27.12.2016 – Welke gebeurtenis van dit jaar heeft de meeste indruk op je gemaakt?

27.12.2016

Welke gebeurtenis van dit jaar heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Dat ik ineens ontslag kreeg.

We (mijn collega en ik) hadden het al een tijdje over nieuwe contracten met onze baas. Telkens werd er iets gezegd als ‘komt goed, we kijken er binnenkort naar!’ Ik weet zulke dingen graag op tijd en vroeg er misschien al te vroeg naar, maar ging er dus vanuit dat het inderdaad wel goed zou komen zoals ze zeiden.

Nergens kreeg ik ooit de indruk dat ze van ons af wilden. Ik, en ook mijn collega, had al een paar keer weer nagevraagd over contracten en telkens werd het wat afgeschoven of ze hadden het contract vergeten mee te nemen naar ons. ‘Volgende keer!’ Elke keer weer zoiets.

En toen ineens nauwelijks een maand voor het aflopen van mijn contract en twee weken voor mijn geplande vakantie hoorden wij ineens dat ze ons toch niet konden houden..

Dit moment heeft mijn jaar op vele manieren beïnvloed.

Ik leerde er ook veel van.Onder andere dat niet iedereen zo eerlijk is al ik hoopte. Waar ik gewoon op de man af vroeg waar in aan toe was had ik te maken met iemand die niet eerlijk durfde te zijn in zijn antwoord daarop. En waarom? Na al die tijd denk ik dat dat was om hun eigen te redden. Ik ben namelijk een trouwe werknemer die altijd komt werken. Daardoor had ik een enorm aantal vrije uren opgebouwd. Ze waren waarschijnlijk bang dat zodra ze mij dit nieuws hadden verteld ik deze allemaal op zou nemen. Dan zouden ze ineens vervanging moeten hebben en dat is natuurlijk niet handig.

Als ze meteen al eerlijk waren geweest de eerste keer dat ik het vroeg dan was ik alleen lang niet zo kwaad geworden. Dan had ik een half jaar extra gehad om een nieuwe baan te vinden terwijl ik gewoon nog daar werkte. Had op zijn minst gezegd dat er twijfels waren. Dit zo op het laatst mededelen is gewoon not done in mijn ogen.

Ik heb veel voor dit bedrijf gegeven, ik heb er een burn out opgelopen, om er dan na die tijd op deze manier uitgezet te worden geeft mij een gevoel van afschuw. Ondankbaar.

Ook na mijn officiële ontslag datum zijn er nog verschillende dingen voorgevallen.

Zo kreeg ik, of eigenlijk mijn vriend want ze belden hem omdat ik niet opnam, na alle ruzie hierover alsnog twee dagen na mijn officiële ontslag een telefoontje of ik misschien toch nog een keer wilde werken vanwege een noodgeval.

Wat denk je zelf..?

Dat telefoontje was erg laat in de avond en mijn vriend was niet zo blij met het tijdstip en de ongepaste vraag dus dat zei hij. Vervolgens kreeg hij enkele dagen later een serie zeer onaardige smsjes. Om mijn verhaal wat geloofwaardigheid mee te geven hieronder een foto van het gesprek wat mijn vriend met één van mijn leidinggevenden had.

meeste-induk

 

Als al het bovenstaande nog niet genoeg indruk maakte deed dit het zeker! Het idee dat iemand waar ik altijd professioneel tegenaan keek/moest kijken mijn vriend haat smsjes stuurde als een gefrustreerde tiener op YouTube was gewoon bizar. Ik wist niet of ik kwaad moest zijn, moest lachen of misschien zelfs moest huilen om hoe ultiem triest dit was.

Mijn vriend kan gelukkig enorm goed omgaan met dit soort dingen en stuurde een paar gevatte antwoorden terug. Na een behoorlijke tijd heen en weer smssen kreeg ik, op mijn telefoon, uiteindelijk een dag later verontschuldigingen. Ik reageerde dat dit niet het juist nummer was om dat naartoe te sturen, maar mijn vriend ontving niks meer.

Een week of wat later werden wij op het matje geroepen door de gemeente omdat iemand gebeld had en gezegd had dat mijn vriend zwart werkte naast onze uitkering. Niet waar natuurlijk, maar wij vonden het niet moeilijk om te raden waar die melding vandaan kwam. Zeker niet nadat bijna elk smsje een verwijzing maakte naar het feit dat mijn vriend geen baan had en in de uitkering zat. Wat hij blijkbaar vergat is dat ik net ontslagen was, beetje krom om dan tegen mijn vriend te gaan zeuren over dat hij in de uitkering zit terwijl ze mij er juist ingeschopt hebben..

Ja, ik zou zeker kunnen stellen dat dit alles een enorme indruk op mij maakte. Ik kan gewoon niet bevatten hoe dit allemaal zo gebeurde. Ja, het liep uit de hand. Ook zeker van mijn kant, maar ik was nooit kwaad geworden als er niet tegen mij gelogen zou zijn in eerste instantie.

Ook op positief vlak nog trouwens. Ik weet namelijk nog zekerder dat ik niet meer voor een baas wil werken. En alles wat mij ook maar een beetje motiveert daarvoor is goed. En mocht ik ooit zelfs werknemers krijgen dan weet ik in elk geval hoe ik die niet wil behandelen.

 

Ps. Dit stukje werd wat persoonlijker dan de bedoeling was. Ik hoop oprecht dat ik hiermee geen privacy schaadt. Dat is nooit mijn bedoeling.

Aan de andere kant, wanneer je liegt moet je de gevolgen ook overzien.

En mocht het onderwerp dit lezen dan hoop ik dat er nu misschien iets meer begrip is voor mijn kant van dit verhaal. Ik ben niet het persoon die zomaar om niks dit soort drama creëert.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

27.12.2015 

Byalien

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.