vind je stiekem leuk? 

30.9.2016

Welk huishouderij klusje vind je stiekem leuk?

Swifferen en stofzuigen.

Vroeger als kind vond ik Swifferen volgens mij al leuk. Ik kan mij vrij goed herinneren hoe ik soms snel door het huis ging met de Swiffer en mij heel volwassen voelde. Ook zat er toen al een beginsel van mijn soort van ocd in mij en had ik een hekel aan dingetjes op de vloer. Dus swifferde ik soms en dan was ik helemaal blij. Stofzuigen haatte ik als kind trouwens, dat was té volwassen, dus dat deed ik het liefst nooit.

Toen ik in Leeuwarden ging wonen hadden we tapijt en kon ik niet meer Swifferen, dat vond ik super jammer, maar nu was de stofzuiger mijn nieuwe vriend. Die gaf eigenlijk zelfs een beter resultaat. Mijn haat aan dingetjes op de vloer werd ook wat erger.

Sinds het nieuwe huis hebben we een laminaat vloer en kan ik eindelijk Swifferen. Dat doe ik dan ook bijna tien keer per dag. Ik weet niet of wij gemiddeld gezien meer kruimels maken dan anderen, maar het lijkt wel zo. En anders is het Scarlett wel met haar haren. Dus tien keer Swifferen. Het is extreem voldoenend om te doen. Mijn haat aan dingetjes op de vloer heeft ook een hoogtepunt gemaakt. Ik loop graag op blote voeten en zo ongeveer bij elk ding, kruimeltje of haartje wat onder mijn voet komt raak ik gefrustreerd en loop ik weer naar de stofzuiger. 

Hebben anderen dat ook? Ik wil niet zeggen dat het een fobie is, maar ik kan gewoon niet tegen dat gevoel of het idee. Ook van die mensen die hun schoenen aandoen zonder hun sokken af te vegen. Straks zitten er dingetjes aan je sok en komen die nu in je schoen! Alleen het idee al maakt me gek. Is dat raar? Als ik het zo terug lees lijkt het wel bijna een fobie namelijk haha! Maar het zit er altijd al in bij mij, het wordt alleen erger naarmate ik ouder word.

Dus ja, alles wat dingetjes van de vloer haalt is geweldig voor mij. Ik wil dan ook nog heel graag een kruimeldief. Z’n handstofzuiger. Ideaal lijkt me dat!

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.