25.5.2017 – Hoeveel uur per week werk je?

25.5.2017

Hoeveel uur per week werk je?

Ik heb geen officieel werk, dus 0 uur per week.

 

Edit: Ik schreef bovenstaande zin ergens rond een uur of twee in de middag, voordat wij naar mijn ouders gingen voor een gezellige BBQ. Echter vlak voordat wij de deur uitliepen om in de auto te stappen kreeg ik telefoon. De persoon aan de lijn was de man waar ik eerder deze week een leuk gesprek mee had. Hij had besloten dat ik was wat hij zocht en belde om te vertellen dat ik aangenomen ben bij zijn bedrijf. 

Grappig toeval dat dat juist op deze dag gebeurde, of misschien juist toeval dat deze vraag juist op deze dag kwam. Hoe dan ook, toen ik opstond vanmorgen werkte ik 0 uur per week en aan het eind van de dag kwam ik erachter dat dat wat meer zou zijn over een paar weken. Namelijk 24 uur, precies het aantal wat ik eerder ook werkte in de kledingzaak en ook precies het aantal uur waar ik voor nu naar opzoek was.

Ik vind het ontzettend bijzonder hoe ‘makkelijk’ ik hier aangenomen ben. Ik zoek nu bijna een jaar naar werk en het ging al die tijd zo verbazend dramatisch dat ik echt op het punt stond om het totaal op te geven. In het verleden zat ik nooit verlegen om een baantje, er zijn zelfs verschillende momenten geweest waarop ik ze letterlijk voor het uitkiezen had en ik heb meerdere baantjes afgeslagen omdat ik op dat moment al twee banen had en een derde gewoon echt te druk zou worden. Dit keer viel het mij echter heel zwaar en leek het onmogelijk te zijn om zelfs op gesprek te mogen komen. Uiteindelijk besloot ik daardoor maar weer naar school te gaan als laatste redmiddel, maar zelfs daar werd ik niet aangenomen. In alle eerlijkheid was dat echt bijna de druppel. Ik was werkelijk zo klaar met alles en iedereen op dat moment. Ik wil niet zwelgen in zelfmedelijden, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik mij echt heel rot heb gevoeld en het idee kreeg dat ik echt nergens goed genoeg voor was. 

Gelukkig kan ik nu eindelijk afscheid nemen van dat gevoel en gaan wennen aan het idee dat ik ein-de-lijk verder kan met mijn leven. En dat is echt een fijn gevoel!

 

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

25.5.2016

Byalien

2 reacties

  1. Wouwww!! Wat goed om te lezen dat je een baan hebt,, gefeliciteerd !! Mag ik al weten waar je gaat werken of is het een verrassing?

    Liefs Jetske

  2. Op het moment niks ff heb vrij vanwege renovatie heb het wel nodig ivbm opruimen en schoonmaken.
    Daarna vanaf 2 juni 6 u per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.