29.1.2016 – Wat is je kledingmaat?

29.1.2016

Wat is je kledingmaat?

Dat verschilt per winkel nog al eens.

Qua tops neem ik al jaren bijna altijd de kleinste maat mee.

Met broeken is het iets lastiger. Een tijd terug had ik echt nog een hele moeilijke maat. Namelijk maat 42/xl en die paste soms nog niet. Een grotere maat was er vaak niet dus dat was best lastig. En vervelend voor je zelfbeeld, want hoewel ik niet in maat extra large paste, voelde ik me totaal niet extra large. Maar als je dan vijf broeken in de grootste maat past en ze allemaal lang niet dicht passen begin je daar uiteindelijk vanzelf aan te twijfelen.

Nu heb ik met broeken, afhankelijk van de winkel, maat 36/s of 38/m. En die zijn er bijna altijd wel. Nu pakte ik de laatste keer toch nog weer een 40/l, omdat ik de 38/m en de 36/s echt veel te klein vond lijken. Uiteindelijk moest ik toch nog wel de 38/m pakken en ook die was nog iets aan de ruime kant. Ik houd alleen totaal niet van veel te strakke broeken dus nam ik gewoon de 38/m.

Elke keer dat ik de was doe verbaas ik me nog wel steeds over mijn mini broeken..

Verder vind ik maten niet echt belangrijk en wil ik graag deze gelegenheid pakken om te zeggen dat je niet op de maten moet letten. Op mijn werk kom ik zoveel meiden tegen die geen 40/l willen proberen want ‘No way dat ik een L aan doe’ zeggen ze vaak. Terwijl het vaak buitenlandse maten zijn die gebaseerd zijn op andere maatgevingen dan die voor de Nederlandse vrouw. Dus kijk vooral gewoon niet naar de maat en koop een broek waar je je fijn in voelt. Toch niemand die de labeltjes in je broek gaat controleren?

Ongeacht je maat, de goede maat staat altijd het beste! ♡

Byalien

7 reacties

 1. Ja ik heb ook moeilijkheden met broeken, soms armen vol en dan past echt niks.
  Maar ik realiseer me ook dat het ligt aan de vrouwen die ze gebruikte als maat in de landen waar de broeken gemaakt zijn.
  En die zijn vaak niet onze maten.
  Dus het ligt niet aan ons.
  Ik heb nu zo’n beetje maat 42 bij C&A maar bij
  MS mode heb ik M. Dus ja.Dan weet ik het ook niet meer ben allang blij als een broek past.

  • Jaa, en als die dan past goed onthouden en hopen dat het de volgende keer daar weer lukt.
   Of meteen twee kopen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.