25.4.2017 – Heb je kinderen?

25.4.2017

Heb je kinderen?

Volgens de normen en waarden van de meeste mensen niet.

Voor mijn gevoel heb ik er eigenlijk toch wel één, namelijk Scarlett. Ik zie haar als mijn kind (maar dan leuker) en ik/wij behandelen haar ook echt als een kind. Zo moet ik er om denken dat het huis ‘baby-proof’ is. Wat inhoud dat kabels verstopt moeten worden en breekbare spullen handig neergezet moeten worden zodat ze het niet per ongeluk of expres kapot kan maken.

Verder moet ze gevoerd worden als een baby en jankt ze als er geen eten is op het moment dat ze dat wel verwacht. Ze jankt ook als ze haar speelgoed kwijt is of wanneer ze niet vastgehouden wil worden. Ze jankt als ze ons kwijt is (we in een andere kamer zijn) en soms jankt ze ook gewoon zonder reden en dan moeten wij maar snappen wat er aan de hand is. Ze slaapt het grootste deel van de tijd, maar verstoort dan wel weer regelmatig onze nachtrust door opnieuw te janken of gewoon wat aan te rommelen met spullen die ze vindt. Wanneer ze zichzelf vies gemaakt heeft maak ik haar schoon. Wanneer ze verkouden is pulk ik snotjes uit haar neus zodat ze weer goed kan ademen en wanneer ze moet hoesten kloppen wij op haar rug tot het over gaat. En we hebben ook nog heerlijke ‘mama – baby momenten’ wanneer we samen uitslapen en zij ligt te kroelen in mijn armen.

Ja, beste kind ooit.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

25.4.2016

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.