26.3.2016 – Hoe ontspan je in de natuur?

26.3.2016

Hoe ontspan je in de natuur?

Door er te zijn.

Een van de enige plekken waar ik standaard kan ontspannen is eigenlijk de natuur. Maar dan bedoel ik niet dat bosje van een boom en twee struiken die je misschien naast je huis kunt vinden.

Eigenlijk vind ik dat er hier in Nederland bar weinig natuur te vinden is. Maar ik kan mij herinneren dat toen ik vroeger nog wel regelmatig bij een van de natuurgebieden kwam dat ultieme ontspanning was.

Dat waren de Kale duinen in Friesland. Ik geloof dat het anders heet. Maar de Friezen zullen het misschien wel kennen. Het is een grote zandvlakte waar ik het heerlijk vond om rond te rennen. En eigenlijk vind ik dat nog steeds. Er is hier alleen maar heel weinig natuur waar dat kan.

Daarom ben ik er ook zo extra blij mee dat we gaan verhuizen. Het is weliswaar maar een paar kilometer van ons oude huis. Maar het is ook een paar kilometer  dichterbij het dichtstbijzijnde echte natuurgebied van Leeuwarden. Namelijk het Leeuwarderbos. Want daar woon ik nu namelijk zo goed als ín. Ik hoef blijkbaar alleen maar een bruggetje over en dan sta ik in de natuur. Daar ben ik dan ook nogal blij mee!

Eerder woonde ik er ook relatief dichtbij.  Maar nog wel net te ver dat ik er niet even heen ging voor een wandeling. Nu kan dat dus wel.

Verhuisupdate: vandaag was de laatste dag dat we in ons oude huis sliepen! Ik geniet nu dus nog even van mijn laatste ochtend in dit huis, over een paar uurtjes verhuizen we de laatste spullen! Hoeraaaaa! 😀

Byalien

3 reacties

  1. Leuk om te lezen dat je dichter bij de natuur gaat wonen. Sinds ik ben begonnen met hardlopen heb ik ontdekt dat ik heel erg tot rust kom buiten en in de natuur. Heerlijk vind ik het! Ik woon in de stad, maar gelukkig is er wel wat groen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.