27.6.2016 – Vind je dat je genoeg verdient?

27.6.2016

Vind je dat je genoeg verdient?

Nee.

Bij lange na niet.

En ik weet dat echt bijna iedereen van zichzelf vind dat hij of zij te weinig verdient, maar ik verdien echt te weinig.

Namelijk:

De baan die ik heb hoorde eigenlijk een 40 urige baan te zijn. Dat is waar ik voor solliciteerde. Helaas bleken het uiteindelijk maar 24 uur. En daar zit echt verschil ik qua rondkomen! Met 40 uur kan je lekker leven en met een beetje geluk nog op vakantie en leuke dingen doen. Laat me je vertellen dat dat met 24 uur bij lange na niet lukt. Het huren van een huis lukt al niet. Laat staan vakanties, leuke dingen doen of eens lekker eten.

Per uur verdien ik naar mijn idee ook nog eens te weinig. Het is dan wel net het minimum. Maar zoals ik hier boven al vertelde kan ik er niet van rondkomen. Werkelijk elke dag dat ik mijzelf naar werk sleep vraag ik mij dan ook af hoe ik eigenlijk zou moeten overleven. Ik bedoel, bijna alle banen bieden tegenwoordig maximaal die 24 uur dat ik al draai. Met een onregelmatige 24 uur per week is het verdomd lastig om er iets bij te vinden. Want tegenover mijn idiote rooster staan er genoeg die nog helemaal geen rooster hebben en die gaan dan natuurlijk voor. Ergens ook wel logisch.

Ik zit ook nog eens in de laagst verdienende cao die er bestaat namelijk kleding. Wil ik hier perse werken? Nee, ik haat kleding. En ik haat klanten. Maar dit is nou eenmaal waar ik ooit voor ‘koos’ om ervaring in op te doen en dus ook het enigste waar ik nu ‘makkelijk’ een baan in kan krijgen. Domme keus, domme keus, I know.

En voor iedereen die zich nu afvraagt hoe het komt dat ik wel in een huis woon.. Dat komt omdat mijn vriend zo ongeveer zijn leven offert en bij leent bij DUO zodat we niet onder een brug hoeven slapen. Op het moment zitten we zelfs in een uitkering omdat hij pas het volgende  schooljaar weer studiefinanciering kan ontvangen. Slimme keus? Nee waarschijnlijk niet, het betekend nog meer schuld. Toch zegt gemeente Leeuwarden dat het moet. Want je moet zelfvoorzienend zijn en studiefinanciering is gewoon een inkomen. Zelfs al is het eigenlijk een schuld. Overigens als die schuld bij de bank zou zijn zouden we wel een probleem hebben en naar het BKZ gestuurd worden..

Logisch toch?!

Mag ik hier een enorm daverend applaus voor de goede regeling in Nederland?

Byalien

Eén reactie

  1. Ja het klinkt afschuwelijk maar het is de realiteit en overal lijkt het het zelfde !
    Oh wat kunnen we eraan doen?
    Het lijkt van niks!
    Ik kan wel een aantal uitspraken doen over een bepaalde groep mensen die wel alles toegeworpen krijgen maar daar krijg en we alleen maar last mee.
    dus houd ik maar mn mond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.