29.10.2016 – Wat is je favoriete filmgenre?

29.10.2016

Wat is je favoriete filmgenre?

Dat is nog steeds hetzelfde en ik denk ook niet dat ik hier ooit een ander antwoord zou invullen.

Horror en thriller.

Al heb ik er ondertussen een soort variatie op gevonden. Namelijk de psychologische horror films. Waarbij er dus echt een achterliggend psychologisch iets achter zit. Zo ben ik dol op de film serie Black Mirror op Netflix. Het is een serie van korte los van elkaar staande films. De eerste film uit deze serie is ook meteen een goed voorbeeld. Het is ontzettend fucked up, maar ook echt! En de plottwist op het eind maakt dat je helemaal met afschuw op de bank zit. Ik wil niets spoilen, maar het is echt een goed verhaal. Hoe het inspeelt op je gedachten en op hoe de gemiddelde mens van nature is vind ik geweldig. Dat is eigenlijk wat ze doen. Ze spelen in op bepaalde kwesties en overdrijven alles, maar nog net op z’n manier dat het wel echt zou kunnen en drukken je dan nog even met je neus in de feiten van het aparte menselijk bestaan.

Ik vind het lastig uit te leggen, maar ik houd ervan als een film met je hoofd fucked. Ben je benieuwd? Netflix Black Mirror even. De afleveringen waar ik het meest over na kon denken waren seizoen 1 aflevering 1, over een ontvoering en een bizarre opdracht en seizoen 3 aflevering 1, over hoe fucked up social media eigenlijk is. Vooral die tweede vind ik enorm on point.

 


Het antwoord van vorig jaar.

29.10.2015

Byalien

Eén reactie

  1. Ik vind ieys met actie en cowboy films
    Ben nu een soort horror aan het kijken maar meer psychologies dan echte horror
    Met enge muziek I am the pretty thing that lives in the house.
    Very strange!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.