3.6.2016 – Waar kun jij je heel boos over maken?

3.6.2016

Waar kun jij je heel boos over maken?

Veel dingen.

Maar vooral over onrecht. Specifiek wanneer iemand mij onrecht aandoet kan ik enorm kwaad worden. Maar ook als ik zie dat een ander onrecht aangedaan word kan ik behoorlijk boos worden.

Maar ik kan mij over veel dingen boos maken. Kijk maar naar een willekeurige plaats in de wereld, maar vooral naar de armste gebieden. En kijk anders naar de natuurgebieden die nog over zijn of het koraal dat langzaam afsterft. Er zijn teveel dingen waar ik me boos om kan maken. En dat zal helaas nog wel een tijdje zo blijven.

Men zegt dan wel eens: ‘Maak je toch niet zo druk om die dingen!’ Maar het voelt voor mij een beetje leugenachtig om bij zulke dingen maar weg te kijken en te doen alsof het er niet is.. Niet dat ik er altijd meteen iets aan kan doen, maar het vergeten is ook niet de oplossing!

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.