26.3.2017 – Hoe ontspan je in de natuur?

26.3.2017

Hoe ontspan je in de natuur?

Door er te zijn.

Ik vind de natuur eigenlijk altijd wel ontspannend. Ik bedoel dan wel natuur-natuur, niet het stukje gras voor je huis-natuur.

Het idee dat ik er alleen ben spreekt mij aan. Niet echt alleen natuurlijk, maar in de natuur kom je als het goed is een heel stuk minder mensen dan in de stad of een gemiddeld dorp. En de mensen die je tegenkomt zijn vaak erg vriendelijk en zelf ook ontspannen.

Maar ook het idee dat ik dieren tegen kan komen vind ik ontzettend tof. Ik ben in de natuur vaak dieren tegengekomen en dat vond ik gewoon echt heel leuk. Meestal zijn het dieren die je vaak tegen kunt komen, maar ik ben ook een aantal slangen tegengekomen en dat vond ik altijd wel erg bijzonder. Op de één of andere manier zou je hier in de stad bijna vergeten dat zulke dieren ook gewoon in de buurt leven. Wanneer ik ze tegenkom sta ik er altijd weer even bij stil hoe bijzonder dat eigenlijk is en dat vind ik eigenlijk op zichzelf al wel heel ontspannend.

Mijn vingers werken vandaag niet zo goed mee als ik hoopte en ik krijg niet helemaal mooi gezegd wat ik wil zeggen, maar eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat ik alles aan de natuur ontspannend vind. Er zijn, er over nadenken, de dieren tegenkomen, de planten tegenkomen, dat alles er na een simpele regenbui of een heel nieuw seizoen totaal anders uitziet, alles. Ik vind alles ontspannend, fascinerend en mooi aan de natuur.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

26.3.2016

Byalien

Eén reactie

  1. Ik ben niet zo vaak in de natuur maar als ik er ben dan geniet ik met volle teugen. Ik vind alle dieren prachtig en facineerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.