29.10.2015 – Wat is je favoriete filmgenre?

29.10.2015

Wat is je favoriete filmgenre?

Mijn favoriete filmgenre is eigenlijk al mijn hele leven hetzelfde. Ik hield al van horror toen ik nog zo klein was dat ik er ernstige nachtmerries van kreeg.
Ik herinner me nog goed de nacht die volgde op de avond dat ik besloot The Ring te gaan kijken. Die film met dat enge meisje wat uit de tv kroop. Toen hij afgelopen was voelde ik mij optimistisch en besloot ook de dvd The Grudge er nog even in te doen. Die andere film met dat enge meisje. Ik geloof dat ik van die tweede film ongeveer 5 minuten gezien heb voordat de scène kwam waarin iemand een donkere zolder op klimt rond kijkt en dat dan op het laatste moment ineens aangevallen word door het enge meisje. Ik heb hem super snel uitgedrukt en heb alle lichten in mijn kamer aangezet omdat ik echt dood en doodsbang was. Nadat ik na drie uur proberen echt niet in slaap kon komen heb ik de tv weer aangezet om vervolgens de verdere nacht baby programma’s te kijken om minder bang te worden. Ik besloot toen nooit meer zulke films te kijken en deed het vervolgens toch weer want horror en thrillers zijn eigenlijk de enige soort films waarbij ik me echt kan vermaken. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen.

Ik ben dan vooral fan van horror films waar ik dus echt bang van word. En die zijn er helaas weinig. Ze zijn opvallend genoeg vaak Aziatisch. Verder ben ik ook echt dol op films waar je eigenlijk de gehele film geen idee hebt waar je naar aan het kijken bent en dat dan op het einde ineens alles in een paar minuten helemaal duidelijk word.

En wil je zeker weten dat de film die je uitzoekt goed in de smaak zal vallen bij mij dan moet je met een zombie film aan komen. Ik heb een hekel aan slechte films, maar alleen bij zombie films vind ik dat niet echt storend. Zombies zijn altijd goed.

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.