3.8.2016 – Ben je een dierenvriend?

3.8.2016

Ben je een dierenvriend?

Ja, ja, ja en ja!

Ik weet nog dat ik toen ik klein was vaak vertelde dat ik dieren veel leuker vond dan mensen. Ik kan mij zelfs nog heel goed een gesprek met buurman Sjaak herinneren, terwijl we met zijn hond Dixi liepen, waarin ik hem vertelde dat ik nooit zou trouwen of een relatie krijgen want mensen (en vooral jongens) waren toch maar stom en met dieren mag je nou eenmaal niet trouwen. Hij zei lachend dat hij dacht dat ik daar uiteindelijk wel anders over zou denken. 

Nu, z’n 16/18 jaar later denk ik dat ik hem toch gelijk moet geven. Want ik heb nu wel een relatie en die zou ik toch echt niet willen inruilen voor een dier. Maar vroegah was ik er helemaal van overtuigd dat ik nooit een mens tegen zou komen waar ik mijn leven mee zou willen spenderen. Ik zag mijzelf toen al als crazy cat lady haha.

In mijn gehele jeugd waren mijn dieren waarschijnlijk dan ook betere vrienden van mij dan mijn echte mensenvrienden dat waren.

Tegenwoordig is dat wel een beetje anders, maar toch blijf ik het ergens nog steeds eens met mijn jongere zelf die beweerde dat dieren veel beter zijn dan mensen. Want dat vind ik nog steeds. Hoe langer je erover nadenkt, hoe meer ik tot de conclusie kom dat de mens opzichzelf gewoon een afschuwelijk wezen is. De planeet zou zoveel beter af zijn zonder ons..

Verder vind ik dieren ook gewoon veel makkelijker in omgang. En voel ik me vaker en sneller op mijn gemak in het gezelschap van dieren. Dit plaatje vond ik een tijdje geleden en dit is echt heel erg van toepassing op mij. 

Altijd wanneer ik voor het eerst bij mensen thuis ben hoop ik dat ze dieren hebben. Mocht het ongemakkelijk worden dan helpen dieren altijd om dat beter te maken. En zelfs al ben ik niet voor het eerst bij iemand thuis dan nog waardeer ik het wanneer hun dieren binnen handbereik zijn. (Bijna) niks is beter dan wanneer jou dier besluit dat ik zijn aandacht waard ben en uit het hele gezelschap mij kiest om bij te zitten.

Voel je niet gekwetst wanneer mijn halve aandacht naar je dier gaat.. Ik houd gewoon echt heel erg van dieren. Alle dieren ♡

Behalve muggen.

Ik heb oprecht een hekel aan muggen.

Byalien

2 reacties

  1. Leuk artikel!
    Ja ik houd ook van bijna alle soorten dieren.
    En vind het ook fijn als mensen dieren hebben dat zegt iets over een mens.
    Mensen die niet van dieren houden kun je niet vertrouwen denk ik altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.