28.12.2016 – Wat zijn je goede voornemens voor het komende jaar?

28.12.2016

Wat zijn je goede voornemens voor het komende jaar?

Ik heb geen goede voornemens. Ik heb wel plannen en doelen uiteraard, maar de term ‘goede voornemens’ past niet zo in mijn woordenboek. Het verwijst teveel naar alleen het nieuwe jaar en ik zet mijn doelen liever niet op per jaar.
Plannen maken wanneer die nodig zijn is veel logischer en realistischer.

Bij voornemens denk ik meer aan alles wat afgelopen jaar fout ging en wat ik aankomend jaar beter zou moeten doen, maar ik heb de prioriteiten aangepast. Wil ik mij nog wel bezig houden met alles waar ik vorig jaar mee bezig was. Is het nuttig om die voornemens elk jaar weer erbij te pakken en het opnieuw te proberen?

Misschien is het tijd om dingen echt af te sluiten en verder te gaan met nieuwe doelen. Ik werk al eigenlijk al jaren aan dezelfde plannen. Die zijn na zoveel jaar nog steeds niet gelukt, waarom zou het volgend jaar anders zijn? Waarom nog een jaar dezelfde frustratie?

Ik wil mij proberen te focussen op andere dingen. 2016 was niet specifiek een goed jaar, het was wel een leerzaam jaar. Ik hoop alle kennis die ik afgelopen jaar opdeed te kunnen gebruiken in het nieuwe jaar. Om mijn persoonlijke doelen te kunnen halen.

Hoe meer ik hier typ, hoe vager het verhaal lijkt te worden, dus ik zal wel gewoon ophouden.

Ik vind goede voornemens gewoon een moeilijk onderwerp.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

28.12.2015 

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.