26.4.2017 – Welke cultuur spreekt je aan?

26.4.2017

Welke cultuur spreekt je aan?

Bijna alle culturen wel.

Ik vind het ontzettend interessant om te leren, lezen en zien hoe andere mensen leven. Vooral de culturen die erg ver weg staan van ons normale. Bijvoorbeeld de mensen die nog echt leven van de natuur en in de natuur. Die nog nooit van computers en internet gehoord hebben en hun eigen bijzondere manier en gebruiken hebben. Programma’s als Groeten uit de Rimboe vond ik altijd heel interessant om te kijken. Ik heb het al jaren niet meer gezien en ik geloof ook niet dat het nog bestaat, maar in het programma gingen Nederlandse gezinnen op bezoek bij mensen die in bijvoorbeeld Afrika en Papua New Guinea leven. De verschillen zijn enorm en ik vond het vooral altijd heel grappig om te zien hoe die mensen in het begin enthousiast mee deden, maar na een paar dagen al niet meer snappen waarom ze er aan mee deden. Ik zat dan vaak van: ‘Wat had je dan verwacht..’ en altijd heeft het mij leuk geleken om zelf ook eens mee te doen aan zo een programma. Later werden de rollen omgedraaid en kwamen de mensen uit de rimboe hier in Nederland, wat opnieuw een interessante cultuur shock geeft. Ik vond het dan altijd heel bijzonder om te zien hoe goed die mensen zich nog aan passen aan het leven hier.

Ook culturen die niet meer bestaan vind ik erg interessant. Zoals bijvoorbeeld de oude Egyptenaren en de Maya’s. Culturen zijn gewoon best wel interessant.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

26.4.2016

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.