25.10.2016 – Vind je jezelf flexibel?

25.10.2016

Vind je jezelf flexibel?

Ja, maar nee.

Ik heb het hypermobiliteitssyndroom. Dus ja, ik ben lichamelijk gezien overdreven flexibel.

Ik zou graag willen zeggen dat ik verder qua doen en laten ook heel flexibel ben, dat staat namelijk goed op een sollicitatie. Maar in werkelijkheid valt het toch tegen. Ik heb meestal een planning voor de week. Waardoor ik elke dag wel iets heb gepland, al is het maar in mijn hoofd. Komt er dan iets tussendoor dan raak ik meestal in de stress. Zelfs al is het niet meteen nodig, dan nog zit ik al snel te piekeren en te schuiven met wat ik nog moet en wil doen. Dat komt waarschijnlijk door ocd en perfectionisme, maar ik heb gewoon graag een planning anders word ik zenuwachtig.

Hierdoor ben ik dus niet heel geschikt voor banen op oproepbasis en ben ik ook niet heel goed met spontane afspraken met wie dan ook eigenlijk. Het levert gewoon veel persoonlijke stress op en daar zit ik eigenlijk nooit op te wachten. Ik weet graag precies wat ik kan verwachten en wanneer ik het kan verwachten. Dat maakt mij uiteindelijk dus totaal niet flexibel.

Dat wil niet zeggen dat ik het niet kan zijn. Als het echt moet dan kan ik natuurlijk best zo flexibel mogelijk zijn. Ik heb dat wel eens gedaan voor een baan namelijk. Het voelde alleen wel alsof ik op persoonlijk vlak erg veel moest inleveren en het maakte mij ook geen beter en ook zeker geen leuker persoon. Liever ga ik dit soort situaties dus uit de weg. Maarja, je hebt niet altijd alles te kiezen. 

Byalien

2 reacties

  1. Hee! Ik ben weer even weggeweest, maar nu weer terug op je blog! Leuk geschreven, maar oh jee, wat herkenbaar! Ik ben in mijn lijf niet zo flexibel maar in mijn hoofd soms naar het autistische toe. Ook ik heb gewerkt op oproepbasis, niet echt een succes, vooral het zitten naast de telefoon niet dan. Maar weetje, mensen verschillen, wij zijn gewoon niet zo flexibel, maar waarom moet de gehele maatschappij flexibel zijn? Ik denk dat wij wel andere kwaliteiten bezitten Haha!

    • Ja precies! Als ik alleen al weet dat ik misschien gebeld Kan worden raak ik al zenuwachtig! En ik denk zeker dat dat laatste waar is. Eigenlijk vind ik het ook helemaal zo erg niet, het maakt misschien ook juist wel sterker om niet mee te gaan in de flexibele maatschappij!
      En welkom terug! Leuk dat je er weer bent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.