3.4.2016 – Wat heb je vannacht gedroomd?

3.4.2016

Wat heb je vannacht gedroomd?

Ik hoopte vannacht een leuke of lucide droom te hebben zodat ik hier een leuk of interessant verhaal neer kon zetten.

Helaas was ik daar veel te moe voor gisteravond en kon ik me daar niet lang genoeg op concentreren. Ik viel ik een ‘dromeloze’ slaap. Tegen de ochtend werd ik wakker en viel opnieuw in slaap.

Dit keer droomde ik wel maar de droom was zo ontzettend vreemd dat hoe meer ik er over na denk, hoe vreemder en onverwoordbaarder (is dat een woord?!) het word. Alweer geen spannend verhaal dus.

Om het goed te maken heb ik een andere droom voor jullie. Vroeger schreef ik mijn dromen namelijk altijd op. Deels om het kwijt te raken, deels omdat ik dacht dat ik rijk en beroemd zou kunnen worden dankzij mijn geweldige film-concept dromen. En dankzij mijn verhuizing heb ik mijn dromenboekje terug.

Terwijl ik dat boekje weer doorlees realiseer ik mij dat mijn dromen enorme overeenkomsten vertonen qua onderwerp. Ook in ontzettend veel dromen die ik gehad heb nadat ik stopte met schrijven komen deze onderwerpen terug. Ik heb die link alleen nooit eerder gelegd.

Al jaren droom ik over dezelfde vreemde gebouwen en kamers en ik snap niet waarom die ruimtes constant terug kwamen. Nu ik dit boekje lees, lees ik weer over die kamers! Ik was dat eigenlijk al vergeten uit die oude dromen, maar ik droom telkens over dezelfde dingen! Maar waarom..?

Kleine spoiler, ik droomde nooit over regenbogen, eenhoorns en princessen. Want dat zou natuurlijk geen goede horror film worden.

Terugkerende onderwerpen zijn zwembaden, familieleden maar dan net even anders, mijn huisdieren, kerkhoven en kerkers, bijna al mijn fobieen, ziektes en de dood. Wat ben ik toch een gezellig en vrolijk persoon..

Ik heb nu al best een heel verhaal staan dus ik kies even een ‘korte’ droom uit.

Deze is al van een tijdje terug. Ik droomde dit toen ik 18 was. Toch heb ik de afgelopen jaren nog vaak aan deze droom gedacht.

Een gezellig dagje zwemmen,

Ik ben in een zwembad waar ik nooit eerder was. Een groot vierkant bad, het was er gezellig druk en ik vermaakte me goed. Ik nam een diepe duik en terwijl ik de bodem bijna raak met mijn vingertoppen, voel ik ineens een felle pijn in mijn voet.
Geschrokken kijk ik om, het water is ineens rood gekleurd en ik realiseer me dat ik oog in oog sta met een haai..
Ik zwem als een gek omhoog en wil uit het zwembad. Maar de randen lijken ineens meters hoog, de trappetjes zijn verdwenen en alle vrolijke badgasten waren ineens veranderd in haaien.
In totale paniek probeer ik op de kant te klimmen maar telkens glijd ik uit of word ik teruggetrokken door een haai.
Alles word zwart en ik val voor de laatste keer in het water.
Het volgende moment word ik overvallen met het geluid van gillende kinderen op de glijbaan. Ik ben terug op de kant! Iedereen is terug! Er zijn geen haaien!
Ik kijk naar beneden, mijn  rechtervoet is weg..

En toen werd ik wakker.

Verklaring?
1. Ik houd niet zo van zwemmen.
2. Ik vind haaien geweldig mooie beesten maar ben er toch ook erg bang voor.
3. Ik ben doodsbang ergens vast te komen zitten of ergens niet snel of makkelijk weg te kunnen.
4. En ik ben erg bang dat er ooit iets met mijn benen of voeten zou kunnen gebeuren omdat ik dan vaker te maken zou krijgen met situaties zoals bij punt 3.

Deze combinatie is een perfecte basis voor deze droom.

Ik ben zelf erg geïnteresseerd in dromen enzo. Ik ben er veel mee bezig en denk er veel over na. Ik vond het dan eigenlijk ook heel leuk om dit stukje te schrijven dus misschien dat ik mijn andere dromen ook nog eens zal opschrijven.

Hebben jullie ook van dit soort gekke dromen, of denk je er eigenlijk niet zo over na?

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.